Articole care merită citite
Trei înfrângeri pentru echipa de volei speranțe a CSM Câmpia Turzii

Trei înfrângeri pentru echipa de volei speranțe a CSM Câmpia Turzii

access_time 7 aprilie 2015

Componenții echipei de volei speranțe a Clubului Sportiv Municipal (CSM) din Câmpia Turzii nu au reușit să câștige nici un

Spectacol folcloric la Salina Turda

Spectacol folcloric la Salina Turda

access_time 10 aprilie 2014

Săptămâna ”Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun” continuă la mina de sare din Turda.  Joi, 10

Starea gazonului de pe Cluj Arena în urma desfășurării Festivalului UNTOLD

Starea gazonului de pe Cluj Arena în urma desfășurării Festivalului UNTOLD

access_time 22 august 2017

Din dorința unei corecte informări a cetățenilor cu privire la starea gazonului de pe stadionul Cluj Arena în urma desfășurării

Alexandru Cordoş “Am votat propunerea prin care primarii pot fi reprezentanţi în asociaţiile intercomunitare”

Alexandru Cordoş  “Am votat propunerea prin care primarii pot fi reprezentanţi în asociaţiile intercomunitare”

Alexandru Cordoş “Am votat propunerea prin care primarii pot fi reprezentanţi în asociaţiile intercomunitare”

access_time 19 martie 2014 chat_bubble_outline 0 comentarii

alexandru-cordos1 (1)Primarii şi  preşedinţii consiliilor judeţene vor putea face parte din conducerea asociaţiilor intercomunitare, potrivit unei legi avizată favorabil de Comisia de muncă a Senatului. Legislaţia actuală le interzice aleşilor locali să ocupe astfel de funcţii, fapt care adus şi la valul de incompatibilităţi semnalate de ANI.  Modicarea legislativă a fost aprobată tacit de Camera Deputaţilor şi a fost avizată de Camera de Muncă din Senatul României, la sfârşitul lunii februarie.

Subiectul este unul intens dezbătut deoarece, pe de-o parte li se reproşează parlamentarilor că încearcă să rezolve prin initiative legislative valul de incompatibilităţi, în timp ce susţinătorii modificărilor  vorbesc de nevoia de eficienţă în administraţia publică locală.

Propunerea legislativă nr.117/2014 cu privire la modificarea și completarea Legii administrației publice locale nr.215/2001 ce vizează reprezentarea unităților administrativ – teritoriale în adunarea generală a asociațiilor de dezvoltare intercomunitară de către primari, respectiv consilieri județeni urmează să fie dezbătută de plenul Senatului , explică Alexandru Cordoş. Senatorul turdean spune că avizul favorabil al Comisiei  pentru Muncă, din care face parte,  a fost dat în condiţiile în care existau probleme în procesele de asociere între administraţiile locale.

„În calitate de membru al Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială din Senat am votat pentru acordarea unui aviz favorabil acestei propuneri legislative ce le permite primarilor sau consilierilor județeni să facă parte din Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară. Din punctul de vedere al relațiilor dintre aleșii locali și comunitate este importantă această reprezentare în asociațiile intercomunitare. Cunoscând toate datele despre zona pe care o administrează, primarul poate fi o entitate legitimă și benefică în aceste foruri decizionale”, a declarat senatorul Alexandru Cordoş. Acesta a mai subliniat că “prezenţa aleşilor locali  se limitează doar în cadrul asociațiilor menite să dezvolte comunitățile”.

Horea HUDREA

Comentarii Facebook