Articole care merită citite
De 1 Decembrie: Militarii turdeni au trecut pe sub Arcul de Triumf

De 1 Decembrie: Militarii turdeni au trecut pe sub Arcul de Triumf

access_time 2 decembrie 2013

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99;

Teatrul Aureliu Manea Turda vă urează Crăciun fericit!

Teatrul Aureliu Manea Turda vă urează Crăciun fericit!

access_time 21 decembrie 2017

La final de an, Teatrul Aureliu Manea Turda, dorește să vă mulțumească pentru că ați fost alături de noi și

Balet de înaltă clasă pe scena teatrului turdean

Balet de înaltă clasă pe scena teatrului turdean

access_time 24 februarie 2017

În data de 30 martie 2017, de la ora 19:00, Teatrul de Balet Sibiu va prezenta publicului din Turda, pe

10 zile pentru IMM-uri

10 zile pentru IMM-uri

10 zile pentru IMM-uri

access_time 15 ianuarie 2014 chat_bubble_outline 0 comentarii

imm  Întreprinderile mici şi mijlocii care vor să obţină finanţare nerambursabilă de până la 100.000 de euro din schema de minimis, pot depune de astăzi proiecte şi au la dispoziţie 10 zile.  Demararea aceste proceduri se face în condiţiile în care procesul de înregistrare a proiectelor din luna august 2013 a eşuat

Cererile de finanţare se depun online, pe site-ul  Agentiei pentru Implementarea Programelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii. Programul a suferit unele modificări faţă de forma anterioară, din vara anului trecut, când sesiunea de depunere a proiectelor a eşuat „din cauza unor erori de soft“. Astfel, sprijinul nerambursabil va fi de 100.000 de euro, faţă de 200.000 de euro iniţial, iar beneficiarul va avea o contribuţie de 10% pe proiect.

Aprobarea dosarelor nu se va mai face pe principiul primul venit-primul servit, ci va exista o departajare în funcţie de punctaj, proiectele fiind analizate ulterior sesiunii de depunere. Punctajul maxim este de 100 de puncte, iar pentru ca un proiect sa fie acceptat trebuie să obţină minimum 60 de puncte.

Pentru realizarea punctajului, evaluatorii vor lua în calcul mai multe criterii, printre care domeniul de activitate, categoria de IMM, mediul urban sau rural sau numărul de locuri de muncă nou create. Firmele care sunt declarate eligibile nu vor mai trimite documentaţia necesară la Ministerul Finanţelor, ci la oficiile pentru IMM, care se vor ocupa de verificarea actelor în termen de 60 de zile.

În luna mai anul trecut, deputatul Partidului Conservator, Mircea Irimie,anunţa că  ministerul IMM-urilor, aflat în portofoliul conservatorilor, pregăteşte lansarea programului pentru ajutoare de minimis pentru societăţile comerciale şi preciza că scopul major al programului este crearea a circa 6000-7000 de locuri de muncă.

Horea HUDREA

Comentarii Facebook