Articole care merită citite
Tragedie la Tritenii de Jos: Un bărbat a fost găsit spânzurat

Tragedie la Tritenii de Jos: Un bărbat a fost găsit spânzurat

access_time 15 ianuarie 2015

Tragedie într-o familie din localitatea clujeană Tritenii de Jos. Un bărbat de 38 de ani și-a pus, joi 15 ianuarie,

Efectele internetului și ale televiziunii asupra copilului

Efectele internetului și ale televiziunii asupra copilului

access_time 7 ianuarie 2013

(Responsabil de rubrică: Camelia TEREC) Cât timp este indicat să stea copilul sau adolescentul la televizor? Când putem vorbi de

Radu Hanga vrea o Piaţă a Tricolorului la Câmpia Turzii

Radu Hanga vrea o Piaţă a Tricolorului la Câmpia Turzii

access_time 26 iunie 2015

După ceremonia sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional, desfăşurată vineri, 26 iunie, la Câmpia Turzii, primarul localităţii, Radu Hanga, a propus, printr-o

Articol

„100% Made in Cluj”

„100% Made in Cluj”

access_time 19 septembrie 2016 chat_bubble_outline 0 comentarii

 

100%_Made_in_Cluj (7)Asociația Inceptus România alături de partenerii săi – Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale – ASDR Dezmir, Asociația Produs de Băișoara, Asociația Artă și Tradiție Mera anunță încheierea proiectului 100% Made in Cluj.

Designerul Oana Lupaș și meșteșugarii de la asociațiile Artă și Tradiție Mera / Bagazia Egyesület Méra, Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale- ASDR, Produs de Băișoara au lucrat împreună la colecția 100% Made in Cluj care valorifică motive tradiționale, le reinterpretează și le incorporează în ținute  vestimentare contemporane.

Etapele principale ale proiectului au cuprins o tabără de creație în satul Mera în cadrul căreia designerul Oana Lupaș și meșteșugarii au început realizarea colecției 100% Made in Cluj. S-au brodat manual și cusut cu mărgele un număr total de 25 articole de îmbrăcăminte cu modele tradiționale specifice adaptate la tendințele actuale.

Scopul final al proiectului este de a încuraja creația – producția de noi conținuturi și forme culturale – introducerea în contemporan a elementelor patrimoniului imaterial, respectiv transmiterea cunoștiințelor acumulate de meșteri populari pe tot parcursul vieții la generația tânără.

Avem plăcerea de a vă invita miercuri, 21 septembrie 2016, ora 10:00, la Muzeul Etnografic al Transilvanei, strada Memorandumului, numărul 2, Municipiul Cluj-Napoca județul Cluj la evenimentul de promovare al asociațiilor și la prezentarea colecției realizate în cadrul proiectului 100% Made in Cluj”.

Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Cluj.

Pentru informaţii suplimentare persoana de contact:

Tünde CSATA-  Coordonator proiect

Telefon: 0744-138.085

E-mail: [email protected]

1,621 Vizualizări totale, 2 Vizualizări azi

Comentarii Facebook