Articole care merită citite
Urmărit național, depistat la Cluj

Urmărit național, depistat la Cluj

access_time 20 septembrie 2017

Polițiștii au depistat un bărbat – urmărit național, în urma unui control în trafic. Cel în cauză era căutat pentru

Câmpia Turzii:  80.000  de lei pentru spaţii verzi la şcoli şi licee

Câmpia Turzii: 80.000 de lei pentru spaţii verzi la şcoli şi licee

access_time 25 aprilie 2014

     Consiliul Local a aprobat în şedinţa de ieri a Consiliului Local alocarea a 80.000 de lei pentru amenjarea

Codul Fiscal scumpeşte impozitul pe locuinţe

Codul Fiscal scumpeşte impozitul pe locuinţe

access_time 10 noiembrie 2015

Persoanele care au în proprietate case vor plăti anul viitor impozite majorate cu 7 procente, iar contribuabilii care locuiesc la

Deputat PSD Cluj, CRISTINA BURCIU: Programul „Investește în Tine” și-a dovedit viabilitatea în primele trei luni de la lansare!

Deputat PSD Cluj, CRISTINA BURCIU: Programul „Investește în Tine” și-a dovedit viabilitatea în primele trei luni de la lansare!

Deputat PSD Cluj, CRISTINA BURCIU: Programul „Investește în Tine” și-a dovedit viabilitatea în primele trei luni de la lansare!

access_time 12 februarie 2019 chat_bubble_outline 0 comentarii

Guvernul României a decis în ultima ședință ca nivelul plafonului garanțiilor din acest an aferente Programului „Investește în Tine” să fie de un miliard de lei.

 

Astfel, conform hotărârii de Guvern aprobate în acest sens, suma respectivă a fost stabilită în baza analizelor efectuate de Comisia Națională de Strategie și Prognoză, fiind luate în calcul succesul preconizat de Executiv al acestui program pentru următorii ani, precum și gradul de interes manifestat până acum de către potențialii beneficiari.

De asemenea, suma de un miliard de lei a rezultat și în urma evoluției acestui program benefic din primele trei luni de funcționare din anul trecut.

Programul „Investeşte în tine” este destinat tuturor celor care vor să investească în dezvoltare personală, dar preponderent tinerilor. Iniţiativa constă într-un program de creditare cu dobândă 0%, garantat de stat în proporţie de 80%, adresat atât tinerilor cu vârste între 16 şi 26 de ani, dar şi persoanelor cu vârste între 26 şi 55 de ani, care doresc să investească în educaţie, cultură, sănătate, sport sau locuinţe.

Prima categorie de beneficiari sunt persoanele fizice cu cetățenie română, cu domiciliul în România, tineri cu vârsta între 16 si 26 de ani, dacă sunt în sistemul de învățământ sau urmează cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educației Naționale. A doua categorie este extinsă în limitele de vârstă 26 – 55 de ani, reprezentând persoane aflate în sistemul de învățământ sau care sunt înscrise la cursuri de reconversie profesionala.

Pentru tinerii între 16 şi 26 de ani, creditul va fi acordat pe 10 ani, în valoare de 40.000 de lei, cu posibilitatea de suplimentare cu încă 20.000, dacă beneficiarul este angajat sau se angajează în perioada derulării programului.

Remarc faptul că Programul „Investește în Tine” și-a demonstrat din plin viabilitatea în primele trei luni de la intrarea sa în vigoare, anul trecut valoarea garanțiilor fiind de 600 de milioane lei. Astfel, în perioada octombrie – decembrie 2018, au fost depuse 2.400 de cereri de finanțare, din care 1.350 au fost deja aprobate de către Guvern.

În concluzie, este foarte important ca românii să cunoască prevederile programului de susținere de către stat a unor cheltuieli stringente, și recomand tuturor românilor și clujenilor să acceseze aceste credite extrem de avantajoase.

 

Deputat PSD Cluj,

CRISTINA BURCIU

Comentarii Facebook