Articole care merită citite
Caravana Distracţiei «Golden Brau» va poposi la Turda

Caravana Distracţiei «Golden Brau» va poposi la Turda

access_time 8 iulie 2013

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in;

Colinde de Crăciun cu Ștefan Hrușcă la Câmpia Turzii

Colinde de Crăciun cu Ștefan Hrușcă la Câmpia Turzii

access_time 12 decembrie 2015

Îndrăgitul interpret Ştefan Hruşcă va susţine, săptămâna viitoare, un concert de colinde la Câmpia Turzii. Spectacolul va avea loc joi,

Handbal, juniori: Potaissa, la  turneul final

Handbal, juniori: Potaissa, la turneul final

access_time 4 iunie 2013

Formaţia de juniorii II a Asociației Sportive Club Potaissa Turda a plecat marţi, 4 iunie, la Bucureşti pentru a participa

Elevii Şcolii de vară pentru romi aplaudaţi la finalul sesiunilor de studiu

Elevii Şcolii de vară pentru romi aplaudaţi la finalul sesiunilor de studiu

Elevii Şcolii de vară pentru romi aplaudaţi la finalul sesiunilor de studiu

access_time 28 iulie 2014 chat_bubble_outline 0 comentarii

eleviromiAzi, 28 iulie s-a încheiat ediția a III-a a campaniei ” Lupta pentru educația tinerilor romi” orga nizat de Asociația Voluntară ”Castle Banffy”. Timp de o lună 14 voluntari de la liceul ”Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii au învățat 18 tineri de etnie romă să numere, să calculeze și să citească.

Materiile care au fost predate copiilor au fost matematica și româna.  Cei implicați în program s-au ocupat de tinerii cu dificultăți la învățătură timp de o lună și au reușit performanțe remarcabile cu aceștia.

” În primul an comunitatea de romi avea nouă  repetenți și şapte corigenți, iar în acest an sunt doar şase  corigenți si merita să muncim cu tinerii din aceasta comunitate. Ne dorim ca anul următor să înființăm trei centre educaționale unde să primim și mai mulți copii din comunitatea romă” a declarat  Alexandru Lăcătuș,  coordonatorul proiectului.

Cei care au avut o evoluție extraordinară la școala de vară au fost premiați și aplaudați de autoritățile locale, viceprimarul Dorin Lojigan, directorul  adjunct al școlii Gimnaziale Claudia Pop și consilerul local Varodi Varga,  participanţi la festivitatea de încheiere a cursurilor.

”Copiii din comunitatea romă din Câmpia Turzii au fost foarte încântați de programul din anul acesta, au învățat și au evoluat mai mult decât bine, am făcut tot posibilul să le oferim un program flexibil. Copii au venit la școală de luni până joi și de multe ori ajungeau dimineața înaintea noastră în tabără”  a  spus Alexandru Lăcătuș.

VASS Renata.

Comentarii Facebook