Articole care merită citite
Gală de box la Câmpia Turzii

Gală de box la Câmpia Turzii

access_time 9 octombrie 2014

   Sâmbătă 11 octombrie 2014, Clubul Sportiv Municipal împreună cu Primăria şi Consiliul Local Câmpia Turzii, organizează gala de box

Programul magazinelor Kaufland de Crăciun și de Anul Nou

Programul magazinelor Kaufland de Crăciun și de Anul Nou

access_time 21 decembrie 2016

  Cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, magazinele Kaufland vor avea un program de funcționare special, astfel: • Sâmbătă, 24.12.2016, și

500 de euro de la stat sprijin pentru educatia copiilor

500 de euro de la stat sprijin pentru educatia copiilor

access_time 19 ianuarie 2017

  Copiii români născuți după data de 9 februarie 2011 vor primi de la stat o sumă reprezentând echivalentul în

Articol

„100% Made in Cluj”

„100% Made in Cluj”

access_time 19 septembrie 2016 chat_bubble_outline 0 comentarii

 

100%_Made_in_Cluj (7)Asociația Inceptus România alături de partenerii săi – Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale – ASDR Dezmir, Asociația Produs de Băișoara, Asociația Artă și Tradiție Mera anunță încheierea proiectului 100% Made in Cluj.

Designerul Oana Lupaș și meșteșugarii de la asociațiile Artă și Tradiție Mera / Bagazia Egyesület Méra, Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale- ASDR, Produs de Băișoara au lucrat împreună la colecția 100% Made in Cluj care valorifică motive tradiționale, le reinterpretează și le incorporează în ținute  vestimentare contemporane.

Etapele principale ale proiectului au cuprins o tabără de creație în satul Mera în cadrul căreia designerul Oana Lupaș și meșteșugarii au început realizarea colecției 100% Made in Cluj. S-au brodat manual și cusut cu mărgele un număr total de 25 articole de îmbrăcăminte cu modele tradiționale specifice adaptate la tendințele actuale.

Scopul final al proiectului este de a încuraja creația – producția de noi conținuturi și forme culturale – introducerea în contemporan a elementelor patrimoniului imaterial, respectiv transmiterea cunoștiințelor acumulate de meșteri populari pe tot parcursul vieții la generația tânără.

Avem plăcerea de a vă invita miercuri, 21 septembrie 2016, ora 10:00, la Muzeul Etnografic al Transilvanei, strada Memorandumului, numărul 2, Municipiul Cluj-Napoca județul Cluj la evenimentul de promovare al asociațiilor și la prezentarea colecției realizate în cadrul proiectului 100% Made in Cluj”.

Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Cluj.

Pentru informaţii suplimentare persoana de contact:

Tünde CSATA-  Coordonator proiect

Telefon: 0744-138.085

E-mail: [email protected]

1,886 Vizualizări totale, 3 Vizualizări azi

Comentarii Facebook