Articole care merită citite
Turdeancă bătută de cumnată la câteva luni de la căsătorie!

Turdeancă bătută de cumnată la câteva luni de la căsătorie!

access_time 12 decembrie 2017

O femeie din Turda s-a prezentat zilele trecute la IML Cluj, pentru a-și scoate certificat medico-legal, în urma unei altercații

Porti deschise si la Scoala Ioan Opris

Porti deschise si la Scoala Ioan Opris

access_time 24 februarie 2017

În data de 25.02 2017, între orele 9:00 – 13:00, şcoala gimnazială ”Ioan Opriș” organizează „Ziua porţilor deschise”. ”Cu această

Ioana Racolța: ”Familia este principalul meu susținător, în cariera de muzician”

Ioana Racolța: ”Familia este principalul meu susținător, în cariera de muzician”

access_time 13 ianuarie 2016

Pentru Ioana Nadia Racolța anul 2015 a fost un an plin de realizări, în cariera de muzician.  ”Anul trecut am

Deputatul PSD Cristina Burciu, informată de ministrul Muncii, Lia-Olguţa Vasilescu

Deputatul PSD Cristina Burciu, informată de ministrul Muncii, Lia-Olguţa Vasilescu

Deputatul PSD Cristina Burciu, informată de ministrul Muncii, Lia-Olguţa Vasilescu

access_time 24 ianuarie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Deputatul PSD Cristina Burciu a primit răspuns la interpelarea adresată ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia-Olguţa Vasilescu, ce a avut ca obiect de activitate ajutoarele de urgenţă acordate persoanelor cu astfel de necesităţi din judeţul Cluj.

 

„Guvernul României are o preocupare constantă pentru acordarea unor ajutoare de urgenţă, destinate familiilor şi persoanelor singure afectate de incendii, fenomene hidrometeorologice periculoase (precipitaţii abundente, furtună, vânt puternic, grindina), precum şi care au probleme grave de sănătate. Este vorba despre oameni aflaţi în risc major de excluziune socială, iar statul român dovedeşte că astfel de situaţii pot avea soluţii favorabile”, a subliniat parlamentarul social democrat în documentul oficial înaintat conducerii MMJS.

În răspunsul trimis deputatului Cristina Burciu, ministrul Muncii a precizat că în cursul anului 2017 au fost sprijinite un număr de 1.376 familii şi persoane singure, prin acordarea de ajutoare de urgenţă de la bugetul de stat, în sumă totală de 3.971.950 lei, aprobate prin hotărâri ale Guvernului.

Lia-Olguţa Vasilescu a mai precizat că ajutoarele de urgenţă de la bugetul de stat au fost acordate pe baza anchetelor sociale efectuate de către Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, respectiv a municipiului Bucureşti, fiind avizate de primarii localităţilor de domiciliu, respectiv de prefecţii judeţelor/a municipiului Bucureşti, iar sumele cu titlu de ajutor de urgenţă au fost propuse în funcţie de situaţiile de necesitate/deosebite cu care se confruntau familiile respective, precum şi ţinând cont de nevoile identificate la fiecare dintre acestea, pentru a reuşi să fie ameliorată situaţia socio-materială, de locuit sau, după caz, de sănătate a acestora.

„Menţionăm faptul că, în conformitate cu prevederile art.28 alin.(2) din Legea nr.416/2001, cu modificările şi completările ulterioare, se pot acorda ajutoare de urgenţă de la bugetul local, aprobate de primar, familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi pentru alte situaţii deosebite, stabilite prin hotărâre a consiliului local. Prin urmare, familiile şi persoanele singure pot fi sprijinite şi prin intervenţia autorităţilor locale pentru soluţionarea situaţiilor dificile cu care se confruntă”, a concluzionat ministrul Muncii, în răspunsul la interpelarea deputatului Cristina Burciu.

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu

Comentarii Facebook