Articole care merită citite
Încadrări directe în Poliția Română

Încadrări directe în Poliția Română

access_time 11 septembrie 2018

168 de posturi în Poliția Română au fost scoase la concurs prin încadrare directă. Înscrierile se fac la sediile unităților

În luna aprilie Martorii lui Iehova se reunesc la Turda

access_time 27 martie 2019

Comemorarea morții lui Isus Cristos va avea loc la Sala de Congrese a Martorilor lui Iehova din Turda (varianta DN1 nr. 1402, la ieșire

Semifinala Eurovision din Salina Turda, o premieră absolută în istoria concursului, la 90 de metri sub pământ

Semifinala Eurovision din Salina Turda, o premieră absolută în istoria concursului, la 90 de metri sub pământ

access_time 9 februarie 2018

Elena Gheorghe şi Ad Libidum Voices susţin recitalurile semifinalei Eurovision din Salina Turda. Show-ul este transmis live la TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR

ANAF eliminã formularul 088

ANAF eliminã formularul 088

ANAF eliminã formularul 088

access_time 16 ianuarie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

 

anaf bunPotrivit programului de guvernare, unul dintre obiectivele Guvernului este reducerea sarcinilor administrative excesive ale contribuabililor, astfel Agentia Nationalã de Administrare Fiscalã a analizat oportunitatea eliminarii formularului (088) ”Declarație pe propria rãspundere pentru evaluarea intenției și a capacitãții de a desfãșura activitãți economice care implicã operațiuni din sfera TVA” și a decis renunțarea la acesta.
Din analiza procedurilor referitoare la înregistrarea în scopuri de TVA s-a constatat cã, pe de o parte, contribuabilii furnizeazã o serie de informații organelor fiscale prin formularele existente, respectiv: 010, 098 și 099 si cã, pe de altã parte, ANAF deține deja sau poate obține prin schimbul de date cu alte institutii o serie de alte informații care pot fi utilizate în evaluarea intenției și capacitãții de a desfãșura activitãți economice.

Astfel, ANAF are în baza de date informații cu privire la istoricul și comportamentul fiscal ale contribuabililor persoane juridice si cu privire la istoricul fiscal al persoanelor fizice care sunt administratori sau acționari/asociați, cum ar fi societãțile în care au fost sau mai sunt participanți, situatia acestora, cazierul fiscal.
În aceste condiții, procedura privind stabilirea criteriilor pentru condiționarea înregistrãrii în scopuri de TVA, aprobatã prin OPANAF nr.2393/2016, urmeazã sã fie actualizatã în acest sens, adicã pentru a fi utilizate informațiile deținute sau obținute de ANAF de la alte entitãți. De asemenea, vor fi modificate în mod corespunzãtor aplicatiile informatice folosite în procedura de evaluare.

Pentru a evita blocarea activitãtii de înregistrare în scopuri de TVA a contribuabililor si asigurarea continuitãþii activitãtii economice a acestora, intrarea în vigoare a ordinului de abrogare a formularului 088 este 1 februarie 2017, pânã la aceastã datã urmând sã fie actualizatã noua procedurã, precum si aplicatiile informatice.

Comentarii Facebook