Articole care merită citite
Zeci de elevi clujeni prinși de polițiști în baruri

Zeci de elevi clujeni prinși de polițiști în baruri

access_time 27 ianuarie 2015

Polițiștii clujeni au organizat, luni 26 ianuarie, mai multe acțiuni de depistare a elevilor care aleg să fugă de la

Potaissa – un loc I la Napoca Dance Festival

Potaissa – un loc I la Napoca Dance Festival

access_time 11 decembrie 2014

Perechea de dansatori Cornel Moldovan – Oana Miron s-a clasat pe primul loc la proba de dans latino, clasa D,

Eroii comemorați la Turda

Eroii comemorați la Turda

access_time 17 mai 2018

17 mai, Inălţarea Domnului și  Ziua Eroilor, o zi cu dublă  semnificaţie istorică şi religioasă, aduce împreună cele două instituţii,

Articol

A început procedura de epurare a levigatului de la Pata Rât

A început procedura de epurare a levigatului de la Pata Rât

access_time 16 mai 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Procedura survine ca urmare a finalizării lucrărilor civile necesare în acest scop precum și a celor la priza de levigat în vederea preluării acestuia din breșa existentă, deversării în bazinul de liniștire și, apoi, în camera de pompare a levigatului în bazinele aferente stației de tratare prin osmoză inversă.

            Astfel, prin finalizarea acestor lucrări s-a stopat în totalitate eliminarea levigatului în Pârâul Zăpodie. Urmează ca, din primul bazin, cu o capacitate de cca. 500 de mc, levigatul să fie deversat în cel de-al doilea bazin de cca. 600 mc, prin intermediul a trei conducte de legătură, de unde va fi preluat, prin pompare, în rezervorul tampon.

            În urma procesului de tratare a levigatului prin osmoză inversă rezultă atât permeatul, substanță decontaminată și devenită total inofensivă pentru mediu, care este evacuat în Pârâul Zăpodie, cât și concentratul, care este stocat în rezervorul tampon din cadrul stației de tratare. În ultimă fază, din rezervorul tampon concentratul va fi colectat, transportat și eliminat de către o firmă specializată, în conformitate cu contractul de servicii încheiat în acest sens.

            În ceea ce privește activitatea stației de epurare cu o capacitate de 165 de mc/zi, aceasta va fi alimentată în primă fază cu ajutorul generatorului pe bază de motorină aflat în dotare, urmând ca, până la jumătatea lunii iunie, alimentarea stației să se realizeze cu energie din rețeaua electrică.

1,205 Vizualizări totale, 1 Vizualizări azi

Comentarii Facebook