Articole care merită citite
IPS Andreicuț: „Turda e un oraș plin de spiritualitate!”

IPS Andreicuț: „Turda e un oraș plin de spiritualitate!”

access_time 11 august 2017

Zilele Municipiului Turda au fost inaugurate, oficial, în cursul acestei dimineți, de la ora 10.00, în sala mare a Primăriei

Ziua Porților Deschise la Batalionul 3 Apărare Antiaeriană Turda

Ziua Porților Deschise la Batalionul 3 Apărare Antiaeriană Turda

access_time 10 aprilie 2018

Luni 23 Aprilie 2018, între orele 12.00 – 14.00,  se va desfășura , ”Ziua Porților Deschise” în cazarma Batalionul 3 Apărare

The Da Vinci System introduce adulții în lumea dezbaterilor academice!

The Da Vinci System introduce adulții în lumea dezbaterilor academice!

access_time 26 ianuarie 2017

  Duminică, 22 ianuarie, asociația The Da Vinci System a organizat o nouă întâlnire cu părinții membrilor, având loc o

Consiliere şi formare profesională gratuită pentru femeile din satele judeţului Cluj

Consiliere şi formare profesională gratuită pentru femeile din satele judeţului Cluj

Consiliere şi formare profesională gratuită pentru femeile din satele judeţului Cluj

access_time 21 decembrie 2012 chat_bubble_outline 0 comentarii

Personalul din Centrul de Suport de la Viişoara a acordat sprijin pentru 270 de femei interesate să obţină un loc de muncă, oferindu-le sfaturi practice, cum ar fi pregătirea unui CV, sau participarea la interviuri de angajare. Totodată, aceste femei au avut ocazia de a urma, gratuit, cursuri de calificare şi recalificare, în meserii precum bucătar, contabil și frizer. ”Acest proiect, prin serviciile de formare şi de consiliere profesională, oferite în mod gratuit femeilor din mediul rural, a creat o punte între acest grup ţintă şi populaţia activă şi a răspuns unora dintre nevoile de dezvoltare din zonele de intervenţie” a menţionat Sorana Pogăcean, coordonatorul Centrului de Suport de la Viişoara. Cu ajutorul echipei din acest centru, 11 femei din mediul rural au reuşit să îşi găsească un loc de muncă.

Centrul de Suport din comuna Viişoara, judeţul Cluj, a funcţionat în perioada septembrie 2010 – decembrie 2012 şi a avut un rol de informare, instruire şi orientare, pentru femeile din zona rurală a judeţului Cluj, în vederea obţinerii unui loc de muncă de către acestea. Înfiinţarea centrelor de suport a făcut parte din seria de activităţi incluse în proiectul “Combaterea discriminării şi creşterea potenţialului de angajare a femeilor din mediul rural” implementat de către Asociaţia Femeilor şi Familiilor din Mediul Rural (AFFMR), în parteneriat cu Fondul Român de Dezvoltare Socială (FDSC), Saatchi & Saatchi X Publicitate şi Fundația Integra, din Slovacia.

Activitatea centrului de suport de la Viişoara a completat activitatea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, deoarece 230 de femei din Gilău, Baciu, Cara, Mihai Viteazu, Călăraşi, Săvădisla, Viişoara, Baciu, Ceanu Mare, Tritenii de Jos, Luna  au putut participa la cursuri de calificare, fără a mai fi nevoite să facă naveta, pentru a urma cursuri similare, organizate de către AJOFM-uri, în reşedinţele de judeţ. Facilitatorul comunitar din echipa centrului de la Viişoara, Daniel Pogăcean, a precizat că: ”Femeile beneficiare ale programelor de formare şi de consiliere au devenit, în urma acţiunilor din proiect, mai independente faţă de un mod de viaţă care îngrădeşte libertatea de dezvoltare personală, de construire a resurselor pentru o viaţă mai bună”.

Alte trei centre similare cu cel de la Viişoara, au funcţionat la Valea Viilor (judeţul Sibiu), Tomeşti (judeţul Iaşi) şi Vârteşcoiu (judeţul Vrancea). În total, 967 femei şi-au dezvoltat abilităţi ce le permit dezvoltarea profesională sau găsirea unui loc de muncă. Dintre acestea, 759 au absolvit cursuri de calificare-recalificare, în meserii precum: patiser, lucrător tricotaje – confecții, administrator pensiune turistică, lucrător în comerţ, florar – decorator, îngrijitor la domiciliu, operator calculator, etc. Totodată, peste 100 de femei din mediul rural au găsit un loc de muncă şi peste 300 de angajatori au fost informaţi despre personalul calificat în cadrul acestui proiect.

ProiectulCombaterea discriminării şi creşterea potenţialului de angajare a femeilor din mediul rural” derulat pe durata a 36 de luni, a vizat în primul rând femeile ce provin din mediul rural şi din medii de rezidenţă cu o dezvoltare economică scăzută şi implicit, cu oportunităţi reduse de angajare. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European şi din bugetul naţional, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 şi răspunde obiectivelor specifice ale Axei Prioritare 6 – “Promovarea Incluziunii Sociale” şi, mai concret, obiectivelor Domeniului Major de Intervenţie 6.3 – “Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”.

Camelia TEREC

Comentarii Facebook