Articole care merită citite
Accident provocat de un bătrânel grăbit din Turda! Și-a băgat în spital soția și nepoata!

Accident provocat de un bătrânel grăbit din Turda! Și-a băgat în spital soția și nepoata!

access_time 30 iunie 2016

  Pe Calea Victoriei, din municipiul Turda, la o intersecție semaforizată, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a

Jungla din traficul din Turda

Jungla din traficul din Turda

access_time 11 martie 2015

Un șofer a realizat, cu ajutorul unei camere video montată pe bordul mașinii, un filmuleț în care prezintă situații la

”Cafeaua domnului ministru” se servește în ajun de Ziua Înfragostiților

”Cafeaua domnului ministru” se servește în ajun de Ziua Înfragostiților

access_time 4 februarie 2016

Comedia ”Cafeaua domnului ministru” de Horea Gârbea, în regia și scenografia Mariei Rotar, se joacă sâmbătă, 13 februarie, la Teatrul

Articol

Au demarat lucrările de reabilitare și modernizare a drumului judeţean 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu

Au demarat lucrările de reabilitare și modernizare a drumului judeţean 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu

access_time 11 octombrie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic şi a locuitorilor din zonă faptul că pe drumul județean 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu au demarat lucrările de reabilitare și modernizare, ca parte a unui amplu proiect ce vizează un tronson cu o lungime totală de 39,7 kilometri, de la kilometrul 0+600 până la kilometrul 40+300.

De o mare complexitate, lucrările de reabilitare și modernizare presupun intervenţia pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţia drumului şi încheind cu două straturi de asfalt, binder şi strat de uzură, cu inserţie de material geocompozit antifisură. De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racordări cu drumurile laterale, accese la proprietăţi, parcări, ziduri de sprijin, parapeţi metalici flexibili, investiția urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

 

Lucrările au demarat prin executarea de casete pentru lărgirea căii de rulare existente la 6 metri, cu repoziţionarea axului drumului, şi la mai mult de 6 metri în curbe, pe raza localităţii Frata, de la kilometrul 26+650 la kilometrul 29+500, urmând ca, ulterior, să se execute lucrări de aşternere a primului strat de asfalt pe acest sector. Importanţa executării cu prioritate a lucrărilor pe acest tronson de drum este determinată de gradul înaintat de uzură al acestuia, cu efecte negative asupra desfăşurării în bune condiţii a traficului rutier.

Reamintim în acest context faptul că drumul judeţean 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu este inclus în Programul de investiţii privind lucrările de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene, lucrări finanţate din creditul de 50 de milioane de euro contractat în acest scop de Consiliul Judeţean Cluj.

Lucrările au un termen de execuţie de maxim 24 de luni şi sunt executate de Asocierea Kiat Group Construct SRL –Tehnic Asist SRL –Damar Consult SRL. Bugetul alocat acestui proiect este de 34.805.018,05 lei, fără TVA.

1,073 Vizualizări totale, 3 Vizualizări azi

Comentarii Facebook