Articole care merită citite
Al doilea proiect de selecție și angajare de stewardese din România la compania de aviație KUWAIT AIRWAYS

Al doilea proiect de selecție și angajare de stewardese din România la compania de aviație KUWAIT AIRWAYS

access_time 19 aprilie 2017

RSC CONSULTING – Agenţie de plasare a forţei de muncă în străinătate, reprezentantul firmei internaționale de recrutare MECCTI Ltd în

Târgul ”Produs de Cluj” revine la Câmpia Turzii

Târgul ”Produs de Cluj” revine la Câmpia Turzii

access_time 5 mai 2019

Târgul ”Produs de Cluj” va reveni la Câmpia Turzii, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, în Parcul Municipal, în baza

Minigala teatrului de păpuși la Cluj

Minigala teatrului de păpuși la Cluj

access_time 10 iulie 2014

Asociația AnimaArt organizează minigala teatrului de păpuși, în perioada 10-12 iulie la Cluj-Napoca. Evenimentul va prilejui întâlnirea, la Cluj-Napoca, a

Dispută între părinţi şi educatori la Grădiniţia Sfânta Maria

Dispută între părinţi şi educatori la Grădiniţia Sfânta Maria

Dispută între părinţi şi educatori la Grădiniţia Sfânta Maria

access_time 20 septembrie 2013 chat_bubble_outline 0 comentarii

 

51308508

Gradinita Sf Maria, foto: Ana Maria Cătălina

 O dispută între părinţi şi conducerea Grădiniţiei cu progeam prelungit „Sf. Maria”, din Oprişani a izbucnit ieri după masă, în timpul unei şedinţe cu părinţii, după ce conducerea instituţiei le-a solicitat păriţilor o contribuţie individuală pentru modernizarea grădiniţei. Părinţilor li s-a cerut câte 80 de lei pentru fiecare copil pentru cumpărarea de jaluzele şi li s-a recomandat insisten să cumpere reviste pentru copii, comercializate prin intermediul educatoarelor. „Ne-au cerut câte 80 de lei pentru jaluzele. Le-am spus şi eu şi alţi părinţi că nu le dăm bani, copii noştri nu stau în bioruri”, spune un părinte nemulţumit. Părinţii mai sunt nemulţumiţi de calitatea mâncării şi de igienizările făcute în unitatea de învăţământ

Preşedintele comisiei de cultură, învăţământ şi sport, Dorel Corpodean spune că nu a auzit nimic despre disputa din grădiniţă. „Nu ştiu dar o să mă interesez. Ceea ce vă pot spune este că am discutat la nivelul Primăriei să tranşăm modul de finanţare al grădiniţelor. Acum creşele şi grădiniţele sunt legate între ele, multe au un buget comun şi banii nu sunt repartizaţi eficient. Intenionăm să discutăm acest subiect în următoarea şedinţă a Consiliului Local. Ideea este să separăm grădiniţele cu program prelungit, creşele de alte grădiniţe din punctul de vedere al finanţării şi să putem suplimenta prin rectificări de buget sumele. Nu e normal ca o grădiniţi cu program prelungit ori o creşă, unde copii mănâncă şi dorm să primească sume mai mici decât grădiniţele normale”, a explicat Dorel Corpodean.

Horea HUDREA

Drept la replică formulat de conducerea grădiniţei Sf. Maria

“In urma articolului postat de d-l Horea Hudrea pe site-ul publicatiei locale turdalive.ro  la care acesta isi desfasoara activitatea , consider ca este necesar sa aduc la cunostinta cititorilor aspecte importante cu privire la modul de desfasurare a activitatii din unitate, precum si rectificari majore in ceea ce priveste informatiile consemnate .

Astfel , doresc sa aduc la cunostinta ca nu a existat nici un fel de disputa la nivelul gradinitei intre conducerea acesteia si parinti .Conducerea gradinitei nu a participat la sedinta respectiva si in nici un caz nu a solicitat sume de bani pentru modernizarea gradinitei parintilor.

La inceputul fiecarui an scolar au loc sedinte cu parintii la nivelul fiecarei grupe de prescolari pentru stabilirea comitetului de parinti , prezentarea ofertei de optionale a gradinitei (optionalele care urmeaza a fi desfasurate sunt alese de parinti , sustinute de educatoarea grupei sau profesori de specialitate) , se stabilesc de comun acord cu parintii obiective pentru anul in curs in ceea ce priveste necesarul de rechizite si alte materiale educative  pentru buna desfasurare a actului educational   , intr-un mediu prielnic si primitor , care sa satisfaca nevoile si cerintele acestora.

Doresc sa mentionez ca materialele educationale care sunt utilizate in gradinita sunt avizate de MEC , vin sa sprijine activitatea didactica   , dar , cu toate acestea nu sunt prezentate cu titlu de obligativitate parintilor acestia avand posibilitatea sa discearna.De asemenea , exista protocol de colaborare intre  unitate ascolara si furnizori , in care sunt prevazute activitati pe teme educative care pot fi desfasurate in parteneriat.

In ceea ce priveste presupusele nemultumiri cu privire la meniu , subliniez faptul ca acesta respecta toate normele impuse de Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor , ai caror reprezentanti , persoane abilitate , ne-au inspectat in data de 19.09.2013 si conform procesului verbal intocmit la fata locului s-au aratat foarte multumiti.Meniul este unul bogat , divers si respecta regimul caloric , fiind avizat saptamanal de catre medicul pediatru in a carui subordine se afla cabinetul medical din unitate.

Cu privire la lucrarile de igienizare in gradinita  , mentionez ca acestea s-au realizat in limita bugetului avut la dispozitie.In acest sens doresc sa multumesc Consiliului Local Turda si tuturor autoritatilor locale care ne-au sprijinit in cursul anului sa asiguram siguranta copiilor in gradinita prin instalarea SISTEMULUI DE ALARMA SI A INTERFONULUI ,  pentru instalarea BOILERELOR pentru  APA CALDA , pentru sprijinul acordat in reabilitarea a DOUA PUNCTE SANITARE si utilarea acestora astfel incat sa indeplineasca toate conditiile de igiena , pentru amenajarea USCATORULUI in cadrul spalatoriei unitatii ( conform solicitarilor DSV).

Multumesc parintilor care au sprijinit gradinita prin donatii care au imbunatatit considerabil baza materiala a gradinitei –videoproiector , camera de filmat, aparatura necesara pentru instalarea internetului in salile de grupa, precum si parintilor care au venit in sprijinul nostru cu sponsorizari , toate sustinute de documentatia necesara (acte de donatie , contracte de sponsorizare).

Gradinita cu Program Prelungit “SFANTA MARIA”-Turda ii respecta pe parintii si copiii care ii calca pragul si mereu a venit in sprijinul acestora cu activitati de calitate  , indragite de cei mici  , care au contribuit la formarea lor ca oameni.

Gabriela Trif,

Director Grădiniţa Sf. Maria Turda”

Comentarii Facebook