Articole care merită citite
Pericol la Cluj: Gripa a ucis deja cinci persoane!

Pericol la Cluj: Gripa a ucis deja cinci persoane!

access_time 25 februarie 2017

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) informează că numărul deceselor cauzate de gripă a crescut la

Dorul

Dorul

access_time 20 octombrie 2014

Abordat mai frecvent în literatură decât în psihologie, dar trăit din plin de fiecare dintre noi în anumite momente de

Aberaţiile Consiliului Local: Turda a devenit  “buricul publicităţii stradale”

Aberaţiile Consiliului Local: Turda a devenit “buricul publicităţii stradale”

access_time 13 august 2014

   Aleşii locali din Turda au aprobat astăzi, cu lejeritate, un proiect de hotărâre privind completare anexei 2 a HCL 

Din „minunatele isprăvi ale amploaiaţilor din primărie”

Din „minunatele isprăvi ale amploaiaţilor din primărie”

Din „minunatele isprăvi ale amploaiaţilor din primărie”

access_time 4 noiembrie 2015 chat_bubble_outline 0 comentarii

00 octombrieLa şedinţa ordinară din 30 octombrie, a forului deliberativ turdean, consilierii ar fi putut afla că s-au întrunit într-o şedinţă extraordinară, ordinară sau de îndată, cum o fi, în data de „00.10.2015”. Dar niciunul din cei 21 de membri ai Consiliului local nu a sesizat că cineva a adăugat data zero, sau „ad-cifram” (dacă este îngăduită această licenţă gramaticală, în interes ludic), zero-zero, lunii octombrie. „Întrucât şi deoarece soldaţii disciplinaţi” au aprobat pe nevăzute (neve) proiectul de hotărâre cu privire la execuţia bugetului pe trimestrul III 2015, prin ridicarea de mână aleşii Turzii au certificat şi că s-au întrunit într-o şedinţă extraordinară în data de 00 octombrie 2015. O singură rugăminte mai avem de formulat: În ce zi a săptămânii a picat data de 00 octombrie 2015?
Alta, şi mai şi, de la aceeaşi şedinţă, însă de această dată observată de independentul Sorin Bichiş. Dintr-un alt document se putea afla că promovarea proiectului de hotărâre cu privire la aprobarea organigramei şi a statului de funcţii pentru societatea Domeniul Public SA Turda „îşi găseşte justificare în contextul prevederilor art. 10.2, lit. k, din Actul Constitutiv al Societăţii Turda Salina Durgău SA…!” Adică treburile unei societăţi comerciale se reglementează prin statutul altei societăţi! Trăiască copy-paste! Expunerea de motive, din care s-a extras citatul poartă o semnătură pusă dedesubtul textului „Primar Tudor Ştefănie”. Dar edilul-şef al Turzii, prezent la şedinţa cu pricina, a negat că ar fi semnat acel document. Dar atunci, cine a semnat „ca primarul” în locul primarului? Şi apoi, pe autorii gogomăniilor ca ceel de mai sus nu-i „premiază” nimeni?

Emil HĂLĂŞTUAN

Comentarii Facebook