Articole care merită citite
Măsuri împotriva arderilor de vegetație uscată

Măsuri împotriva arderilor de vegetație uscată

access_time 19 octombrie 2018

Având în vedere numărul mare de incendii de vegetație din ultima perioadă, provocate de nerespectarea normelor de aparăre a incendiilor

Deputatul turdean Mircea Irimie s-a întors din locurile sfinte

Deputatul turdean Mircea Irimie s-a întors din locurile sfinte

access_time 25 ianuarie 2014

  În a doua jumătate  a lunii ianuarie, parlamentarul conservator a participat la un pelerinaj de 12 zile, în Israel,

Accident grav la Turda în zona Micro 3!

Accident grav la Turda în zona Micro 3!

access_time 12 decembrie 2018

Seara trecută a avut loc un accident în zona „Trei mocani” din Turda, o femeie fiind lovită de un autoturism

Acțiunile asociației R.E.A.D.C. continuă și în acest an la Câmpia Turzii

Acțiunile asociației R.E.A.D.C. continuă și în acest an la Câmpia Turzii

Acțiunile asociației R.E.A.D.C. continuă și în acest an la Câmpia Turzii

access_time 4 februarie 2019 chat_bubble_outline 0 comentarii

Stimați iubitori de animale, campania anuală de identificare, microcipare și vaccinare antirabică a carnasierelor domestice din localitatea Câmpia Turzii este în plină desfășurare și continuă până în februarie 2019.

 

Aceste activități, desfășurate de peste cinci ani de R.E.A.D.C. Turda și Tasso e.V. Germania, în colaborare cu medicul veterinar concesionar, sunt gratuite pentru toți posesorii de animale de companie.

 

 

RE.A.D.C. și partenerii noștrii din Germania, Tasso e.V., s-au obligat să suporte toate cheltuielile de identificare și monitorizare a câinilor cu stăpân, astfel, înca din anul 2014, Câmpia Turzii a fost primul oraș din România în care toți câinii cu stăpân au fost vaccinați, microcipați, inventariați și înregistrați, această acțiune având drept consecință o scădere semnificativă a numărului cazurilor de abandon.

R.E.A.D.C. Turda a obținut o victorie de o importanță uriașă în ianuarie 2018, când Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate a art. 134 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 155/2001 și a decis ca vaccinarea antirabică a câinilor să nu mai fie condiționată în prealabil de microciparea lor.

Dreptul general al românilor la siguranță și sănătate publică era pus de ani de zile pe plan secundar din cauza acestei legislații care condiționa vaccinul antirabic, gratuit și obligatoriu, de plata în privat și la liberă negociere a microcipării, a carnetului de sănătate și a înregistrării în R.E.C.S. – C.M.V.

 

Prin urmare, stăpânii de câini care nu-și permiteau să plătească pentru implantarea microcipului, carnet și înregistrare, nu puteau beneficia nici de vaccinul gratuit și obligatoriu pentru câinii lor.

Acțiunea anuală de vaccinare se desfășoară în lunile octombrie – februarie, iar acum, datorită victoriei noastre, toți cetățenii pot beneficia de vaccinul antirabic gratuit pentru animalele lor, fără a fi condiționați de plata unor costuri anexe.

Asociația noastră deține o bază de date reală cu proprietarii de animale de companie din oraș, actualizată anual, odată cu desfășurarea noilor campanii.

Sănătatea publică și bunăstarea animalelor de companie este responsabilitatea fiecăruia dintre noi, motiv pentru care invităm toți proprietarii de câini și pisici nevaccinați încă antirabic, să își îndeplinească îndatoririle de proprietar și să-i vaccineze.

Comentarii Facebook