Articole care merită citite
Ioana Deac: Despre delincvența juvenilă la Școala Gimnazială din Iara

Ioana Deac: Despre delincvența juvenilă la Școala Gimnazială din Iara

access_time 12 iunie 2015

Absolventă a Facultății de Drept, din cadrul Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, Ioana Deac le-a vorbit joi, 11 iunie, elevilor

„Concursul de narațiune Gură bogată, ediția a XI-a, 2016”

„Concursul de narațiune Gură bogată, ediția a XI-a, 2016”

access_time 18 octombrie 2016

Biblioteca Municipală Teodor Murășanu Turda și Școala Gimnazială Teodor Muășanu Turda invită copii din clasa a VI-a participe la cea

Spectacol pe cer la Câmpia Turzii

Spectacol pe cer la Câmpia Turzii

access_time 9 iulie 2015

La Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii va fi organizat în data de 19 iulie evenimentul “Câmpia Turzii Air Show

A început sesiunea de toamnă la “bac”

A început sesiunea de toamnă la “bac”

A început sesiunea de toamnă la “bac”

access_time 18 august 2014 chat_bubble_outline 0 comentarii

Sursa imaginii: www.ziarulunirea.ro

Sursa imaginii: www.ziarulunirea.ro

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a început luni, 18 august, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Conform listelor de înscriere, la singurul centru de examinare din Turda, cel de la Colegiul Tehnic, încearcă să treacă cu bine prin “furcile caudine” ale bacalaureatului 294 de candidaţi din localitate şi din Câmpia Turzii.

În judeţul Cluj, 1435 de elevi susţin bacalaureatul în sesiunea din august. Dintre aceştia, 951 au absolvit liceul în acest an, iar 484 fac parte din promoţiile anterioare, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Andreea Coroian Goldiş, citată de cotidianul “Făclia de Cluj”.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, după proba de evaluare a competenţelor lingvistice, programată în 18 şi 19 august, urmează evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (19 – 20 august), evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (21 – 22 august) şi evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise încep în 25 august, cu examenul la Limba şi literatura română, urmat, în 26 august, de proba la Limba şi literatura maternă. În 27 august candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului, iar două zile mai târziu, în 29 august, proba la alegere a profilului şi a specializării.

Rezultatele se vor afişa luni, 1 septembrie, până la ora 12, iar contestaţiile se vor putea depune în aceeaşi zi, între orele 12 şi 16. După soluţionarea contestaţiilor, operaţiune ce trebuie finalizată până în 3 septembrie, o zi după aceea, în 4 septembrie, se vor anunţa rezultatele finale.

Emil HĂLĂŞTUAN

 

Comentarii Facebook