Articole care merită citite
Nu scăpăm de ploaie în următoarele zile

Nu scăpăm de ploaie în următoarele zile

access_time 19 martie 2018

Potrivit meteorologilor, până pe joi, 22 martie 2018, în întreaga ţară vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi

EDO GARAGE: Reglaj geometrie directie cu aparat HUNTER 4D! Când trebuie verificată geometria direcției?

EDO GARAGE: Reglaj geometrie directie cu aparat HUNTER 4D! Când trebuie verificată geometria direcției?

access_time 12 mai 2016

  La EDO GARAGE găsiți cel mai modern și mai profesional aparat de reglat direcția cu geometrie 4D. Personalul nostru

Pacienţii din Spitalul Municipal vor învăţa despre alimentaţia sănătoasă

Pacienţii din Spitalul Municipal vor învăţa despre alimentaţia sănătoasă

access_time 11 februarie 2014

   Asociaţia pentru Educaţie, Sănătate şi Familie va organiza duminică, 16 februarie o prezentare a stilului de viaţă sănătos şi

Articol

„100% Made in Cluj”

„100% Made in Cluj”

access_time 19 septembrie 2016 chat_bubble_outline 0 comentarii

 

100%_Made_in_Cluj (7)Asociația Inceptus România alături de partenerii săi – Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale – ASDR Dezmir, Asociația Produs de Băișoara, Asociația Artă și Tradiție Mera anunță încheierea proiectului 100% Made in Cluj.

Designerul Oana Lupaș și meșteșugarii de la asociațiile Artă și Tradiție Mera / Bagazia Egyesület Méra, Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale- ASDR, Produs de Băișoara au lucrat împreună la colecția 100% Made in Cluj care valorifică motive tradiționale, le reinterpretează și le incorporează în ținute  vestimentare contemporane.

Etapele principale ale proiectului au cuprins o tabără de creație în satul Mera în cadrul căreia designerul Oana Lupaș și meșteșugarii au început realizarea colecției 100% Made in Cluj. S-au brodat manual și cusut cu mărgele un număr total de 25 articole de îmbrăcăminte cu modele tradiționale specifice adaptate la tendințele actuale.

Scopul final al proiectului este de a încuraja creația – producția de noi conținuturi și forme culturale – introducerea în contemporan a elementelor patrimoniului imaterial, respectiv transmiterea cunoștiințelor acumulate de meșteri populari pe tot parcursul vieții la generația tânără.

Avem plăcerea de a vă invita miercuri, 21 septembrie 2016, ora 10:00, la Muzeul Etnografic al Transilvanei, strada Memorandumului, numărul 2, Municipiul Cluj-Napoca județul Cluj la evenimentul de promovare al asociațiilor și la prezentarea colecției realizate în cadrul proiectului 100% Made in Cluj”.

Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Cluj.

Pentru informaţii suplimentare persoana de contact:

Tünde CSATA-  Coordonator proiect

Telefon: 0744-138.085

E-mail: [email protected]

2,331 Vizualizări totale, 1 Vizualizări azi

Comentarii Facebook