Articole care merită citite
Handbal masculin, juniori II, seria J: Daniel Pop cel mai bun marcator al Potaissei în al șaselea turneu

Handbal masculin, juniori II, seria J: Daniel Pop cel mai bun marcator al Potaissei în al șaselea turneu

access_time 23 martie 2015

Daniel Pop a marcat cele mai multe goluri pentru Potaissa Turda, în cele patru partide disputate în turneul VI al

Bugetul Turzii, suplimentat cu peste 2,5 milioane de lei

Bugetul Turzii, suplimentat cu peste 2,5 milioane de lei

access_time 27 octombrie 2014

Veniturile de la bugetul Turzii pentru anul în curs cresc, de la 86,24 la 88,90 milioane de lei. Plusul de

Handbal juniori: Potaissa a câştigat memorialul “Ioan Deteşan”

Handbal juniori: Potaissa a câştigat memorialul “Ioan Deteşan”

access_time 24 martie 2013

Sala de sport din comuna Mihai Viteazu, a găzduit, sâmbătă, 23 şi duminică 24 martie, cea de-a doua ediţie a

Deputatul Horia Nasra interpelare pe tema bazei militare de la Câmpia Turzii

Deputatul Horia Nasra interpelare pe tema bazei militare de la Câmpia Turzii

Deputatul Horia Nasra interpelare pe tema bazei militare de la Câmpia Turzii

access_time 8 ianuarie 2019 chat_bubble_outline 0 comentarii

Baza aeriană de la Câmpia Turzii este un obiectiv militar important pentru NATO, alianță din care România face parte din 2004.

 

Guvernul Statelor Unite a anunţat la începutul anului 2018, că va investi peste 200 de milioane de dolari pentru renovarea şi construirea de structuri militare în Europa, această investiţie vizând practic descurajarea unei posibile agresiuni din estul Europei.

În acest context, având în vedere că mai mulți clujeni din zona Câmpia Turzii – Turda mi-au solicitat informații suplimentare cu privire la această investiție, a partenerului strategic, i-am solicitat domnului Gabriel-Beniamin Leș, Ministrului Apărării Naţionale, un punct de vedere cu privire la respectiva investiție.

Vă redau din răspunsul domnului ministru:

– În Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii se află în derulare proiecte de infrastructură ale SUA din cadrul Iniţiativei de Descurajare Europeană (EDI), Setului de Activităţi pentru Europa (EAS) şi un proiect de investiţie imobiliară cu fonduri financiare naţionale. Totodată, precizăm faptul că s-au finalizat un număr de trei proiecte de investiţii imobiliare finanţate prin programul EDI, având o valoare estimată de 6.536.000 USD (reparaţii pistă de decolare-aterizare, drum perimetral, hangar militar iar un proiect de investiţie imobiliară a fost anulat (platformă avioane grele), în valoare estimată de 950.000 USD.

– În prezent, se află în derulare un număr de 9 proiecte de investiţii imobiliare finanţate prin programul EDI, cecconstau in: sistem de frânare aeronave BAK 12, depozit combustibil lichid, hangar de mentenanţă, extindere platformă de parcare avioane, clădire escadrilă, magazie de depozitare muniţie, reparaţii platformă de testare motoare, reparaţii/modernizare sistem jie balizaj, reabilitarea reţelelor de utilităţi, în valoare totală estimată de 28.979.000 USD, proiecte ce se află în diferite stadii de implementare.

– În derulare, cu fonduri financiare naţionale se află proiectul de investiţie imobiliară ”Realizare infrastructură-zonă operaţională în cazarma 1833 Câmpia Turzii” proiect aflat în faza Studiu de Fezabilitate, avizat în cadrul şedinţei consiliului tehnico-economic al Ministerului Apărării Naţionale şi în consiliul interministerial. Având în vedere că valoarea estimată a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de investiţie este de 1.672.180.000 lei, a fost emisă Hotărârea Guvernului nr. 754/2018 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ”Realizare infrastructură-zonă operaţională în cazarma 1833 Câmpia Turzii”, pentru aprobarea indicatorilor menţionaţi.

sursă: http://www.cdep.ro/interpel/2018/r6424A.pdf

 

Horia Nasra – deputat  PSD de Cluj

Comentarii Facebook