Articole care merită citite
Începe o nouă stagiune teatrală la Turda

Începe o nouă stagiune teatrală la Turda

access_time 10 septembrie 2018

După o vacanță binemeritată, echipa artistică și tehnică s-a întors cu forțe proaspete, pregătiți pentru o nouă stagiune, stagiunea 2018-2019.

Maratonul colindelor la Turda:  Joi a fost Ducu Bertzi

Maratonul colindelor la Turda: Joi a fost Ducu Bertzi

access_time 13 decembrie 2012

În al doilea concert de colinde găzduit în această săptămână de Teatrul Municipal Turda, spectatorii l-au putut asculta pe Ducu

„Copiii au talent” ediția a V-a, la Câmpia Turzii

„Copiii au talent” ediția a V-a, la Câmpia Turzii

access_time 21 februarie 2017

Asociația Civică pentru Inițiativă și Acțiune Comunitară organizează ediția V a concursului ”Copiii au talent”. În cadrul competiției „Copiii au

Campanie de susținere a educației copiilor cu abilități înalte din România

Campanie de susținere a educației copiilor cu abilități înalte din România

Campanie de susținere a educației copiilor cu abilități înalte din România

access_time 18 februarie 2016 chat_bubble_outline 0 comentarii

Sursa imaginii: Proiectul  Gifted-for-you_Kleine-Schule

Sursa imaginii: Proiectul
Gifted-for-you_Kleine-Schule

În perioada 15 februarie – 15 martie, prin intermediul proiectului Gifted (for) You se desfășoară o campanie națională de conştientizare a societăţii civile şi a comunităţilor locale, în ceea ce privește  necesitatea susţinerii copiilor cu potenţial înalt. Persoanele care doresc să spijine educaţia copiilor cu abilităţi înalte o pot face dacă donează 2 euro, trimiţând prin SMS cuvântul „supradotat” la numărul 8836. Detalii suplimentare, pe pagina https://www.facebook.com/ProgramulSMART/
Proiectul Gifted (for) You promovează valorile specifice educaţiei diferenţiate în funcţie de abilităţile copiilor cu potenţial înalt şi sporirea gradului de implicare a cadrelor didactice, a părinţilor şi comunităţii în dezvoltarea unui mediu echilibrat de viaţă.
Prin intermediul proiectului Gifted (for) You se creează curricula individualizate și dedicate, se oferă training-uri de specialitate părinților și profesorilor și se promovează o abordare educaţională nouă, prin campanii de conştientizare a societăţii civile şi a comunităţilor locale în ceea ce privește necesitatea susţinerii copiilor cu potenţial înalt, copii cu metacogniţie, cu sau fără dizabilităţi de văz, auz sau Asperger.
Proiectul Gifted (for) You creează și promovează metode noi de învăţare, prin intermediul TIC (Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor): învăţare colaborativă, stimularea gândirii critice și a creativităţii, dezvoltarea abilităţilor artistice și kinestezice.
Echipa de implementare a proiectului Gifted (for) You a gândit un program pentru copiii cu abilitāţi înalte cu asincronie (copii fără deficiențe fizice) și dublā excepţionalitate (copii cu deficienţă de învăţare Asperger sau cu deficienţe fizice: nevăzatori sau hipoacuzici) tocmai pentru a veni în întâmpinarea risipei unor inteligenţe nedescoperite.
Proiectul, organizat la nivel național de un consorțiu de organizații, se derulează până în luna august 2016. Platforma online generată în urma proiectului va conţine module de învăţare atât pentru copiii şi adolescenţii cu abilităţi înalte cu sau fără deficienţe, cât şi pentru părinţii şi profesorii acestora.

Emil HĂLĂȘTUAN

Comentarii Facebook