Articole care merită citite
Se reiau animatiile culturale la Biblioteca din Turda

Se reiau animatiile culturale la Biblioteca din Turda

access_time 30 septembrie 2016

În atenţia cadrelor didactice ale ciclului primar ! Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda vă invită să participaţi, pe parcursul anului

Un premiu important oferit edilului Matei Cristian pentru sprijinul constant pe care l-a oferit oamenilor de cultură

Un premiu important oferit edilului Matei Cristian pentru sprijinul constant pe care l-a oferit oamenilor de cultură

access_time 15 octombrie 2016

DUELUL VIORILOR”, un proiect Radio România, își continuă drumul prin România și întreaga lume. În perioada 4-15 octombrie, Liviu Prunaru

Primăria a respins o propunere în folosul  taximetriştilor

Primăria a respins o propunere în folosul taximetriştilor

access_time 17 decembrie 2014

  Autorităţile locale au respins astăzi o propunere a firmelor de taxi Cantatur şi Radio Taxi  de prelungire a  vârstei maxime

Alegeri la CAR-ul pensionarilor : Cine conduce o afacere de 1,4 milioane de lei

Alegeri la CAR-ul pensionarilor : Cine conduce o afacere de  1,4 milioane de lei

Alegeri la CAR-ul pensionarilor : Cine conduce o afacere de 1,4 milioane de lei

access_time 26 aprilie 2014 chat_bubble_outline 0 comentarii

 

DSCF0043Adunarea Generală  a Casei de Ajutor a Pensionarilor Turda s-a întâlnit ieri de la ora 10.00 la Restaurantul Remo pentru alegeri .

Cele aproximativ 70 de persoane  au trebuit să aleagă structura de conducere a CARP Turda, pentru următorii 4 ani.  Preşedintele CARP Turda, Ioan Moldovan a prezentat delegaţilor CARP raportul de activitate pe patru ani şi a cerut reconfirmarea în funcţia de preşedinte.

CARP Turda este o organizaţie nonbancară, nonprofit,   cu circa 15.000 de membri. Alegerile pentru conducerea CARP s-a desfăşurat şi acum cu scandal ca şi în anii anteriori. În urmă cu 4 ani  alegerea preşedintelui Ioan Moldovan a fost contestată în instanţă de către trei cenzori  şi un consilier. Ulterior cenzorii au renunţat la proces.

Preşedintele, acelaşi ca acum 14 ani

DSCF0042     În acest an, modalitatea în care a fost ales preşedintele a fost contestată din nou. Foşti consilieri ai CARP spun că modul de vot este unul  discreţionar impus de preşedintele Ioan Moldovan.  Votul a fost deschis, dar nu a existat o comisie de numărare a voturilor.  Elena Roja, Teodor Bara şi Maria Ilea sunt foşti consilieri ai CARP care consideră că Ioan Molodvan exagerează cu mandatele de preşedinte, în condiţiile în care a exercitat acestă funcţie timp de mai bine de un deceniu şi jumătate.

Maria Iliea a propus o amendare a a statului prin care mandatul de preşedinte să fie limitat la 2 alegeri successive. Delegaţii CARP din Câmpia Turzii au fost nemulţumiţi de faptul că fostul consilier Teodor Bara nu a figurat pe lista de candidaţi pentru funcţia de consilier.  Depunerea candidaturii  lui Bara a fost respinsă pe motiv că acesta nu are bacalaureatul, dar susţinătorii săi spune că această limitare nu este prevăzută în statut.

Pe lângă nemulţumiţii care au atras atenţia asupra mandatelor execesive ale conducerii şi asupra faptului că  organizaţia nu e condusă competitiv au luat cuvântul şi Cornelia Mârza, Ionică Rusu şi Victoria Halunga care au lăudat activitatea directorului Ioan Moldovan.

Printre consierii aleşi ieri se numără Teodor Miron (fost director Distrigaz Turda), Ioan Corcheş (fost jurist BCR şi fost consilier local în Mihai Viteazu), Halunga Victoria, Teodor Bara şi Petru Herculea.  Acesta din urmă care îndeplineşte şi funcţia de consilier CARP şi cea de secretar are la activ o condamnare  penală.  Petru Herculea a fost condamnat de Judecătoria Turda la 4 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, în perioada în care a fost director al cantinei sociale din Turda. Pedeapsa a fost suspendată condiţionat, pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 4 luni.

Ioan Moldovan  a fost confirmat în funcţia de preşedinte al CARP Turda la adunarea generală care s-a încheiat cu un grătar şi cafele şi cu ţuică turnată în pahare de consilierul CARP, Petre Herculea. Funcţia este interesantă şi deoarece,  potrivit Mariei Ilea, “preşedintele pensionarilor” are o indemnizaţie lunară ce poate ajunge până la  34 milioane de lei.

Faptul că Adunarea Generală a membrilor CARP Turda se desfăşoară la restaurant,  nu reprezintă o noutate. Delegaţii au finalizat şi alegerile din 2004 în acelaşi loc.

Cabană şi cantină pentru săraci

Printre proiectele anunţate de conducerea CARP se numără  construirea unei cantine pentru săraci şi  construirea unei cabane pentru pensionari.

CARP Turda, care oferă servicii de împrumut  pensionarilor, are venituri anuale de 1,4 milioane de lei. Potrivit preşedintelui Ioan Moldovan, în 2013 profitul  CARP Turda a fost de  circa 700.000 de lei, sumă care va reprezenta cel mai probabil şi profitul pe anul 2014.  Doar într-o lună, din cotizaţii şi dobânzi, CARP Turda are venituri aproximative de 100.000 de lei.

Nemulţumiţi de alegerea preşedintelui, cei care contestă eficienţa cu care este condusă CARP spun că managementul acestei organizaţii ar trebui să fie mult mai transparent şi că ar trebui să fie supus unui control. “Au existat în trecut tot felul de excese: repararea unei maşini cu 15.000 de lei şi vânzarea ei cu 10.000, repararea unui seif vechi cu 10.000 de lei ori intenţia de a achiziţiona o limuzină morturară cu 30.000 de lei, sau a unui imobil vechi şi supraevaluat, din fericire aceaste ultime achiziţii nefinalizate”, mai  spune Maria Ilea.

Horea HUDREA

Comentarii Facebook