Articole care merită citite
S-a spart o conductă de apă în Şarât

S-a spart o conductă de apă în Şarât

access_time 4 februarie 2015

Miercuri, 4 februarie, între orele 10 şi 13 s-a oprit furnizarea apei potabile pe strada Samuil Micu, din cartierul Şarât,

Spectacole pentru copii și adulți la Teatrul ”Aureliu Manea” din Turda

Spectacole pentru copii și adulți la Teatrul ”Aureliu Manea” din Turda

access_time 2 februarie 2016

În luna februarie la Teatrul ”Aureliu Manea” din Turda sunt programate mai multe spectacole destinate atât copiilor, cât și adulților.

SC Electroceramica SA Turda își îmbunătățește competitivitatea cu bani europeni

SC Electroceramica SA Turda își îmbunătățește competitivitatea cu bani europeni

access_time 27 mai 2019

S.C. ELECTROCERAMICA S.A. Turda a semnat un contract de finanțare în valoare totală de 4.756.614,19 lei, care se estimează că va avea ca rezultat, achiziționarea

Adăpostul pentru câini de la Viişoara, declarat ilegal de autorităţile judeţene

Adăpostul pentru câini de la Viişoara, declarat ilegal de autorităţile judeţene

Adăpostul pentru câini de la Viişoara, declarat ilegal de autorităţile judeţene

access_time 10 iulie 2013 chat_bubble_outline 0 comentarii

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";}

Asociaţiile turdene „Trei Fraţi pătaţi” respectiv „Amicii noştri” au primit amenzi contravenţionale în valoare de 6 mii de lei, pentru adăpostul de câini de la Viişoara.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Cluj, pentru că adăpostul funcţionează ilegal, cele două asociaţii amintite au primit o amendă de 2.500 de lei. Dar, cum „o amendă nu vine niciodată singură” Direcţia Sanitar Veterinară (DSVSA) Cluj le-a mai dresat celor două asociaţii un proces-verbal de 3.500 de lei. Directorul adjunct al DSVSA Cluj, Mihai Bobăilă, a precizat că s-a dispus amendarea contravenţională a asociaţiilor „Trei fraţi pătaţi” respectiv „Amicii noştri” pentru nerealizarea măsurilor necesare în vederea acordării înregistrării sanitar-veterinare de funcţionare. „Cele două asociaţii nu deţin personal suficient pentru supraveghere şi întreţinerea permanentă a animalelor. Circa 300 de câini sunt ţinuţi într-un grajd dezafectat, cu acoperişul spart. Acolo nu respectă nimeni nimic” a spus Mihai Bobăilă.

Una dintre iubitoarele de animale, implicată în îngrijirea câinilor adăpostiţi la Viişoara, Fodor Dora, referindu-se la cele două amenzi a spus: „Nu avem de unde plăti o asemenea sumă. Am contestat în instanţă legalitatea celor două amenzi. Aşteptăm o hotărâre în acest sens”. Până ce se va pronunţa instanţa, cei aproximativ 300 de câini fără stăpân „internaţi” în adăpostul de al Viişoara trebuie să mai şi mănânce. Deoarece posibilităţile financiare ale membrilor celor două asociaţii „Trei fraţi pătaţi” şi „Amicii noştri” nu permit asigurarea funcţionării unui adăpost de o asemenea anvergură, Fodor Dora face apel la iubitorii de animale. Aceştia pot dona alimente pentru hrănirea câinilor de la Viişoara, în special mălai, orez, sau hrană uscată.

Câinii au fost duşi în grajdul dezafectat de la Viişoara dintr-un adăpost improvizat în curtea fostei fabrici de bere din Turda. Pentru a putea muta câinii la Viişoara, reprezentanţii celor două asociaţii „Trei fraţi pătaţi” respectiv „Amicii noştri” au închiriat grajdul pentru trei ani, de la societatea comercială Panamond SRL, reprezentată de Augustin Furdui, după cum se precizează într-un raport al Prefecturii Cluj. Conform informaţiilor furnizate de prefectura clujeană, cele două asociaţii au mai încheiat un contract, prin care firma If Tehnologii SRL va asigura serviciul de jupuire a câinilor morţi „în caz de necesitate”.

Emil HĂLĂŞTUAN

Comentarii Facebook