Articole care merită citite
Peste 1.000 de locuri de muncă disponibile la Cluj

Peste 1.000 de locuri de muncă disponibile la Cluj

access_time 23 februarie 2017

Potrivit datelor furnizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 22.346 locuri de muncă. Cele mai

Noi drumuri județene intră în reparații la Cluj

Noi drumuri județene intră în reparații la Cluj

access_time 26 iulie 2016

Consilierii județeni au introdus în programul din acest an 24 de noi drumuri pentru care, de la bugetul instituției s-au

Handbal masculin, juniori II: Potaissa a învins categoric pe LPS Brașov

Handbal masculin, juniori II: Potaissa a învins categoric pe LPS Brașov

access_time 21 septembrie 2015

Formația turdeană de juniori II a învins cu 42 – 14, pe LPS Brașov, duminică, 20 septembrie, pe teren propriu.

Double Dutch a sărit coarda în Ungaria

Double Dutch a sărit coarda în Ungaria

Double Dutch a sărit coarda în Ungaria

access_time 29 iulie 2014 chat_bubble_outline 0 comentarii

Fetele de la Double Dutch i-au inpresionat pe tinerii aflați în tabăra ”Toți suntem uniți” din Ungaria, unde au participat tineri de naționalitate maghiară, din România, Serbia, Slovacia, Ucraina și Ungaria. Turdencele de la Liceul ”Josika Miklós” din Turda și-au prezentat în tabără cele mai reușite sărituri cu coarda.  Tinerii din străinătate au prins repede gustul mișcării, au învățat primele sărituri de bază al acestui sport.

Turdencelor, surprinse de dorința celor 27 de tineri aflați în tabără, de a învăța tainele sportului Double Dutch, le-a trecut repede oboseala acumulată la cele două tabere din Ungaria. Au sărit și au împărtășit cu tinerii din țările învecinate cele mai spectaculoase sărituri și un stil nou de viață. Fetele își duc cu mândrie corzile lungi de patru metri peste tot unde merg.

”Eram foarte obosite când am ajuns în Ungaria. Au fost două tabere una după alta și ne-au obosit deplasările. În prima tabără am participat 450 de tineri. A fost o experiență plăcută, deși nu am reușit să cunoaștem pe toată lumea. La tabăra ”Toți suntem uniți” eram doar 27 și atmosfera era una familiară. I-am învățat să sară, deși unii dintre tinerii aflați în tabără cunoșteau sportul.  Primii care și-au făcut curaj să sară alături de noi, erau băieții” a spus Dalma Țica, una dintre primele fete de la Liceul ”Josika Miklós” care a practicat Double Dutch.

În următoarele zile, fetele de la Double Dutch se pregătesc din nou de plecare. De data aceasta turdencele vor merge într-o tabără la Plăiești. În bagajul de călătorie vor pune la loc sigur și corzile lungi Double Dutch.

VASS Renáta

Comentarii Facebook