Articole care merită citite
Salina Turda – anunț angajare, lucrător în bucătărie

Salina Turda – anunț angajare, lucrător în bucătărie

access_time 7 iunie 2018

Salina Turda angajează personal pentru punctele de lucru Salina Turda și Ștrand Durgău situat în Turda, Aleea Durgăului, nr. 4,

Radio Cluj ascultă Turda

Radio Cluj ascultă Turda

access_time 24 martie 2015

Caravana Radio Cluj îi “va asculta pe turdeni”. Miercuri, 25 martie, între orele 11 şi 15, caravana va poposi pe

Fotbal, liga a III-a: Mai sunt două luni până la startul campionatului

Fotbal, liga a III-a: Mai sunt două luni până la startul campionatului

access_time 2 iulie 2014

Noul sezon competițional, 2014 – 2015, al ligii a III-a  începe în 30 august, a anunțat luni, 30 iunie, Comitetul

Editorial: Fantoma de la Turda

Editorial: Fantoma de la Turda

Editorial: Fantoma de la Turda

access_time 3 ianuarie 2015 chat_bubble_outline 0 comentarii

Iată că din vâltoarea Revelionului a ieșit la suprafață o fantomă. Și, în ton cu vremurile, fantoma, răsărită din aburii vinului prost sau ai țuicii contrafăcute, bântuie facebook-ul, spre deosebire de ilustra sa predecesoare, aciuită în Opera pariziană. O tempora, o mores!
Și înainte de a încerca o succintă analiză a exemplului oferit de ”Candidatul la Primăria Turda” cum se autointitulează fantoma facebook-istă, ce se încadrează în categoria ”un nebun aruncă piatra și zece înțelepți se aruncă în fântână să o scoată” trebuie menționat un detaliu: ”Fantoma de la Operă” reprezintă creația scriitorului francez Gaston Leroux, în timp ce fantoma – candidat s-a ”autonăscut”. Am amintit acest amănunt așa, în treacăt, ca să se știe cum stă cu modestia ”Candidatul la Primăria Turda”.
De două-trei zile, candidatul-stafie, care le reamintește turdenilor din două în două propoziții că actualul și foștii primari doar au promis, nu ezită să promită că va veni cu proiecte. Dar în afara unor citate ale unor autori celebri ”fantoma de pe facebook” nu vine cu nimic concret în fața turdenilor. Își încheie divagațiile cu o altă promisiune: ”va urma”.
Sigur, rețelele de socializare ce funcționează în spațiul virtual permit adesea escaladarea bunelor maniere și a regulilor bunei cuviințe. Dar, de regulă, cel care dorește să se adreseze unui grup de oameni începe prin a se prezenta. ”Candidatul la Primăria Turda” își ascunde indentitatea invocând fel de fel de motive. În acest scop, oferă partenerilor săi de dialog din spațiul virtual un cocktail în care ”ilustrul anonim” înoată alături de ”Dragi Turdeni! Chiar atât de mult contează cine sunt, dacă sunt cunoscut sau nu, dacă fac parte dintr-un partid politic sau nu, dacă sunt slab sau gras, urât sau frumos, deștept sau prost. Oare pentru o funcție atât de importantă , ca cea de primar a municipiului Turda , nu ar trebui să conteze mult mai mult ceea ce eu aș putea face, pentru orașul nostru? Știu că mare parte dintre dumneavoastră sunteți sătui de promisiuni aruncate în vânt, tocmai de aceea pentru moment nu voi promite nimic, voi veni cu proiecte, pe care împreună le vom dezbate și le vom analiza”.   
”Candidatul la Primăria Turda” a mai comis o impolitețe. Și-a etichetat postările cu numele unor oameni care au conturi pe facebook, fără a solicita sau a primi acceptul acestora. Ceea ce se permite între prieteni și atunci cu respectarea unor limite ale bunului-simț, nu îi este permis unui necunsocut și, cu atât mai puțin unei fantome. 
Eu unul nu cred în stafii, nu vreau un primar căruia îi sunt străine reguli elementare de politețe și am rezerve serioase cu privire la credibilitatea cuiva care, după ce ne avertizează că ar fi cazul să ne fi săturat de promisiuni neonorate, începe să promită! ”Voi veni cu proiecte!” Când? ”Va urma”. Să judece fiecare cu mintea sa: merită să fie scos bolovanul aruncat de fantoma de la Primărie în fântâna facebook-ului?

Emil HĂLĂȘTUAN                      

Comentarii Facebook