Articole care merită citite
Sprijin financiar pentru îmbunătățirea calității produselor agricole în sectorul agricultură ecologică

Sprijin financiar pentru îmbunătățirea calității produselor agricole în sectorul agricultură ecologică

access_time 1 noiembrie 2014

Ajutorul specific se acordă pentru exploataţiile de producţie vegetală şi animalieră, înregistrate în sistemul de agricultură ecologică, care se află

Elevii Școlii Gimnaziale ,,Teodor Murășanu” se mobilizează pentru ”Luna curățeniei”

Elevii Școlii Gimnaziale ,,Teodor Murășanu” se mobilizează pentru ”Luna curățeniei”

access_time 29 martie 2017

Luna martie a anului 2017 a fost declarată la nivelul municipiului Turda ” Luna curățeniei”. Elevii Școlii Gimnaziale ”Teodor Murășanu

Percheziții la Cluj! Vezi ce caută oamenii legii!

Percheziții la Cluj! Vezi ce caută oamenii legii!

access_time 7 iunie 2018

În urma a 10 percheziții efectuate ieri, 11 persoane au fost conduse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Cluj,

Cordoş – Matei, echipa candidaţilor propuşi turdenilor de USL

Cordoş – Matei, echipa candidaţilor propuşi turdenilor de USL

Cordoş – Matei, echipa candidaţilor propuşi turdenilor de USL

access_time 6 septembrie 2012 chat_bubble_outline 0 comentarii


Cristian Matei (în stânga imaginii) s-a rodat pentru alegerile parlamentare în campania de vară, premergătoare alegerilor locale din 10 iunie 2012. În cursa pentru funcţia de primar al Turzii, Cristian Matei s-a clasat pe locul doi, după Tudor Ştefănie (PDL). Dar, vorba portocaliului de la Cotroceni: „Iarna nu-i ca vara!”

Senatorul social-democrat Alexandru Cordoş doreşte să candideze pentru obţinerea unui nou mandat de parlamentar în acelaşi colegiu uninominal ca şi la alegerile din 2008. Dacă organizaţia judeţeană PSD Cluj va susţine dorinţa lui Cordoş, acesta va reprezenta opţiunea propusă de USL turdenilor pentru Camera Superioară a Parlamentului României, deoarece Turda face parte din Colegiul uninominal nr.4 pentru Senat, din judeţul Cluj. Potrivit schemei propuse de social-democraţi, preşedintele organizaţiei turdene a PSD, Cristian Matei, va candida, din partea USL, pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul uninominal nr. 8 Cluj. Din acest colegiu fac parte municipiul Turda şi comunele Cojocna, Sănduleşti şi Ploscoş.

Senatorul Alexandru Cordoş a declarat, pentru Turda Live, că doreşte să candideze în acelaşi colegiu ca şi în 2008, deşi „colegii mei din organizaţia judeţeană a PSD ar vrea ca eu să candidez într-unul din colegiile din care face parte municipiul Cluj-Napoca. Dar, împreună cu preşedintele Cristian Matei, am făcut multe pentru Turda şi aş vrea să candidez iarăşi în acest colegiu”.

De partea cealaltă, Cristian Matei, aflat la prima tentativă de a accede în Parlamentul României, va candida pentru un loc în Camera Deputaţilor. „M-am decis să candidez. Voi face echipă cu senatorul Alexandru Cordoş. Noi am demonstrat că ştim, vrem şi putem face multe lucruri bune pentru turdeni şi pentru cetăţenii din celelalte localităţi cuprinse în colegiile uninominale 4, pentru Senat, respectiv 8, pentru Camera Deputaţilor”.

Cei doi candidaţi au precizat că decizia finală în legătură cu candidaturile USL pentru colegiile din judeţul Cluj va fi luată în circa două săptămâni, după finalizarea consultărilor şi a negocierilor cu reprezentanţii celorlalte două formaţiuni politice din USL, respectiv Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conservator.

Preşedintele organizaţiei judeţene PSD Cluj, Remus Lăpuşan, citat de ziarul Făclia de Cluj, a declarat că USL şi-a propus să câştige două mandate de senator şi cinci de deputaţi. Cum, pentru judeţul Cluj sunt repartizate patru mandate de senator şi zece de deputaţi, rezultă că USL intenţionează să îşi adjudece jumătate din locurile atribuite judeţului în cele două camere ale Parlamentului României. Alegerile parlamentare se vor desfăşura în 9 decembrie 2012.

Emil HĂLĂŞTUAN

Comentarii Facebook