Articole care merită citite
Comunicat: Mesaj de condoleanțe din partea primarului Matei Cristian

Comunicat: Mesaj de condoleanțe din partea primarului Matei Cristian

access_time 4 iulie 2016

  Am primit cu tristeţe vestea trecerii din această viaţă a prim-vicepreședintelui filialei turdene a Asociației ,,Avram Iancu”, Nicolae Giurgiu.

Post vacant de șef serviciu Relații Internaționale la Primăria din Câmpia Turzii

Post vacant de șef serviciu Relații Internaționale la Primăria din Câmpia Turzii

access_time 31 iulie 2016

Municipalitatea organizează concurs de promovare pentru ocuparea funcției publice vacante de șef serviciul la biroul de Relații Internaționale și Achiziții

Prietenii naturii: Copii de la Grădinţa Sf Maria au învăţat despre animale

Prietenii naturii: Copii de la Grădinţa Sf Maria au învăţat despre animale

access_time 17 ianuarie 2014

  Copii de la Grădiniţa Sf. Maria s-au întâlnit ieri cu Viorel Todea, de la  Ocolului Silvic Turda care le-a

Untitled

Untitled

Untitled

access_time 19 noiembrie 2015 chat_bubble_outline 0 comentarii

Camera Superioară a Parlamentului României a votat miercuri, 18 noiembrie, un proiect de lege ce obligă supermarket-urile să doneze marfa alimentară înaintea expirării termenului de valabilitate al acesteia. Potrivit textului de lege aprobat de Senat, marile magazine (cu suprafaţa comercială de peste 400 de metri pătraţi) nu mai au voie să arunce produsele, ci sunt obligate să le doneze unor organizații umanitare sau unor asociaţii de protecție a animalelor. Măsura trebuie luată în timp util, astfel încât produsele alimentare să poată fi folosite, se mai prevede în lege.
Inițiatorul legii, senatorul Marian Vasiliev, arată că astfel se combate risipa alimentară, apreciată la 5 milioane de tone de produse, anual. Conform acestei cifre, rezultă că, la o populaţie de 20 de milioane de locuitori, unui român îi revin 250 de kilograme de alimente risipite, anual, ceea ce înseamnă mai mult cu 70 de kilograme decât media de 180 de kilograme pe cap de locuitor, înregistrată în Uniunea Europeană, la un consum total de alimente estimat la 90 de milioane de tone anual.
Potrivit proiectului de lege, magazinele care nu vor dona produsele aflate în apropierea expirării termenului de valabilitate pot primi amenzi de 15 mii de lei. Pentru a deveni aplicabilă, legea trebuie aprobată şi în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Emil HĂLĂŞTUAN

 

Comentarii Facebook