Articole care merită citite
Reteaua scolara din Turda are girul deliberativului

Reteaua scolara din Turda are girul deliberativului

access_time 31 ianuarie 2017

  Luni consilierii locali au adoptat proiectul privind rețeaua unităților de învățământ de pe raza teritorială a Turzii, care vor

Post vacant de referent la Casa de Cultură Turda

Post vacant de referent la Casa de Cultură Turda

access_time 27 ianuarie 2018

Municipiul Turda și Casa de Cultură Turda organizează concurs în data de 19 februarie 2018, orele 11,00 pentru ocuparea funcției contractuale vacante

Șah la Salina Turda

Șah la Salina Turda

access_time 16 iunie 2017

Clubul de Sah Potaissa Turda va invita in perioada 17 – 20 iunie 2017 la „Festivalul International de Sah pentru

Amenzi de peste un milion de lei, pentru „munca la negru”

Amenzi de peste un milion de lei, pentru „munca la negru”

Amenzi de peste un milion de lei, pentru „munca la negru”

access_time 13 februarie 2015 chat_bubble_outline 0 comentarii

Sursa imaginii: www.radioresita.ro

Sursa imaginii: www.radioresita.ro

În prima săptămână a lunii februarie, inspectorii de la Inspecţia Muncii (IM) „au atacat” în toată ţara flagelul „muncii al negru”. Controalele inspectorilor s-au soldat cu amenzi în valaore totală de peste 1,1 milioane de lei, sau peste 251 de mii de euro. În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de peste 842 de mii de lei, din care 580 de mii de lei pentru „muncă la negru”. Au fost sancţionaţi 315 angajatori, din care 36 pentru muncă fără forme legale. Au fost sancţionate 24 de persoane fizice, pentru că au acceptat să muncească la negru. În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat  amenzi în valoare de 266 de mii de lei.
Inspectorii de muncă au dispus încetarea funcţionării a două echipamente de lucru, în judeţele Galaţi şi Neamţ. În judeţul Argeş s-a dispus sistarea activităţii, pentru prevenirea unor posibile accidente. Angajatorii au comunicat inspectoratelor teritoriale de muncă 61 de evenimente ce, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii ITM, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 28 au avut loc în Bucureşti.
Potrivit unui comunicat al Inspecţiei Muncii, cu ocazia controalelor de la începutul lunii februarie inspectorii au depistat 137 de persoane care lucrau fără a avea contracte individuale de muncă.
Cele mai multe cazuri de „muncă la negru” s-au constatat în Bucureşti (49). Pe locurile următoare s-au clasat judeţele Bihor (14 cazuri) şi Constanţa, unde inspectorii ITM au descoperit zece persoane care lucrau „la negru”. În cinci cazuri, reprezentanţii Inspecţiei Muncii au propus începerea cercetării penale a unor angajatori, care au primit la muncă mai mult de cinci persoane, fără a le întocmi contracte individuale de muncă, se pecizează în comunicatul Inspecţiei Muncii Bucureşti.

Emil HĂLĂŞTUAN

Comentarii Facebook