Articole care merită citite
Viișoara inundată de ape!

Viișoara inundată de ape!

access_time 9 iulie 2018

Mai multe curți și culturi agricole au fost inundate la Viișoara zilele trecute. Pompierii turdeni au evacuat apa din subsolurile

La Turda încep pregătirile pentru ”locale”: Joi, 25 februarie, PSD lansează candidatura președintelui Cristian Matei

La Turda încep pregătirile pentru ”locale”: Joi, 25 februarie, PSD lansează candidatura președintelui Cristian Matei

access_time 23 februarie 2016

Liderul social-democraților turdeni, Cristian Matei, va lua parte la cursa pentru funcția de primar al Turzii, pe care speră să

Anunț: Proiect de act normativ privind eșalonarea/amânarea la plată a obligațiilor fiscale

Anunț: Proiect de act normativ privind eșalonarea/amânarea la plată a obligațiilor fiscale

access_time 4 noiembrie 2016

Prin prezenta aducem la cunostinta publicului, in temeiul art. 7 , alin. 1 si alin. 2 din Legea 52/2003 privind

Consiliul local Turda: Înghesuială mare la „caravana de Spania”

Consiliul local Turda: Înghesuială mare la „caravana de Spania”

Consiliul local Turda: Înghesuială mare la „caravana de Spania”

access_time 30 septembrie 2015 chat_bubble_outline 0 comentarii

"Eu plec, tu pleci, el pleacă". Aşadar şi prin urmare, comisia de numărare a voturilor din Consiliul local Turda se pricepe la conjugarea verbelor.   Foto: Emil HĂLĂŞTUAN

„Eu plec, tu pleci, el pleacă”. Aşadar şi prin urmare, comisia de numărare a voturilor din Consiliul local Turda se pricepe la conjugarea verbelor.
Foto: Emil HĂLĂŞTUAN

Aleşii turdeni se înghesuie zor, nevoie mare, când vine vorba de plecat în vreo „misiune” peste hotarele ţării. Astfel, pe agenda şedinţei de luni, 28 septembrie, a Consiliului local, a figurat şi un proiect de hotărâre cu privire la plecarea a trei membri care să reprezinte forul deliberativ turdean la Valdemoro (Spania), localitate al cărei primar, Guillermo del Rio a invitat autorităţile turdene să participe la un eveniment orgnizat între 12 şi 23 octombrie.
Când a sosit vremea ca aleşii turdeni să-şi trimită reprezentanţi în Spania, prima grijă a consilierilor a fost aceea de a aproba sporirea numărului, de la trei, la cinci. Apoi, plenul a avut de ales cinci, din cei şase candidaţi la Spania. Şi votul, secret, a ales: Victoria Iurean (PNL), Dora Arion (PSD), Lucian Cordiş (PNL), Florin Bugnar (PNL) şi Radu Panait (independent), vor pleca la Valdemoro, iar dana Florea (PNL) va rămâne acasă.
Totul s-a petrecut ca la carte, mai puţin următoarele: Numele a trei dintre cei patru membri ai comisiei de numărare a voturilor (Radu Panait, Lucian Cordiş, Florin Bugnar) figurau pe lista consilierilor propuşi pentru a reprezenta Turda la Valdemoro. Înainte de a aproba suplimentarea numărului aleşilor trimişi în Spania, niciun consilier nu a întrebat cât costă bugetul Turzii deplasarea la Valdemoro a doi oameni în plus. După, a întrebat Ovidiu Micu, dar degeaba. Din răspunsul directoarei Direcţiei Cheltuieli din Primăria Turda, Daniela Adace, nimeni dintre cei prezenţi în sala de şedinţă nu a aflat cât ar costa deplasarea în Spania.
În rezumat: Cinci consilieri turdeni, împreună cu primarul, vor pleca la Valdemoro, în Spania. Cât de pertinentă era dorinţa de a afla cu câţi bani se încarcă „nota de plată” a bugetului local, în cazul suplimentării numărului reprezentanţilor, înainte de a aproba sporirea acestora, de la trei, la cinci? Sau, altfel spus, cât de deplasată a fost întrebarea consilierului Ovidiu Micu, de vreme ce nimeni nu s-a învrednicit să ofere un răspuns clar şi precis, la o solicitare formulată asemenea?

Emil HĂLĂŞTUAN

Comentarii Facebook