Articole care merită citite
PSD Cluj a adoptat două rezolutii de sustinere a Guverului Grindeanu

PSD Cluj a adoptat două rezolutii de sustinere a Guverului Grindeanu

access_time 18 februarie 2017

PSD Cluj a adoptat în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean, două rezoluții: de susținere a președintelui Liviu Dragnea și a

Românii se arată optimiști în ceea ce privește anul 2015

Românii se arată optimiști în ceea ce privește anul 2015

access_time 27 decembrie 2014

În prag de An Nou, românii, optimiști, speră să scape de grija șomajului, de criza politică, de reducerea veniturilor, de

Marți se oprește apa la Turda

Marți se oprește apa la Turda

access_time 21 septembrie 2015

Compania de Apă ARIEŞ anunţă întreruperea furnizării apei potabile în municipiul Turda, în data de 22.09.2015 în intervalul orar 08:00

Fabrica de Timp Liber pornește „Vânătoarea de ouă”

Fabrica de Timp Liber pornește „Vânătoarea de ouă”

Fabrica de Timp Liber pornește „Vânătoarea de ouă”

access_time 4 aprilie 2014 chat_bubble_outline 0 comentarii

Copiii din Turda pot vâna ouă în curtea fostei fabrici de bere, din Piața Romană.  Evenimentul, organizat între 7 și 12 aprilie de ”Fabrica de timp liber” cuprinde mai multe manifestări, grupate în ediția 2014 a ”Vânătorii de ouă”. Astfel ”după o pauză de câțiva ani Vânătoarea de ouă adună iarăși comunitatea în jurul tradițiilor specifice sărbătorilor de Paște” se menționează într-un comunicat al Centrului Rațiu pentru Democrație. 

Programul ediției 2014 a ”Vânătorii de ouă” cuprinde proiecții de film, teatru-lectură, un târg de produse meșteșugărești și alimente tradiționale, respectiv concertul pentru orgă și violoncel susținut de muzicienii Toth Zoltan și Banhidai Tamas (Ungaria). Vânătoarea propriu-zisă a ouălor, activitate destinată copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani, va avea loc sâmbătă, 12 aprilie, în curtea Fabricii de Timp Liber (fosta Fabrică de Bere, din Piața Romană, nr.17). Participanții la vânătoare vor porni în căutarea ”oului fermecat” ascuns între alte peste 1000 de ouă de ciocolată, răspândite prin iarbă de organizatorii vânătorii.
De asemenea, copiii care vor participa la „vânătoarea” ouălor de ciocolată vor asista la spectacolul cu piesa „Fata babei și fata moșneagului” pusă în scenă de colectivul atelierului de teatru „Ion Rațiu” coordonat de către actorul Cornel Miron.

În acest an, activitățile programate în cadrul ”Vânătorii de ouă” se vor desfășura la sediul Centrului Rațiu pentru Democrație, în cafeneaua culturală „La Papion” și la biserica reformată Turda Veche.
”Prin intermediul acestui proiect se doreste consolidarea, în spiritul misiunii asumate de noi în cei zece ani de activitate, a diversității specifice orașului Turda, ca oportunitate de dezvoltare, deopotrivă individuală și comunitară” se mai precizează în comunicatul CRD.

Programul „Vânătoarea de ouă” este finanțat de Rațiu Family Charitable Foundation din Londra.

Emil HĂLĂȘTUAN

Comentarii Facebook