Articole care merită citite
Creşterea investiţiilor la Turda, doar prin accesarea fondurilor europene

Creşterea investiţiilor la Turda, doar prin accesarea fondurilor europene

access_time 19 decembrie 2013

     Ponderile mici din totalul bugetului local, pentru secţiunea de dezvoltare sunt specifice comunităţilor mici şi pot fi corectate

Atenționare PRIVAL: Depozitul de deșeuri este închis de sărbători! Risc de supraîncărcare a recipienților de gunoi!

Atenționare PRIVAL: Depozitul de deșeuri este închis de sărbători! Risc de supraîncărcare a recipienților de gunoi!

access_time 23 decembrie 2016

  PRIVAL ECOLOGIC SERVIS, operatorul serviciului de salubritate din Municipiul Turda, informează cetățenii că datorită închiderii depozitului de deșeuri timp

Slalom printre „baloanele de săpun ale politichiei locale”

Slalom printre „baloanele de săpun ale politichiei locale”

access_time 1 iulie 2014

Se spun vorbe grele despre politică. Cea mai aspră constatare, aruncată adeseori pe tapet într-o discuţie, după ce una din

Femeile ar putea ieși la pensie la 65 de ani, la cerere

Femeile ar putea ieși la pensie la 65 de ani, la cerere

Femeile ar putea ieși la pensie la 65 de ani, la cerere

access_time 27 aprilie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Un proiect de lege, care introduce posibilitatea extinderii vârstei de pensionare – în cazul femeilor – până la 65 de ani, la cerere, a fost pus în dezbatere publică la Senat. În acest moment, Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice stabileşte că vârsta standard de pensionare este de 63 de ani pentru femei şi 65 de ani pentru bărbați.

În expunerea de motive, iniţiatorii propunerii legislative prezintă o serie de motive ce se află la baza acestei măsuri, respectiv:

Diferenţierea vârstei de pensionare, discriminatorie pe criterii de sex – au fost înregistrate cazuri de cadre didactice şi medicale care au contestat această măsură ca fiind discriminatorie, situaţii ce au ajuns în atenţia instanţelor, a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării sau a Curţii Constituţionale. Femeile în cauză au fost nevoite să se pensioneze, deşi îndeplineau toate celelalte criterii profesionale pentru a-şi continua activitatea.
Posibile încălcări ale prevederilor legislative din Codul muncii şi Constituţie – potrivit art. 5 din Codul muncii, în cadrul relațiilor de muncă funcționează principiul egalității de tratament față de toți salariații și angajatorii iar orice discriminare directă sau indirectă față de un salariat, bazată pe criterii de sex şi vârstă este interzisă. Şi Constituţia are prevederi ce par a fi încălcate – cea conform căreia dreptul la muncă nu poate fi îngrădit (art. 41) şi cea prin care se stabileşte că cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări (art. 16).

Femeile din alte domenii de activitate se pot pensiona la 65 de ani – au existat modificări legislative prin care unele categorii profesionale au creat posibilitatea măririi sau egalizării vârstei standard de pensionare între femei şi bărbaţi. De exemplu, în urmă cu o lună, a fost adoptată o lege prin care vârsta de pensionare pentru personalul de cercetare-dezvoltare a fost stabilită la 65 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, fără a elimina însă posibilitatea pensionării la 63.

Recomandările Uniunii Europene – în Raportul de ţară din 2018 privind România, “Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Banca Centrală Europeană şi Eurogrup” (Bruxelles, 7 martie 2018) se remarcă faptul că “România a realizat progese limitate în ceea ce priveşte punerea în aplicare a recomandărilor din 2017 care i-au fost adresate. […] Nu au existat progese în ceea ce priveşte modul de stabilire a salariului minim şi egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbaţi şi femei.”.

Menționăm că pentru a se aplica, proiectul de lege trebuie aprobat de ambele camere ale Parlamentului, promulgat de Preşedinte şi publicat în Monitorul Oficial.

sursa: legestart.ro

Comentarii Facebook