Articole care merită citite

O nouă avertizare Cod Galben de inundații pe Arieș

access_time 1 mai 2019

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare cod galben de inundaţii pe râuri din 18

Zeci de incendii de vegetație la Cluj!

Zeci de incendii de vegetație la Cluj!

access_time 7 martie 2017

Ca urmare a numărului mare de solicitări pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată care au fost înregistrate în acest sfășit

Orăşelul copiilor, inaugurat de autorităţile locale

Orăşelul copiilor, inaugurat de autorităţile locale

access_time 14 decembrie 2013

     Primarul Tudor Ştefănie şi viceprimarul Lucian Varo au inaugurat astăzi, de la ora 12.00 orăşelul copiilor, amplasat în

APAH Cluj continuă lupta împotriva hepatitelor

APAH Cluj continuă lupta împotriva hepatitelor

APAH Cluj continuă lupta împotriva hepatitelor

access_time 26 octombrie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România filiala Cluj continua lupta împotriva hepatitelor printr-o actiune de testare desfășurata pe 25.10.2018, la Colegiul Tehnic Turda. Astfel un numar de 79 persoane, elevii ai claselor a XII-a si cadre didactice care predau la Colegiu au fost testate gratuit prin teste de sange.

 

Actiunea este parte integranta a unei campanii ample desfasurate la nivel national si urmareste depistarea precoce a infectarii cu virusii hepatici B si C.

Hepatitele reprezintă boli infecțioase, de cele mai multe ori asimptomatice, fapt care generează pericole majore întrucât cei afectați pot transmite virusul în orice moment.

 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), hepatitele virale B și C reprezintă provocări majore, afectând 325 de milioane de oameni. Aceste afecțiuni generează cancer hepatic și provoacă anual 1,34 milioane de decese deoarece cel puțin 60% din cazurile de cancer hepatic au la bază testarea târzie, respectiv accesul la tratament pentru hepatitele B și C în stadii avansate ale bolii.

Campania de testare este organizata in parteneriat cu Laboratorul Bioclinica din Cluj Napoca.

Multumim sponsorilor:  Abbvie, Biopredictive, CAA Turda, pentru sustinerea asociatiei in vederea realizarii acestei campanii.

Catalina Marginean 

Apah-ro Cluj

Comentarii Facebook