Articole care merită citite
Să te invidiez?

Să te invidiez?

access_time 26 octombrie 2015

Oamenii își etalează cu tot mai mult sârg casele, hainele, vacanțele, succesele profesionale. Speră ca ceilați să simtă ceea ce

Autostrada Turda – Gilău, teren propice pentru „boala vitezei”

Autostrada Turda – Gilău, teren propice pentru „boala vitezei”

access_time 14 mai 2013

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in;

Bărbat din Iara prins la volan chiar dacă nu avea permis de conducere

Bărbat din Iara prins la volan chiar dacă nu avea permis de conducere

access_time 24 septembrie 2015

Poliţişti rutieri din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda, au depistat miercuri, 23 septembrie, un bărbat de 29 ani din

Articol

Control Comercial – Verificări ale Poliției Locale Turda la chioșcurile din perimetrul școlilor

Control Comercial – Verificări ale Poliției Locale Turda la chioșcurile din perimetrul școlilor

access_time 10 octombrie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

chiosc-scoala

În perioada 03 – 06 octombrie 2017, polițiștii locali cu atribuții de control comercial au efectuat verificări în unitățile comerciale – chioșcuri, din perimetrul unităților de învățământ de pe raza municipiului Turda.
Verificările au vizat următoarele: respectarea de către agenții economici a termenului de valabilitate a produselor expuse la vânzare, a condițiilor de depozitare a măfurilor și încadrarea produselor expuse spre vânzare în criteriile și limitele prevăzute de Ordinul 1563/2008 pentru aprobarea listei cu alimentele nerecomandate preșcolarilor și școlarilor și a principiilor care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii și adolescenți.

S-au identificat 8 unități comerciale – chioșcuri, care desfășoară activități de alimentație publică cu produse destinate consumului elevilor în perimetrul următoarelor unități de învățământ: Școala”Andrei Șaguna”, Școala ”Avram Iancu”, Școala ”Ioan Opriș”, Colegiul Tehnic, Colegiul Național ”Mihai Viteazu”, Colegiul Tehnic ”Dr.I.Rațiu”, Colegiul ”Emil Negruțiu” și a Liceului ”Liviu Rebreanu”.
In urma controlului, 6 dintre agenți economici au fost sancționați contravențional conform art. 1, lit.a din Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități ilicite, pentru nerespectarea prevederilor de comercializare a produselor alimentare, fără îndeplinirea condițiilor stabilite prin lege iar în 5 chioșcuri în care s-au identificat expuse spre vânzare, produse alimentare nerecomandate preșcolarilor și școlarilor (ex. bătuturi răcoritoare carbogazoase, energizante, sandwichuri preparate în chioșc și alte preparate de patiserie, neetichetate și fără autorizatie sanitar-veterinară), agenților economici li s-au aplicat somații punctuale cu măsuri și cu termen de intrare în legalitate și respectarea prevederilor legisltive și li s-a adus la cunoștiință prevederi privind sancțiunile contravenționale și complementare care se vor aplica pentru nerespectarea măsurilor impuse de somație, sancțiuni care impun chiar și suspendarea activităţii comerciale.

Poliția Locală Turda prin serviciul de specialitate, va monitoriza agenții economici din perimetrul unităților de învățământ de pe raza municipiului Turda pentru respectarea măsurilor impuse de somații, luare de măsuri penrtu asigurarea condițiilor de dezvoltarea fizică și morală a elevilor, prevenire și combatere a efectelor consumului produselor din tutun prin identificarea neregulilor de comercializarea produselor alimentare destinate elevilor, sau a comercializării produselor din tutun.

Poliția Locală Turda susține promovarea unui stil de viață sănătos prin măsuri ferme pe linie de control comercial ordine și disciplină.

DIRECTOR EXECUTIV, MOLDOVAN VALER

1,238 Vizualizări totale, 1 Vizualizări azi

Comentarii Facebook