Articole care merită citite
Controale inopinante ale ISU Cluj

Controale inopinante ale ISU Cluj

access_time 7 decembrie 2015

Personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Avram Iancu” al judeţului Cluj a continuat acțiuniile de

PERSOANE BĂNUITE DE COMITEREA INFRACȚIUNII DE TÂLHĂRIE CALIFICATĂ IDENTIFICATE ȘI REȚINUTE DE POLIȚIȘTI CU SPRIJINUL UNUI CETĂȚEAN

PERSOANE BĂNUITE DE COMITEREA INFRACȚIUNII DE TÂLHĂRIE CALIFICATĂ IDENTIFICATE ȘI REȚINUTE DE POLIȚIȘTI CU SPRIJINUL UNUI CETĂȚEAN

access_time 5 februarie 2017

  La data de 3 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul unui cetățean, au identificat și

La PSD Turda, Moșul, întâmpinat cu colinde

La PSD Turda, Moșul, întâmpinat cu colinde

access_time 23 decembrie 2015

Cu o zi înaintea Ajunului sărbătorii nașterii Domnului, la sediul PSD Turda au răsunat colindele. În așteptarea lui Moș Crăciun,

Editorial: Românie, te-am curăţat! (scrisoarea unui politician către ţara sa)

Editorial: Românie, te-am curăţat! (scrisoarea unui politician către ţara sa)

Editorial: Românie, te-am curăţat! (scrisoarea unui politician către ţara sa)

