Articole care merită citite
Saint Gobain va deschide o carieră la Podeni

Saint Gobain va deschide o carieră la Podeni

access_time 27 martie 2014

    Firma Saint Gobain şi-a manifestat intenţia să deschidă o carieră de exploatare la Podeni   şi să investească

Accident cu victime între Tureni și Vâlcele!

Accident cu victime între Tureni și Vâlcele!

access_time 20 septembrie 2017

Evenimentul a avut loc între localitățile Tureni și Vâlcele, detașamentul de pompieri Turda a fost prezent cu un echipaj SMURD

Primăria Turda a pregătit două locații pentru trecerea în noul an

Primăria Turda a pregătit două locații pentru trecerea în noul an

access_time 30 decembrie 2017

Primăria municipiului Turda a pregătit două locații pentru trecerea în noul an 2018. În ambele locații, la miezul nopții, cerul

Deschiderea oficială a Zilelor Turzii

Deschiderea oficială a Zilelor Turzii

Deschiderea oficială a Zilelor Turzii

access_time 1 septembrie 2012 chat_bubble_outline 0 comentarii

În prezența oficialităților județene și a ministrului secretar de stat Victor Opaschi, a avut loc, vineri 31 august, deschiderea oficială a zilelor Turzii. Ce-a de-a XII-a ediție a zilelor orașului a fost deschisă de viceprimarul Turzii, Lucian Nemeș, care i-a invitat pe turdeni să se bucure de trei zile cu spectacole și relaxare.

Discursurile oficiale, care au început la ora 10, în Sala Mare a Primăriei Turda, au fost continuate de Prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan, de către Victor Opaschi, ministru secretar de stat în Ministerul Culturii, cu luările de cuvânt ale vicepreședintelui Consiliului Județean, Istvan Vakar și a senatorului PSD Alexandru Cordoș. Din partea organizatorilor a fost prezent și consilierul local Cristian Matei, președintele PSD Turda, iar în sală au fost prezenți consilieri județeni și primari ai comunelor din zonă dar şi pre;edintele PSD Cluj, Remus Lăpușan. “Am încercat să menținem ștacheta la nivelul anilor precedenți. Vom avea, timp de trei zile, nenumărate manifestări, în acest scop am ales mai multe locații. Duminică avem un eveniment de maximă importanță: semnarea protocolului de înfrățire între județul Cluj și Blekinge (Suedia), fapt care ar atrage după sine crearea de locuri de muncă în zonă” a declarat  viceprimarul Lucian Nemeş. Prefectul de Cluj, George Vușcan, a amintit despre importanța Turzii, al doilea oraș ca mărime al județului și a subliniat importanța derulării unor investiții, în condițiile în care disponibilizările anunțate de Mechel vor afecta și Turda.

Mesajul general al oficialilor prezenți a fost acela că Turda trebuie să se dezvolte ca un pol de putere și că necesitatea unor investitori care să creeze locuri de muncă este imperativă pentru administrația publică locală. Potrivit vorbitorilor, dezvoltarea turismului și valorificarea moștenirii istorice, alături de derularea unor parteneriate externe, trebuie să stea la baza strategiei viitoare de dezvoltare a Turzii.

Horea HUDREA

Comentarii Facebook