Articole care merită citite
Eckerle Automotive SRL face marti selectie de personal la Turda!

Eckerle Automotive SRL face marti selectie de personal la Turda!

access_time 30 iulie 2016

Compania Eckerle Automotive SRL face parte dintr-un grup german cu prezență internațională în Germania, Ungaria, Mexic si China. În România,

Programări exclusiv online la Serviciul Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor Cluj

Programări exclusiv online la Serviciul Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor Cluj

access_time 4 martie 2017

Instituţia Prefectului Cluj pune la dispoziţia persoanelor fizice şi juridice posibilitatea efectuării de programări exclusiv online (3 ghişee) în vederea

Camion rasturnat între Turda și Aiud

Camion rasturnat între Turda și Aiud

access_time 7 noiembrie 2017

Luni seara, traficul pe ruta Turda-Aiud a fost oprit pe ambele sensuri după ce o remorca încărcată cu sfeclă a

Articol

Cristina Burciu: „Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, un pas important pentru dezvoltarea economică a României”

Cristina Burciu: „Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, un pas important pentru dezvoltarea economică a României”

access_time 13 iunie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat zilele trecute înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) – S.A., propunerea legislativă fiind iniţiată de parlamentarii PSD şi ALDE. Este vorba despre o nouă măsură care vizează creşterea economică a României, luată de Guvern în cooperare cu majoritatea parlamentară, iniţiativa fiind parte componentă a Programului de guvernare prezentat românilor de PSD.

Constituirea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii reprezintă o pârghie extrem de importantă  de stimulare economică, prin intermediul căreia se va reuşi atragerea de capital din piaţa financiară internă şi internaţională. De asemenea, prin FSDI urmează să se realizeze surse suplimentare de finanţare pentru noi proiecte de investiţii profitabile şi sustenabile, acestea urmând a genera noi locuri de muncă, dezvoltare economică, şi, evident, bunăstare pentru români.

Principalele puncte urmărite prin strategia investiţională a FSDI vizează dezvoltarea infrastructurii în România, crearea de locuri de muncă, stimularea inovaţiei şi a noilor tehnologii, creşterea capitalului uman pe termen lung şi creşterea competitivităţii economiei româneşti. FSDI este deţinut în întregime de către statul român, acţionar unic şi administrator fiind Ministerul Finanţelor Publice, care va urmări îndeaproape ducerea la îndeplinire a obiectivelor asumate de acest Fond.

Pentru început, FSDI va avea un capital social compus din pachetele de acţiuni ale societăţilor de stat care intră în componenţa fondului, precum şi un aport din partea statului de nouă miliarde lei. Sunt convinsă că buna funcţionare a FSDI va avea efecte pozitive pentru economia naţională, iar fondurile vor fi folosite judicios în sectoarele deficitare, precum infrastructura şi investiţiile în servicii publice şi sociale, care, neîndoielnic, vor avea şi rolul de a creşte calitatea vieţii fiecărui român.

 

 

Deputat PSD Cluj,

CRISTINA BURCIU

4,379 Vizualizări totale, 2 Vizualizări azi

Comentarii Facebook