Articole care merită citite
Clădirile în pericol de prăbuşire zac sub ochii autorităţilor

Clădirile în pericol de prăbuşire zac sub ochii autorităţilor

access_time 2 noiembrie 2013

     Fie că e vorba de vechi construcţii din Zona Uzinelor Chimice, de hornurile-turnuri ale  fostelor centrale termice ori

Potaissa Turda – locul doi la turneul de juniori de la Luduş

Potaissa Turda – locul doi la turneul de juniori de la Luduş

access_time 12 ianuarie 2013

 Handbalişti juniori de la Potaissa Turda s-au clasat pe locul II, la un turneu desfăşurat sâmbătă, 12 ianuarie, la Luduş.

Tradițiile culinare de Crăciun au ajuns la ediția a X-a, la Colegiul Rațiu Turda

Tradițiile culinare de Crăciun au ajuns la ediția a X-a, la Colegiul Rațiu Turda

access_time 24 decembrie 2017

Colegiul DR.I.Rațiu din Turda a găzduit o activitate tradițională dedicată sărbătorilor de iarnă. Este vorba despre „Tradiții culinare de Crăciun” parte

Cinematograful lui Batman : Liliecii, şobolanii şi câinii şi-au găsit adăpost în mijlocul oraşului

Cinematograful lui  Batman : Liliecii, şobolanii şi câinii şi-au găsit adăpost în mijlocul oraşului

Cinematograful lui Batman : Liliecii, şobolanii şi câinii şi-au găsit adăpost în mijlocul oraşului

access_time 25 august 2014 chat_bubble_outline 0 comentarii

tineretului

„Cinematograful lui Batman” ar putea intra cu putin efort in circuitul turistic al Turzii drept cel mai insalubru loc din mijlocul oraşului

Un turdean care locuieşte în blocul turn, de lângă fostul cinematograf Tineretului vrea să lanseze o campanie şi o acţiune de semnare a unei petiţii pentru salubrizarea incinte fostului cinema. „ Acel cinematograf e un focar de infecţie pentru toată zona, înăuntru sunt lilieci, şobolani, câini şi numai Dumnezeu mai ştie ce. Să nu va mai spun de mirosul infernal ce vine din interior”, spune  turdeanul supărat pe faptul că autorităţile nu iau măsuri. Mesajul trimis pe contul de facebook turdalive, mai include rugămintea ca presa locală să atragă atenţia asupra acestui subiect.

Autorităţile locale au aprobat în  toamna anului 2012, la iniţiativa lui Cristian Matei, pe atunci consilier local, două hotarâri ale Consiliului Local prin care Turda îşi  manifesta disponibilitatea preluării celor două cinematografe- Tineretului şi Fox, de la Regia Autonomă  Româniafilm. Hotârârile de Consiliu Local au ajuns la Bucureşti. Deoarece cinematografele nu fac obiectul transmiterii în domeniul public al unităților teritorial-administrative rezultatul demersurilor de până acum a fost nul. ”Nu am primit niciun răspuns de la Ministerul Culturii, preciza în 2013, primarul Turzii, Tudor Ștefănie.

În 24 martie, senatorul Alexandru Cordoş îl întreba pe  ministrul Culturii, Kelemen Hunor, despre soarta demersurilor de transferare a clădirilor cu pricina din patrimoniul statului în cel al Turzii, pentru a face astfel posibilă finanțarea reparațiilor celor două imobile. Interpelarea lui Hunor a urmat unei întrevederi, pe această temă, a ministrului Culturii cu senatorul Alexandru Cordoș, respectiv cu președintele PSD Turda, Cristian Matei, din inițaitiva căruia Consiliul local a adoptat cele două hotărâri de  preluarea a cinematografelor în patrimoniul Turzii. Răspunsul autorităţilor de la Bucureşti a fost acela că preluarea cinematografelor va fi permisă de  Legea descentralizării. Legea votată de Parlament nu a trecut de Curtea Constituțională (CCR),  astfel că posibilitatea preluării celor două cinematografe a rămas în aer.

Din primăvara anului 2014, oficialităţile  locale nu au mai anunţat vreun demers pe această temă.

Horea HUDREA

Comentarii Facebook