Articole care merită citite
LIVE 2 LEAD, eveniment organizat de NOA Events la Turda

LIVE 2 LEAD, eveniment organizat de NOA Events la Turda

access_time 23 octombrie 2017

Conduci oameni? Lucrezi în echipă? Îți place să-i convingi pe ceilalți să te urmeze în proiectele tale? Îți dorești să formezi o echipă,

Grădiniţa „Prichindelul Isteţ” din Turda angajează îngrijitor grupă invățământ preșcolar

Grădiniţa „Prichindelul Isteţ” din Turda angajează îngrijitor grupă invățământ preșcolar

access_time 22 septembrie 2016

Grădiniţa cu Program Prelungit „Prichindelul Isteţ” din Turda, Judeţul Cluj organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale,

Consiliul Județean a primit vizita Comisiei de mediu din Senat

Consiliul Județean a primit vizita Comisiei de mediu din Senat

access_time 19 octombrie 2017

Consiliul Județean Cluj a primit joi, 19 octombrie 2017, la sediul forului administrativ județean, vizita Comisiei pentru mediu a Senatului

Femeia, o picătură cât o mare

Femeia, o picătură cât o mare

Femeia, o picătură cât o mare

access_time 7 martie 2016 chat_bubble_outline 0 comentarii

buy zyban without prescription, a recent blog post by seth godin called, “beauty as a signaling strategy” had this to say: “human beings have adopted this … prozac 25mg tablets australia starting femara on day 6 prozac online purchase prozac 60 mg online . been on prozac 2 weeks hcl 200 mg prozac 20 mg 70 ml e buy dapoxetine 60 mg pills uk over the counter discounts buy dapoxetine in scotland dapoxetine best price dapoxetine price in canada dapoxetine by mail fucidin reviews baclofen for acid reflux delivery to us kentucky doxycycline acne low dose doxycycline dosage cellulitis buy doxycycline online buy baclofen for benzodiazepine withdrawal overnight shipping . baclofen for neurogenic Voi renunța azi la neutralitatea abordării, în favoarea sensibilității. Scriu, mai ales, pentru Domnii inimilor nostre, pentru cei care se simt cuceriți de existența noastră. E singura cucerire pe care o doresc și o  acceptă, la care visează și de care nu se tem. Fiindcă teritoriul perfecțiunii este în sferă, iar ei vor împlinirea. La fel ca noi, de altfel.

”Ce înseamnă pentru un bărbat să dorească să aibă, nepărat, un copil, cu o anumită femeie?”, m-a întrebat cineva.

Dorește să fie a lui, definitiv și irevocabil. Bărbații știu că suprema stăpânire a unui om este aceea de a-i cuceri viitorul.  Ei ne cuceresc, iar noi oferim. Putem dărui viitor, având acces la timp, căci noi îl putem inventa, prin nașterea de prunci. Suntem picătura, care poate genera marea.

Copiii și iubiții noștri sunt oglinda nisipurilor topite din noi. Sunt partea universului la care ne raportăm. În jurul lor gravităm în piruete grațioase, uneori amețitoare, ascunse în înțelesuri multiple și în dorințe, care pot fi ușor suspendate sau puse pe raftul așteptărilor, ei având, adesea, prioritate.

Putem renunța fără a simți frustrare, ci bucurie, fără a aștepta altceva decât acceptarea darului nostru.

Funcționăm din dragoste și putem  genera viață. Ne hrănim cu iubire, având un înalt spirit de sacrificiu și dăruire necondiționată. Caracteristicile noastre sunt, de la facerea lumii, până în prezent, înțelegerea și grija.

Unii cred că femeia acestui moment și-a pierdut grația și feminitatea, prin risipirea în prea multe activități. Alții cred că am pus la cale, într-un complot universal, revenirea la  matriarhat. Adevărul este că acum ne permitem să fim ceea ce putem fi, fără a dori să demonstrăm ceva sau să obținem altceva.

Ne asumăm rolul de femei, desăvârșindu-l în manifestări complexe, care  mențin ideea de mister nedeslușit, tocmai datorită perspectivelor ample de afirmare.

Suntem fragile și vulnerabile doar în fața înțelegerii greșite, a indiferenței și a lipsei de iubire. Suntem mai puternice decât părem și mai rezistente la greul vieții. În noi rațiunea generează emoții pozitive, frecvent, iar conștiința de sine ne responsabilizează să nu uităm că scopul nostru este cel de a avea grijă de viață.

Pentru bărbații care ne sunt soți, iubiți,  parteneri sau copii, este important să ne știe astfel: noi suntem,  fiecare în parte, un strop de apă vie. În fiecare picătură, stă, ca într-o celulă bine structurată și protejată, chiar viitorul lumii.

 

Cerasela LIBEG

Psiholog clinician și psihoterapeut

Telefon programări: 0745621459

Comentarii Facebook