Articole care merită citite
Picturi despre sfinţi la Şcoala „Andrei Şaguna”

Picturi despre sfinţi la Şcoala „Andrei Şaguna”

access_time 29 noiembrie 2012

Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” Turda, a găzduit joi,29 noiembrie, ce-a de-a treia ediție a concursului ”Pe urmele Sfinţilor”. Competiția cu

S-a luat apa: Avarie pe strada Aviatorilor

S-a luat apa: Avarie pe strada Aviatorilor

access_time 2 septembrie 2013

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes;

APAH Cluj a lansat campania „Pentru un copil sanatos ”

APAH Cluj a lansat campania „Pentru un copil sanatos ”

access_time 21 februarie 2017

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Transilvania ( fosta APAH CLUJ ), a lansat in data de 14.02.2017 campania “Pentru

Călătorie în lumea viselor La Papion

Călătorie în lumea viselor La Papion

Călătorie în lumea viselor La Papion

access_time 21 noiembrie 2014 chat_bubble_outline 0 comentarii

 

Dr. Claudius Forgaciu-”ghid în lumea viselor” La Papion

Dr. Claudius Forgaciu-”ghid în lumea viselor” La Papion

Persoanele care au trecut pragul cafenelei culturale turdene „La Papion” cu ocazia întâlnirii de joi, 20 noiembrie, au participat la o călătorie în lumea viselor. Ghidul, dr. Claudius Forgaciu, a oferit celor interesaţi explicaţii despre activitatea nocturnă, despre evenimentele ce se petrec în timpul somnului, când „corpul astral se detaşează de celelalte două ipostaze ale fiinţei, respectiv de corpul fizic şi de cel eteric, care rămân ancorate în lumea pământească”.
Potrivit filosofiei antroposofice a lui Rudolf Steiner, al cărui discipol s-a declarat dr. Claudius Forgaciu, în timpul somnului „corpul astral părăseşte celelalte două corpuri şi se mişcă într-un univers în care spaţiul şi timpul nu există”. Visul, potrivit dr. Forgaciu, se poate asemui cu un film în care evenimentele diurne din ziua anterioară se derulează în sens invers. În ceea ce priveşte tălmăcirea viselor, dr. Claudius Forgaciu s-a arătat rezervat: visurile pot avea semnificaţii diferite, în funcţie de caracteristicile fiecărei persoane. Oricum, potrivit lui Rudolf Steiner „visul anticipează ceea ce vom întâlni dincolo de poarta morţii” a precizat dr. Forgaciu. După ce a auzit această afirmaţie, una dintre participantele la întâlnirea de joi, 20 noiembrie, de La Papion, a spus, mai în glumă, mai în serios că, în acest caz, chiar ar dori să moară!
Dizertaţia dr. Forgaciu despre lumea viselor i-a predispus pe participanţi la povestirea unor întâmplări stranii. Deoarece marea majoritate a celor peste 20 de invitaţi au recunoscut că nu au citit nicio lucrare de a lui Rudolf Steiner, în locul dezbaterii ce trebuia să urmeze expunerii dr. Claudius Forgaciu, asistenţa s-a rezumat la nararea unor întâmplări mai ciudate, de neexplicat prin mijloacele pe care ştiinţa le are la îndemână.
Astfel, una din povestirile spuse La Papion cu prilejul „călătoriei în lumea viselor” înfăţişa o întâmplare cu un copil de 4-5 ani, care le spunea părinţilor că înainte de a se naşte a murit, a fost înmormântat şi apoi s-a reîntors pe pământ. „M-au pus în sicriu şi m-au coborât în mormânt. După o vreme Tatăl m-a scos din întunericul de acolo şi m-a dus într-un loc cu multă lumină. Apoi, m-a trimis la voi” ar fi povestit copilul. O altă povestire, confirmată de dr. Forgaciu, este cea a  unei fetiţe, deasemenea în vârstă de 4-5 ani, care a anticipat naşterea unui frăţior, cu o lună înainte ca mama sa să rămână însărcinată şi, mai mult decât atât, a anticipat şi numele pe care îl va purta nou-născutul, cu mult înainte ca părinţii să ştie de ce sex va fi copilul.
Întâlnirea de joi, 20 noiembrie, a prilejuit debutul Ioanei Racolţa, în postura de moderator al întâlnirilor de La Papion. Noua amfitrioană a întâlnirilor de la cafeneaua culturală turdeană a mărturisit că îşi doreşte cât mai multe evenimente muzicale La Papion.

 Emil HĂLĂŞTUAN                         

Comentarii Facebook