Articole care merită citite
Vrei să fii polițist local? La Câmpia Turzii se fac angajări!

Vrei să fii polițist local? La Câmpia Turzii se fac angajări!

access_time 25 aprilie 2017

Primăria Câmpia Turzii a anunțat că va organiza un concurs pentru angajarea a 10 polițiști locali, 5 cu grad profesional

Invest Nikarom promite angajări la Industria Sârmei

Invest Nikarom promite angajări la Industria Sârmei

access_time 12 august 2014

Cu începere din luna septembrie, compania Invest Nikarom, proprietarul Industriei Sârmei din Câmpia Turzii, va angaja 110 persoane. Această promisiune

A furat 4.300 de euro dintr-o cameră de hotel!

access_time 24 aprilie 2019

La data de 22 aprilie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Dej au identificat şi reţinut pentru 24 de ore o

Calitatea uleiului presat la rece Elixir, atestată în cadrul competiției internaționale Superior Taste Award 2018

Calitatea uleiului presat la rece Elixir, atestată în cadrul competiției internaționale Superior Taste Award 2018

Calitatea uleiului presat la rece Elixir, atestată în cadrul competiției internaționale Superior Taste Award 2018

access_time 12 iunie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Calitatea uleiului de dovleac presat la rece Elixir a fost recunoscută și certificată în cadrul competiției internaționale Superior Taste Award 2018, organizată de The International Taste & Quality Institute (iTQi), Bruxelles. Calitatea uleiului a fost evaluată prin metoda „orb”, fără a se dezvălui marca produsului în momentul judecării sale de către referenți independenți, fiind premiat după următoarele cinci criterii calitative: primă impresie, aspect, miros, textură și gust. Membrii juriului provin din cele mai prestigioase 15 asociații ale somelierilor și bucătarilor profesioniști din Europa.

 

Este pentru prima dată, din 2015 până azi, în această competiție, când un ulei de dovleac presat la rece este recompensat cu două stele Superior Taste pentru calitatea sa. Uleiul din semințe de dovleac, nedecorticate și neprăjite, respectă tradiția de presare la rece, deoarece sintetizează toate elementele biologic active conținute de sămânță, fiind cea mai sănătoasă modalitate de păstrare a nutrienților rezultați în urma procesării. Semințele sunt strivite până când tot uleiul este stors din ele. Astfel, aceasta este cea mai bună metodă pentru a păstra vitaminele A, complexul de vitamine B, vitaminele D, E, K și acizii grași esențiali Omega 3 și Omega 6 din compoziția lor.

Dan Felea, fondatorul Dachim, producătorul uleiurilor Elixir, declară: ,,Ne bucurăm că am reușit să aducem în casele românilor un nou produs a cărui calitate superioară a fost recunoscută internațional. Din 2015 până în prezent, toate produsele din portofoliul nostru au reuşit performanța de a fi premiate în cadrul acestei competiţii. În ultima perioadă am realizat investiţii majore pentru a spori producția de ulei, prin achiziţionarea unor noi utilaje agricole și a unei noi linii de îmbuteliere și de etichetare și, în acest moment, lucrăm la noilor sortimente. Uleiul de dovleac s-a bucurat de succes încă de la lansarea sa din noiembrie 2017, iar de atunci feedback-ul pe care l-am primit din partea consumatorilor este unul pozitiv. Cei care l-au gustat sunt încântați de modul în care acesta păstrează perfect aroma semințelor de dovleac. Momentan, produsul poate fi achiziţionat online, de pe site-ul nostru www.uleielixir.ro, din Carrefour, DM,Cora sau din magazinele naturiste. Așteptăm răspuns pentru listarea sa și în alte hipermarketuri mari din țară”.

Elixir este brandul de uleiuri presate la rece, dezvoltat de compania Dachim, care are o istorie de 19 ani pe piața agricolă din România. Fabrica Elixir se află în Mihai-Viteazu, județul Cluj, loc unde se cultivă cerealele și semințele din care, ulterior, rezultă uleiul. El este obținut printr-un proces tehnologic cu un aport termic scăzut, sub 40°C. În urma acestui proces, rezultă uleiuri bogate în vitamine și acizi grași de tip Omega 3, Omega 6 și Omega 9, esențiali pentru buna funcționare a organismului. Procedeul de extracție prin presă mecanică protejează mediul de reziduuri toxice și extrage fluidul onctuos al materiei vegetale, conservând calitățile sale naturale.

The International Taste & Quality Institute (iTQi), cu sediul în Bruxelles, este un lider mondial în ceea ce privește testarea și promovarea produselor alimentare și a băuturilor de înaltă calitate. Membrii juriului sunt selectați dintre cele mai prestigioase 15 asociații ale profesioniștilor somelieri și bucătari din Europa, precum: Maîtres Cuisiniers de France, The Academy of Culinary Arts London, Federazione Italiana Cuochi, World Master Chefs Society (WMCS) etc.

Conform normelor Institutului Internațional al Gustului și Calității de la Bruxelles, produsele care primesc două stele aurii se înscriu în categoria produselor remarcabile, având o notă finală de 84,3. Premiul Superior Taste este o recunoaștere internațională deosebită, care este axată pe judecata nepărtinitoare a somelierilor și bucătarilor cu titlul de Chef.

Comentarii Facebook