Articole care merită citite
Cristian Matei: „Alegătorii doresc un alt tip de politică, o politică mai curată, mai îndreptată către cetățean”

Cristian Matei: „Alegătorii doresc un alt tip de politică, o politică mai curată, mai îndreptată către cetățean”

access_time 18 noiembrie 2014

    În primul rând, ca președinte al PSD Turda, vă mulțumesc pentru sprijinul acordat, la votul de duminică. Deși

Compania de Apă Arieș  partener al  concursului regional  ,,Apa – o prioritate mondială”, ediția a-VIII-a

Compania de Apă Arieș partener al concursului regional ,,Apa – o prioritate mondială”, ediția a-VIII-a

access_time 22 martie 2017

Ziua de 22 martie a devenit Ziua mondială a Apei în urma hotărârii din 1992 adoptată la Conferința Națiunilor Unite asupra

Fotbal: Liga III, Seria a V – a  Prima victorie pentru SESO

Fotbal: Liga III, Seria a V – a Prima victorie pentru SESO

access_time 23 septembrie 2012

Într-o partidă ce a contat pentru etapa a IV – a, sâmbătă, 22 septembrie, SESO Câmpia Turzii a obţinut prima

Cristina Burciu: „Măsuri pentru îmbunătățirea stării de sănătate și creșterea speranței de viață a populației României ”

Cristina Burciu: „Măsuri pentru îmbunătățirea stării de sănătate și creșterea speranței de viață a populației României ”

Cristina Burciu: „Măsuri pentru îmbunătățirea stării de sănătate și creșterea speranței de viață a populației României ”

access_time 7 iunie 2019 chat_bubble_outline 0 comentarii

Executivul a adoptat zilele trecute Ordonanța de urgență pentru completarea art. 230 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, în urma consultărilor Ministerului Sănătății cu asociațiile de pacienți și furnizorii privați de servicii medicale. Acest act normativ aduce completările necesare legislației din sănătate, în vederea optimizării bunei funcționare a activităților medicale, precum și asigurarea eficienței mult așteptate în ceea ce privește folosirea fondurilor publice.

Documentul prevede creșterea gradului de protecție al pacienților care utilizează serviciile medicale ale clinicilor private. Concret, asigurații care doresc să beneficieze de anumite componente ale prestațiilor  medicale furnizate de rețeaua privată de sănătate, în regim de spitalizare continuă, ambulatoriu clinic de specialitate și ambulatoriu paraclinic, vor achita doar diferența dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privați și tarifele suportate din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate decontate de casele de asigurări de sănătate.

Ordonanța de urgență mai stipulează informarea precisă a pacienților, prin afișarea costului acestor diferențe suportate prin contribuție personală, pe pagina de internet a operatorilor privați de servicii medicale. Acestea urmează să se plătească în mod direct de către asigurați, cu acordul prealabil în scris al acestora. De asemenea, prin Contractul-cadru, se vor stabili serviciile medicale, modalitatea şi condiţiile acordării acestora, precum și procedura de stabilire a nivelului contribuției personale.

       O altă măsură benefică luată recent de către Ministerul Sănătății se referă la diversificarea pachetului de servicii medicale de bază oferit populației. Astfel,  pachetul de bază asigurat de stat va fi completat prin introducerea unor noi servicii, precum și prin creșterea numărului operațiunilor decontate. Spre exemplu, la specialitatea Anestezie-Terapie Intensivă, se vor introduce serviciile de kinetoterapie în terapie intensivă. Acest fapt va presupune modificarea statului de funcții a spitalelor și angajarea de kinetoterapeuți, demers ce va avea consecințe pozitive prin posibilitatea tratării pacienților internați în secțiile de terapie intensivă. Tot în sensul simplificării procedurilor actuale, se intenționează extinderea perioadei limitate decontată pentru pacienții care au suferit arsuri până la recuperarea totală, precum și diferențierea acestora, neurologică, ortopedică, etc..

       Astfel de măsuri de îmbunătățire a calității actului medical și a serviciilor adresate românilor vor fi continuate, deoarece sănătatea populației constituie un obiectiv prioritar.

Sunt convinsă că oamenii apreciază eforturile făcute pentru îmbunătățirea permanentă a tratamentului acordat celor ce au nevoie, astfel încât starea de sănătate și speranța de viață a populației României să fie la nivelul țărilor dezvoltate.

Deputat PSD Cluj,Cristina BURCIU

Comentarii Facebook