Articole care merită citite
Centrul medical de permanenţă deschis non-stop,  timp de cinci zile

Centrul medical de permanenţă deschis non-stop, timp de cinci zile

access_time 30 decembrie 2014

Pe lângă serviciul de primiri urgenţe, turdenii vor putea apela la un medic,  în caz de nevoie, şi la Centrul

ALIS Holidays: Îţi doreşti că vara să nu se sfârşească? Noi am găsit soluţia ! Începând cu 28.09.2017 Egiptul te aşteaptă !

ALIS Holidays: Îţi doreşti că vara să nu se sfârşească? Noi am găsit soluţia ! Începând cu 28.09.2017 Egiptul te aşteaptă !

access_time 4 septembrie 2017

Plecări săptămânale din Cluj Napoca în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie !   Tarife super avantajoase începând de la 397

Distracție de Zilele Turzii în avans

Distracție de Zilele Turzii în avans

access_time 12 mai 2017

Deși inițial s-a optat pentru perioada 18-20 august, Zilele Turzii ediția din 2017 va avea loc mai repede, anunță inițiatorul

Articol

Deputatul PSD Cluj Cristina Burciu solicită inventarierea asistenţei medicale primare din mediul rural

Deputatul PSD Cluj Cristina Burciu solicită inventarierea asistenţei medicale primare din mediul rural

access_time 14 noiembrie 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

cristina-burciu-psd

Deputatul social democrat Cristina Burciu este preocupată de situaţia asistenţei medicale primare din mediul rural al judeţului Cluj, adresându-se în acest sens, printr-o interpelare parlamentară, ministrului Sănătăţii, Florian-Dorel Bodog.

 

„Populaţia din zona rurală a judeţului Cluj, şi de altfel din toată ţara, întâmpină mari probleme din cauza insuficienţei cabinetelor medicale. De asemenea, ne confruntăm cu supraaglomerarea centrelor de primiri urgenţe din reşedinţele de judeţ şi oraşele mari, unde aceşti pacienţi ajung vrând-nevrând, neavând acces la servicii medicale mai aproape de casă”, a arătat parlamentarul clujean, în documentul oficial trimis conducerii Ministerului Sănătăţii.

 

În cuprinsul interpelării, Cristina Burciu a solicitat ministrului Bodog să-i răspundă următoarelor întrebări: „1. Care este situaţia unităţilor medicale şi sanitare din mediul rural, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj, raportat la numărul optim?; 2. Care este deficitul de medici şi asistenţi medicali din zona rurală, în ţară şi în judeţul Cluj, în comparaţie cu media europeană a unui cadru medical/locuitori?; 3. Ce măsuri aveţi în vedere pentru rezolvarea situaţiilor lipsei asistenţei medicale primare, mai ales în zonele izolate?”.

„Consider că se impune inventarierea clară a acestei situaţii, respectiv găsirea unor soluţii pentru ca starea de sănătate a populaţiei din mediul rural să nu aibă de suferit”, a concluzionat parlamentarul PSD.

 

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu, 14 noiembrie 2017

4,876 Vizualizări totale, 2 Vizualizări azi

Comentarii Facebook