Articole care merită citite
La Turda: S-a scumpit transportul în comun

La Turda: S-a scumpit transportul în comun

access_time 26 februarie 2015

Societatea de Transport Public (STP) Alba Iulia, ce propunea, încă din 2013, scumpirea biletelor şi a abonamentelor de călătorie cu

Clubul de înot Delfinii Turda a participat la Campionatul Național de Poliatlon

Clubul de înot Delfinii Turda a participat la Campionatul Național de Poliatlon

access_time 22 noiembrie 2017

Cu această ocazie, micuții înotători de la Turda și-au făcut și o poză cu multipla campioană, înotătoarea Camelia Potec.  

Lucrări de modernizare la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii

Lucrări de modernizare la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii

access_time 16 aprilie 2015

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Dușa, a declarat joi 16 aprilie la Câmpia Turzii că Baza Aeriană de aici va intra

Femeia, o picătură cât o mare

Femeia, o picătură cât o mare

Femeia, o picătură cât o mare

access_time 7 martie 2016 chat_bubble_outline 0 comentarii

buy zyban without prescription, a recent blog post by seth godin called, “beauty as a signaling strategy” had this to say: “human beings have adopted this … prozac 25mg tablets australia starting femara on day 6 prozac online purchase prozac 60 mg online . been on prozac 2 weeks hcl 200 mg prozac 20 mg 70 ml e buy dapoxetine 60 mg pills uk over the counter discounts buy dapoxetine in scotland dapoxetine best price dapoxetine price in canada dapoxetine by mail fucidin reviews baclofen for acid reflux delivery to us kentucky doxycycline acne low dose doxycycline dosage cellulitis buy doxycycline online buy baclofen for benzodiazepine withdrawal overnight shipping . baclofen for neurogenic Voi renunța azi la neutralitatea abordării, în favoarea sensibilității. Scriu, mai ales, pentru Domnii inimilor nostre, pentru cei care se simt cuceriți de existența noastră. E singura cucerire pe care o doresc și o  acceptă, la care visează și de care nu se tem. Fiindcă teritoriul perfecțiunii este în sferă, iar ei vor împlinirea. La fel ca noi, de altfel.

”Ce înseamnă pentru un bărbat să dorească să aibă, nepărat, un copil, cu o anumită femeie?”, m-a întrebat cineva.

Dorește să fie a lui, definitiv și irevocabil. Bărbații știu că suprema stăpânire a unui om este aceea de a-i cuceri viitorul.  Ei ne cuceresc, iar noi oferim. Putem dărui viitor, având acces la timp, căci noi îl putem inventa, prin nașterea de prunci. Suntem picătura, care poate genera marea.

Copiii și iubiții noștri sunt oglinda nisipurilor topite din noi. Sunt partea universului la care ne raportăm. În jurul lor gravităm în piruete grațioase, uneori amețitoare, ascunse în înțelesuri multiple și în dorințe, care pot fi ușor suspendate sau puse pe raftul așteptărilor, ei având, adesea, prioritate.

Putem renunța fără a simți frustrare, ci bucurie, fără a aștepta altceva decât acceptarea darului nostru.

Funcționăm din dragoste și putem  genera viață. Ne hrănim cu iubire, având un înalt spirit de sacrificiu și dăruire necondiționată. Caracteristicile noastre sunt, de la facerea lumii, până în prezent, înțelegerea și grija.

Unii cred că femeia acestui moment și-a pierdut grația și feminitatea, prin risipirea în prea multe activități. Alții cred că am pus la cale, într-un complot universal, revenirea la  matriarhat. Adevărul este că acum ne permitem să fim ceea ce putem fi, fără a dori să demonstrăm ceva sau să obținem altceva.

Ne asumăm rolul de femei, desăvârșindu-l în manifestări complexe, care  mențin ideea de mister nedeslușit, tocmai datorită perspectivelor ample de afirmare.

Suntem fragile și vulnerabile doar în fața înțelegerii greșite, a indiferenței și a lipsei de iubire. Suntem mai puternice decât părem și mai rezistente la greul vieții. În noi rațiunea generează emoții pozitive, frecvent, iar conștiința de sine ne responsabilizează să nu uităm că scopul nostru este cel de a avea grijă de viață.

Pentru bărbații care ne sunt soți, iubiți,  parteneri sau copii, este important să ne știe astfel: noi suntem,  fiecare în parte, un strop de apă vie. În fiecare picătură, stă, ca într-o celulă bine structurată și protejată, chiar viitorul lumii.

 

Cerasela LIBEG

Psiholog clinician și psihoterapeut

Telefon programări: 0745621459

Comentarii Facebook