Articole care merită citite
Arieșul Mihai Viteazu face selecție la fotbal, pentru grupele de juniori și constituirea echipei de fotbal feminin!

Arieșul Mihai Viteazu face selecție la fotbal, pentru grupele de juniori și constituirea echipei de fotbal feminin!

access_time 13 iunie 2017

ACS Arieșul Mihai Viteazul organizează, miercuri 21 iunie 2017, ora 16.00, selecție pentru grupele de juniori băieți născuți după anul

40.000 de lei lunar pentru Asociaţia Sportivă “Industria Sârmei” 1921

40.000 de lei lunar pentru Asociaţia Sportivă “Industria Sârmei” 1921

access_time 27 septembrie 2012

  Consilerii din Câmpia Turzii au  votat miercuri, 27 septembrie, alocarea din bugetul local a unei sume de 40.000 de

După mulți ani, pentru prima dată Turda va avea un buget consistent!

După mulți ani, pentru prima dată Turda va avea un buget consistent!

access_time 8 martie 2017

Bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Turda este estimat la 103.069.000 lei, mai mare cu aproximativ 20.000.000 de lei

Cordoş – Matei, echipa candidaţilor propuşi turdenilor de USL

Cordoş – Matei, echipa candidaţilor propuşi turdenilor de USL

Cordoş – Matei, echipa candidaţilor propuşi turdenilor de USL

access_time 6 septembrie 2012 chat_bubble_outline 0 comentarii


Cristian Matei (în stânga imaginii) s-a rodat pentru alegerile parlamentare în campania de vară, premergătoare alegerilor locale din 10 iunie 2012. În cursa pentru funcţia de primar al Turzii, Cristian Matei s-a clasat pe locul doi, după Tudor Ştefănie (PDL). Dar, vorba portocaliului de la Cotroceni: „Iarna nu-i ca vara!”

Senatorul social-democrat Alexandru Cordoş doreşte să candideze pentru obţinerea unui nou mandat de parlamentar în acelaşi colegiu uninominal ca şi la alegerile din 2008. Dacă organizaţia judeţeană PSD Cluj va susţine dorinţa lui Cordoş, acesta va reprezenta opţiunea propusă de USL turdenilor pentru Camera Superioară a Parlamentului României, deoarece Turda face parte din Colegiul uninominal nr.4 pentru Senat, din judeţul Cluj. Potrivit schemei propuse de social-democraţi, preşedintele organizaţiei turdene a PSD, Cristian Matei, va candida, din partea USL, pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul uninominal nr. 8 Cluj. Din acest colegiu fac parte municipiul Turda şi comunele Cojocna, Sănduleşti şi Ploscoş.

Senatorul Alexandru Cordoş a declarat, pentru Turda Live, că doreşte să candideze în acelaşi colegiu ca şi în 2008, deşi „colegii mei din organizaţia judeţeană a PSD ar vrea ca eu să candidez într-unul din colegiile din care face parte municipiul Cluj-Napoca. Dar, împreună cu preşedintele Cristian Matei, am făcut multe pentru Turda şi aş vrea să candidez iarăşi în acest colegiu”.

De partea cealaltă, Cristian Matei, aflat la prima tentativă de a accede în Parlamentul României, va candida pentru un loc în Camera Deputaţilor. „M-am decis să candidez. Voi face echipă cu senatorul Alexandru Cordoş. Noi am demonstrat că ştim, vrem şi putem face multe lucruri bune pentru turdeni şi pentru cetăţenii din celelalte localităţi cuprinse în colegiile uninominale 4, pentru Senat, respectiv 8, pentru Camera Deputaţilor”.

Cei doi candidaţi au precizat că decizia finală în legătură cu candidaturile USL pentru colegiile din judeţul Cluj va fi luată în circa două săptămâni, după finalizarea consultărilor şi a negocierilor cu reprezentanţii celorlalte două formaţiuni politice din USL, respectiv Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conservator.

Preşedintele organizaţiei judeţene PSD Cluj, Remus Lăpuşan, citat de ziarul Făclia de Cluj, a declarat că USL şi-a propus să câştige două mandate de senator şi cinci de deputaţi. Cum, pentru judeţul Cluj sunt repartizate patru mandate de senator şi zece de deputaţi, rezultă că USL intenţionează să îşi adjudece jumătate din locurile atribuite judeţului în cele două camere ale Parlamentului României. Alegerile parlamentare se vor desfăşura în 9 decembrie 2012.

Emil HĂLĂŞTUAN

Comentarii Facebook