access_time 25 mai 2015 chat_bubble_outline 0 comentarii

pentru conformitate: Emil HĂLĂŞTUAN
Dragă Românie, îţi scriu, acum în cel de-al 25-lea ceas. Nu am făcut-o niciodată în vreunul din celelalte 24 de ceasuri ale zilei şi nu o făceam nici acum, însă mi-am amânat plecarea în Dubai, sau în Elveţia, că încă nu m-am hotărât. Şi, pentru că rostul amânării te priveşte direct, aşa cum te vizau de altfel şi motivele pentru care nu am plecat mai devreme, m-am gândit că barem acum, la „spartul târgului” să  îţi spun ce şi cum. Am simţit nevoia să o fac şi pentru că nu am avut vreme să mă spovedesc înaintea Paştelui.
Aşadar, ca să încep cu începutul, dragă Românie, recunosc că, imediat după moartea „marelui cârmaci”  te-am scos „la produs” că să recuperez timpul pierdut pe vremea Epocii de Aur, când se fura mai puţin şi mai cu perdea. Întâi te-am dus pe centura Bucureşti –Moscova, că de „sângele căpătat prin transfuziile de la Academia din Frunze nu se spală cu toată apa Dâmboviţei”. Apoi, mi-am întors faţa spre Balcani, izvorul năravurilor noastre strămoşeşti şi te-am scos „la produs” pe centura Atena-Istanbul. Eu am câştigat, tu ai scăpat din mână telecomunicaţiile ţării şi toată lumea-i mulţumită. Mai ales eu!
Dar, cum Occidentul a fost şi a rămas la modă, te-am întors apoi cu faţa către Apus. Pe centura Bucureşti- Budapesta – Viena, pentru că lada de zestre era prea grea, tu te-ai lepădat de petrol şi aşa, ca şi bonus, ai mai pus şi o bancă pe deasupra, în cadoul oferit austriecilor. Tu te-ai mai uşurat, eu mi-am mai îngreunat buzunarele cu nişte biştari. Tot eu am tras ponoasele şi de data asta. Aşa-i, scumpă Românie, că-i bine să faci afaceri cu mine, politicianul tău fidel? Ţi-am jurat credinţă veşnică şi m-am străduit să-mi respect jurământul, chiar dacă unele elemente duşmănoase clevetesc cum că degeaba aş pune mâna pe biblie.
Spui că te-am păgubit? Fugi de aici! Dar aşa-i lumea. Fă bine şi aşteaptă rău! Te-am despuiat de profesori, de doctori, de mecanici, de electricieni, dar în schimb te-ai umplut de politicieni. Este drept că noi, politicienii, nu te cam lăsăm să respiri în voie, dar oricare femeie ştie că, pentru a rupe gura târgului, trebuie să facă nişte sacrificii. În schimb, uite ce bine îţi şade pe la festinurile Europei. Ce, te-au costumat aceia în servitoare şi te pun să faci curat înainte şi după ospeţele lor? O fi, dar mai contează? Eşti acolo şi asta-i tot ce contează!
Vezi? Nu scapi de mine cu una, cu două, că doar am jurat. Şi sunt de cuvânt. Că să fii om este o afacere perimată în ziua de azi. Istoria nu iartă şi calcă totul în picioare. Ca să te feresc de europenizare şi de globalizare, te-am scăpat de industrie, te-am debarasat de agricultură, ţi-am amanetat resursele naturale, navele din flota comercială s-au topit, fără urmă, prin oceanele lumii şi am redistribuit toată avuţia naţională. Dar sunt modest: Nu aştept să-mi mulţumeşti, deşi datorită mie, scăpată de griji, te poţi plimba nestingherită pe toate centurile, pardon, axele Europei, de la Bucureşti la Berlin, de ai ajuns chiar şi dincolo de baltă, pe ruta Bucureşti-Londra-Washington. Vezi ce bine ţi-am făcut eu ţie, dulce Românie?
Deşi toţi şi-au făcut memdrele cu tine, eşti o damă respectată. Uite numai unul din nenumăratele exemple de bune practici aplicate de mine, politicianul român, în această privinţă. Datorită mie ai intrat în Alianţa Militară Nord-Atlantică. Ce, comentezi? Zi ce vrei, dar aşa uite că ai scăpat şi de povara oastei. Acum ai o armată de profesionişti pe care, dacă-i închiriezi cu ziua să facă figuraţie în două superproducţii cinematografice precum odinioară Spartacus sau Aida, or, ca să nu mergem mai departe de Călugăreni, în neaoşul Mihai Viteazul, al lui Sergiu Nicolaescu, fie-i ţărâna uşoară, ai ocupat jumătate oştirea. Cealaltă jumătate joacă teatru. Cum, nu înţelegi? Păi nu aşa le spune: Dislocări de trupe pe teatrele de operaţii din Afganistan, din fosta Iugoslavie, din Irak şi cine ştie mai pe unde. Păi vezi? Aşa se dobândeşte prestigiul internaţional, nu la cules porumb prin Bărăgan, unde, pe vremea lui Ceauşescu, învăţa ostaşul român să doboare ciucalăi, , ca să fie pregătit pentru când va veni sorocul luptei cu putrezicunea capitalismului.
Acum, uite, ne paşte şi războiul. Dacă se umflă orezul în Putin, triunghiul Kogălniceanu – Deveselu – Luna, se poate transforma într-o figură geometrică a morţii. Dar scuipă în sân, zi tu un Doamne păzeşte că, de-o fi să fie, eu nu voi juca în filme de război. Trebuie să înţelegi că ăsta-i mersul dialecticii. Sau ce? Nu ai auzit de Hegel? Despre materialismul lui Feuerbach nu-ţi mai pomenesc.  Ţi-aş mai spune câte ceva despre Karl Marx şi Friedrich Engels, dar mi-e teamă că se supără Angela Merkel, aşa că mă opresc. Nu de alta, dar în Dubai este prea cald, iar Elveţia, neutră, neutră, dar are Germania în coastă. Uite câţi nemţi au lucrat la „studiul de fezabilitate al comunismului” implementat cu suces de Vladimir Ilici Lenin în Rusia ţaristă şi, răspândit apoi pe aproape jumătate din globul pământesc.
Vezi? Şi mai spui că nu ştiu cum stă treaba cu geopolitica? Dar hai să-ţi pun diagnosticul, pe şleau, că nu-mi place să te duc cu zăhărelul: Eşti şi futută şi bătută şi cu banii luaţi!
Dar, nu-i nimic. Dragostea dintâi nu se uită. Şi eu te voi iubi mereu Românie… Oriunde mă voi afla. Hai, pa!
Cu aleasă consideraţie, Politicianul român

Comentarii Facebook