Articole care merită citite
Te mai lași păcălit cu Metoda Accidentul?!

Te mai lași păcălit cu Metoda Accidentul?!

access_time 2 septembrie 2018

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale desfășoară activități pentru soluționarea unui caz de înșelăciune prin metoda ,,accidentul”. Potrivit poliţiştilor

Zilele Junior Ranger Potaissa

Zilele Junior Ranger Potaissa

access_time 20 mai 2015

În perioada 22-24 mai vor avea loc Zilele Junior Ranger Potaissa. Proiectul „Junior Ranger … Aproape de Natura !” este

Se întoarce canicula în Ardeal

Se întoarce canicula în Ardeal

access_time 3 august 2015

Treptat se încălzește vremea în Transilvania. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) în intervalul 3 – 7 august vremea se

Cristina Burciu: Câștigul salarial mediu net al românilor, la un maxim absolut!

Cristina Burciu: Câștigul salarial mediu net al românilor, la un maxim absolut!

Cristina Burciu: Câștigul salarial mediu net al românilor, la un maxim absolut!

access_time 15 mai 2019 chat_bubble_outline 0 comentarii

Guvernul și majoritatea parlamentară PSD își respectă angajamentele luate în fața românilor, prin sporirea efectivă a veniturilor și transpunerea creșterii economice în nivelul de trai al populației. Ultimul barometru în acest sens este majorarea câştigului salarial mediu nominal net cu 4,8% în martie 2019, faţă de luna precedentă, care este acum de 3.075 lei, conform informațiilor date publicității ieri de către Institutul Naţional de Statistică (INS). De asemenea, salariul mediu brut a fost în martie de 5.050 lei, cu 4,8% mai mare decât în februarie.

Vorbim de un nou record absolut atins de Guvernul PSD în ceea ce privește creșterea calității vieții românilor, generată de câștigul net, respectiv sumele primite lunar de oameni. În comparație cu martie 2018, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 13,7%, fapt ce înseamnă o creștere a puterii de cumpărare cu circa 9,3 % după scăderea procentul de inflație, respectiv de trei ori mai mare față de media ultimilor zece ani!

Cele mai însemnate salarii medii nominale au fost obținute de cei care lucrează în tehnologia informaţiei, inclusiv activităţi de servicii informatice – 7.491 lei. De asemenea, salariile medii nete din sectorul bugetar au crescut în martie a.c. cu 3% în învățământ,  prin acordarea sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice, cu 1,4% în sănătate şi asistenţă socială, și cu 0,5% în administraţie publică.

Unul dintre factorii care au influențat cuantumul salariilor din martie ale românilor este cel referitor la realizările de producţie și creșterea încasărilor, fapt ce demonstrează îndeplinirea unor contracte de performanță economică și realizarea unor proiecte de amploare. 

Nici persoanele vârstnice nu vor fi uitate de PSD în acest an, deoarece de la 1 septembrie a.c. punctul de pensie va crește la 1.265 lei, cu 15% mai mult raportat la ultima majorare, din 1 iulie 2018. Trebuie subliniat și faptul că, față de 1 ianuarie 2016, valoarea punctului de pensie a crescut cu 32,5% în intervalul 2016-2018, urmând să ajungă la 36% după 1 septembrie 2019. De asemenea, potrivit Programului de Guvernare PSD, valoarea prognozată a punctului de pensie pentru perioada 2020 – 2021 va fi de 1.775 lei la data de 1 septembrie 2020, respectiv 1.875 lei la 1 septembrie 2021.

Deputat PSD Cluj, Cristina BURCIU

Comentarii Facebook