Articole care merită citite
Victoria PSD-ului la Turda aduce și 7 mandate de consilier local

Victoria PSD-ului la Turda aduce și 7 mandate de consilier local

access_time 6 iunie 2016

  PSD Turda a câștigat atât postul de primar în persoana lui Matei Cristian, cât și postul de viceprimar prin

Cu peste 200 la oră de la Turda la Gilău

Cu peste 200 la oră de la Turda la Gilău

access_time 21 decembrie 2015

Poliţiştii rutieri au depistat sâmbătă, 19 decembrie, un bărbat care conducea, pe autostrada A3 Turda-Gilău cu viteza de 204 km/h.

Câmpia Turzii nu e solidară cu victimele tragediei din Colectiv

Câmpia Turzii nu e solidară cu victimele tragediei din Colectiv

access_time 24 noiembrie 2015

60 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiului izbucnit în clubul bucureştean Colectiv. Din semn de respect pentru cei

Cristina Burciu: Câștigul salarial mediu net al românilor, la un maxim absolut!

Cristina Burciu: Câștigul salarial mediu net al românilor, la un maxim absolut!

Cristina Burciu: Câștigul salarial mediu net al românilor, la un maxim absolut!

access_time 15 mai 2019 chat_bubble_outline 0 comentarii

Guvernul și majoritatea parlamentară PSD își respectă angajamentele luate în fața românilor, prin sporirea efectivă a veniturilor și transpunerea creșterii economice în nivelul de trai al populației. Ultimul barometru în acest sens este majorarea câştigului salarial mediu nominal net cu 4,8% în martie 2019, faţă de luna precedentă, care este acum de 3.075 lei, conform informațiilor date publicității ieri de către Institutul Naţional de Statistică (INS). De asemenea, salariul mediu brut a fost în martie de 5.050 lei, cu 4,8% mai mare decât în februarie.

Vorbim de un nou record absolut atins de Guvernul PSD în ceea ce privește creșterea calității vieții românilor, generată de câștigul net, respectiv sumele primite lunar de oameni. În comparație cu martie 2018, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 13,7%, fapt ce înseamnă o creștere a puterii de cumpărare cu circa 9,3 % după scăderea procentul de inflație, respectiv de trei ori mai mare față de media ultimilor zece ani!

Cele mai însemnate salarii medii nominale au fost obținute de cei care lucrează în tehnologia informaţiei, inclusiv activităţi de servicii informatice – 7.491 lei. De asemenea, salariile medii nete din sectorul bugetar au crescut în martie a.c. cu 3% în învățământ,  prin acordarea sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice, cu 1,4% în sănătate şi asistenţă socială, și cu 0,5% în administraţie publică.

Unul dintre factorii care au influențat cuantumul salariilor din martie ale românilor este cel referitor la realizările de producţie și creșterea încasărilor, fapt ce demonstrează îndeplinirea unor contracte de performanță economică și realizarea unor proiecte de amploare. 

Nici persoanele vârstnice nu vor fi uitate de PSD în acest an, deoarece de la 1 septembrie a.c. punctul de pensie va crește la 1.265 lei, cu 15% mai mult raportat la ultima majorare, din 1 iulie 2018. Trebuie subliniat și faptul că, față de 1 ianuarie 2016, valoarea punctului de pensie a crescut cu 32,5% în intervalul 2016-2018, urmând să ajungă la 36% după 1 septembrie 2019. De asemenea, potrivit Programului de Guvernare PSD, valoarea prognozată a punctului de pensie pentru perioada 2020 – 2021 va fi de 1.775 lei la data de 1 septembrie 2020, respectiv 1.875 lei la 1 septembrie 2021.

Deputat PSD Cluj, Cristina BURCIU

Comentarii Facebook