Articole care merită citite
Poveste de iarnă depănată de Corina Chiriac si Marcel Pavel

Poveste de iarnă depănată de Corina Chiriac si Marcel Pavel

access_time 21 decembrie 2016

  Teatrul Aureliu Manea Turda a găzduit un spectacol de excepție susținut de soliștii Corina Chiriac și Marcel Pavel. Amfitrionul

Dezvăluiri RISE Project: Tranzacțiile Mechel s-au făcut printr-un offshore din Cipru

Dezvăluiri RISE Project: Tranzacțiile Mechel s-au făcut printr-un offshore din Cipru

access_time 21 februarie 2013

     Tranzacționarea combinatelor metalurgice deținute de Mechel și preluate de Invest Nikarom pentru suma de 70 USD ar fi

Sănătatea organizează consultări publice cu ”înscriere la cuvânt”

Sănătatea organizează consultări publice cu ”înscriere la cuvânt”

access_time 9 martie 2016

Numai persoanele, fizice sau juridice, care vor completa un anumit formular, vor putea participa la dezbaterea publică a controversatului plan

Articol

Bosch inaugurează un Centru de Training la Cluj

Bosch inaugurează un Centru de Training la Cluj

access_time 10 octombrie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

bosch inaugurare

Jucu, judeţul Cluj– Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a inaugurat în data de 9 octombrie 2017 un Centru de Training în incinta fabricii de componente electronice auto. La eveniment au participat, alături de managementul companiei, reprezentanţi ai administraţiei locale, ai ambasadei Germaniei în Romania şi ai Camerei de Comerţ si Industrie Romano-Germane. De asemenea, au fost prezenţi la inaugurare reprezentanţi ai şcolilor şi universităţilor partenere, precum şi elevi şi familiile acestora.

 

Centrul de Training Bosch este dedicat pregătirii elevilor în sistemul educaţional dual și dezvoltării continue a angajaţilor, atât pe plan profesional cât și personal. Valoarea investiţiei în noua clădire şi în echipamentele cu care este prevazută se ridică la şase milioane de euro. Construcţia din campusul Bosch din Jucu, care se întinde pe 4400 metri pătraţi, este prevazută cu săli de instruire cu un design modern si inspiraţional, pentru a oferi cele mai bune condiţii de învatare. Elevii înscrişi în programul de învăţământ dual se vor pregăti în ateliere dotate cu echipamente de ultimă generaţie, care permit pregătirea profesională sistematică în domeniul electronicii și electromecanicii. În plus, centrul este dotat cu noi laboratoare, dedicate centrului de inginerie Bosch. În cadrul Centrului de Training, o echipă dedicată de specialişti va susţine până la finalul anului 2018 peste 300 de sesiuni de instruire, atât pentru dezvoltarea abilităţilor tehnice ale angajaţilor Bosch, cât şi programe speciale de dezvoltare personală şi leadership.

Bosch asigură elevilor o pregătire practică solidă

„Grupul Bosch în România este un partener de încredere al şcolilor locale în cadrul proiectului de sistem educaţional dual, începând cu anul 2013”, a declarat Mihai Boldijar, director general Robert Bosch SRL şi reprezentantul grupului în România. „În anul 2017 peste 120 de elevi din licee şi şcoli profesionale se pregătesc pentru carierele lor ca tehnicieni în electromecanică şi electronică în unităţile de producţie Boschdin Blaj şi Cluj”, a adăugat Boldijar. În cadrul fabricii Bosch din Jucu, peste 60 de elevi s-au înscris în programul Şcoala Duală Bosch pentru anul şcolar 2017-2018. Compania colaboreaza cu Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca pentru profilul electromecanică si cu Liceul Teologic Reformat pentru electronică si automatizări.

Sistemul educaţional dual permite elevilor punerea în aplicare a cunoştinţelor teoretice acumulate în cadrul şcolii, activitatea lor din fabrică fiind bazată pe planul de învăţământ al şcolii din care provin. „Acest program deschide elevilor o modalitate fiabilă de competență suplimentară, care le va permite să înceapă o carieră solidă în domeniul tehnologiilor avansate. Experiența noastră globală demonstrează că astfel de investiții pe termen lung creează o situație avantajoasă pentru companie și angajat,”, a declarat Konrad Kaschek, managerul general al fabricii Bosch din Cluj. „Bosch a investit în ultimii doi ani aproximativ un milion de euro în programul Şcoala Duală, în special pentru echiparea atelierelor cu aparatură performantă”, a continuat Kaschek. Compania a redirecţionat o parte a acestei investiţii către liceele partenere, donând anul trecut echipament tehnic în valoare de 296,000 de lei (66,000 de euro), pentru a asigura aceleaşi standarde de învăţare.

4,785 Vizualizări totale, 1 Vizualizări azi

Comentarii Facebook