Articole care merită citite
Handbalul turdean se pregăteşte de drumuri europene

Handbalul turdean se pregăteşte de drumuri europene

access_time 4 octombrie 2012

Autorităţile locale şi conducerea clubului Potaissa Turda şi-au propus să „înarmeze” formaţai de handbal masculin ce activează în prima ligă,

Poliția Locală Turda – Verificarea cântarelor din piețele agroalimentare

Poliția Locală Turda – Verificarea cântarelor din piețele agroalimentare

access_time 12 decembrie 2017

Poliția Locală Turda în data de 07.12.2017, împreună cu reprezentanții Biroului Român de Metrologie Legală, Cluj –Napoca, au efectuat verificări

Memoria lui Ion Iosif Russu (1911 – 1985), cinstită în satul natal

Memoria lui Ion Iosif Russu (1911 – 1985), cinstită în satul natal

access_time 23 octombrie 2015

Doctor în litere, istoric şi arheolog, savantul Ion Iosif  Russu va avea, la 30 de ani după stingerea din viaţă,

Acţiune de donare sânge

Acţiune de donare sânge

Acţiune de donare sânge

access_time 2 martie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Vineri, 2 martie a.c, mai multe cadre militare ale Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au făcut o vizită Centrului Regional de Transfuzie Cluj cu scopul de a dona sânge, pentrua da şansa la viaţă unei alte persoane suferinde. Un alt obiectiv al personalului Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca este de a se reface rezervele de sânge, atât de necesar salvării de vieţi omeneşti, în condiţiile în care, în ultima perioadă de timp numărul donatorilor a scăzut.

 

Având în vedere specificul activităţii sale, acela de a participa la salvarea persoanelor a căror viaţă este pusă în pericol, Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca lansează un îndemn pentru toţi membrii comunităţii, de a dona sânge, în scopul acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate, de a reda şansa unei persoane de a se bucura de viaţă.

„Sunt donator cu acte în regulă. Donez de foarte multe ori pe an, prin citafereză. Consider că este un gest uman de a ajuta o altă persoană„, a precizat plt. maj. Pop Daniel.

 

Citafereză – prelevare sangvină selectivă a unui singur tip de elemente celulare, celelalte elemente fiind reintroduse donatorului. Este utilizată la un donator sănătos pentru a realiza rezerve de produse specifice cat si în terapeutică pentru îndepărtarea celulelor în exces la un bolnav în timpul leucemiilor sau trombocitemiilor (exces de trombocite)

 

 

Maior Costin BARBU – ofiţer desemnat cu relaţiile publice

Comentarii Facebook