Articole care merită citite
IPJ Cluj în serviciul comunitătii în perioada sărbătorilor

IPJ Cluj în serviciul comunitătii în perioada sărbătorilor

access_time 23 decembrie 2017

Peste 750 de poliţişti clujeni vor fi la datorie, pentru ca Sărbătorile de Iarnă să fie petrecute în condiții de

Coproducţie româno-moldovenească  – “Zbor deasupra unui cuib de verde”

Coproducţie româno-moldovenească – “Zbor deasupra unui cuib de verde”

access_time 18 iulie 2015

Membri ai atelierului de teatru “Ion Raţiu” din Turda, împreună cu voluntari ai asociaţiei obşteşti “Gaudeamus” din Chişinău (Republica Moldova),

Strada Barițiu vede în sfârșit asfaltul!

Strada Barițiu vede în sfârșit asfaltul!

access_time 13 mai 2018

Locuitorii străzii Barițiu, respectiv cei de pe porțiunea nemodernizată, de la colțul fostei școli Gheorghe Barițiu înspre Săndulești, nu sperau

CFR Cluj delapidat de 9,6 milioane euro!

CFR Cluj delapidat de 9,6 milioane euro!

CFR Cluj delapidat de 9,6 milioane euro!

access_time 19 mai 2016 chat_bubble_outline 0 comentarii

 

muresan (1)Oamenii de afaceri Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan vor fi audiați joi la sediul DIICOT din Cluj Napoca în dosarul privind delapidarea clubului de fotbal CFR Cluj, potrivit unor surse judiciare.

Percheziţiile sunt derulate într-un dosar în care se fac cercetări privind fapte de constituire a unui grup organizat, delapidare şi spălare de bani. Procurorii arată că, prin intermediul mai multor entități rezidente și nerezidente care au prestat servicii de consultanță, există suspiciuni majore de transferuri fictive.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Cluj efectuează 20 de percheziţii domiciliare, la membrii unei grupări infracționale, bănuiți de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidarea a peste 9.600.000 de euro, din fondurile unui club sportiv. 10 persoane urmează să fie conduse la audieri.

Activitățile vizează persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălarea banilor și delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2008 – 2013, membrii grupării, cu funcţii de conducere în cadrul unui club sportiv, ar fi delapidat aproximativ 9.650.000 de euro din patrimonial societății. Suma ar fi fost obţinută din bonusurile de calificare la o competiţie sportivă şi din drepturile de televizare.

Pentru ascunderea activităţii infracţionale, s-ar fi folosit firme off- shore din Cipru şi Seichelles, precum şi contracte fictive de prestări servicii emise de aceste firme pentru clubul sportiv.

De asemenea, cei în cauză ar fi evidenţiat în actele contabile ale clubului sportiv cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale ori ar fi evidenţiat tranzacții fictive, pentru a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

10 persoane urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, pentru audieri.

C.S.

 

Comentarii Facebook