Articole care merită citite
A plecat de la școală și nu a mai ajuns acasă!

A plecat de la școală și nu a mai ajuns acasă!

access_time 26 mai 2018

O tânără, în vârstă de 15 ani, care locuieşte în Cluj-Napoca, a plecat de la şcoală şi nu a mai

Se încălzește vremea în Ardeal

Se încălzește vremea în Ardeal

access_time 22 aprilie 2015

În perioada 20 aprilie – 3 mai se încălzește vremea în regiunea Transilvaniei. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) până

Iarna isi arata din nou coltii!

Iarna isi arata din nou coltii!

access_time 12 decembrie 2016

  Meteorologii anunţă că, în intervalul 12 decembrie, ora 16:00 – 13 decembrie, ora 14:00, temporar vor fi precipitații îndeosebi

Articol

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca, informează contribuabilii :  Luni,16 iulie 2018-termenul limita pentru depunerea Declaraţiei Unice!

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca, informează contribuabilii : Luni,16 iulie 2018-termenul limita pentru depunerea Declaraţiei Unice!

access_time 11 iulie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Termenul limita pentru depunerea ,, Declaraţiei unice  privind impozitul pe venit şi  contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este luni, 16  iulie 2018 .

 

Declaraţia se depune de către  persoanele care au obligaţia declarării veniturilor realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2017, declarării impozitului pe venitul estimat/ normă de venit a se realiza din România în anul 2018 şi de către persoanele care au obligaţia declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale  datorate pentru anul 2018.

Pentru depunerea declaraţiei online, până la 16 iulie 2018 inclusiv, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligaţiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificaţiei diminuează impozitul pe venitul net anual plătit şi se aplică corespunzător şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii.

Declaraţia se poate depune şi în format hârtie la registratura administraţiilor fiscale ale ANAF, sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

De asemenea , declaratia se poate depune si la sediile primariilor din localitatile pe raza carora nu exista  unitati teritoriale ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

 

Formularul şi instrucţiunile de completare pot fi descărcate online de pe portalul www. anaf.ro, ( la urmatorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/DU PF OPANAF 1155 2018.pdf.)

 

Informaţii detaliate pot fi obţinute prin accesarea secţiunii Asistenţă Contribuabili de pe portalul www.anaf.ro, rubrica „Despre impozite şi taxe – Despre impozitul pe venit” sau apelând la numărul 031.403.91.60. De asemenea, specialiştii structurilor de asistenţă pentru contribuabili oferă la sediile ANAF informaţiile necesare în vederea completării şi depunerii Declaraţiei Unice.

 

Declaraţia Unică poate fi rectificată de către contribuabili din proprie iniţiativă.

 

897 Vizualizări totale, 2 Vizualizări azi

Comentarii Facebook