Articole care merită citite
Propunere: ”Zilele porților deschise” la Hotelul Potaissa

Propunere: ”Zilele porților deschise” la Hotelul Potaissa

access_time 4 iulie 2014

Curioșii ar putea vizita, în curând, Hotelul Potaissa, ce zace părăsit în central Turzii. Modernizarea hotelului, ce trebuia să găzduiască

Fotbalul de altădată: Industria Sârmei Câmpia Turzii – Universitatea Cluj-Napoca

Fotbalul de altădată: Industria Sârmei Câmpia Turzii – Universitatea Cluj-Napoca

access_time 11 august 2014

Cu ocazia „Zilelor Câmpiei Turzii” pe stadionul din localitate se va desfăşura o partidă de fotbal între echipele old-boys ale

Handbal masculin: Potaissa a pierdut (cu) Dunărea după fluierul de final

Handbal masculin: Potaissa a pierdut (cu) Dunărea după fluierul de final

access_time 28 august 2015

Potaissa – Dunărea Călărași 24 – 25 (10 – 9) Formația turdeană a înregistrat a doua înfrângere, din tot atâtea

Articol

Festivalul Bunătăților Tradiționale de la Valea Ierii

Festivalul Bunătăților Tradiționale de la Valea Ierii

access_time 17 mai 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean, alături de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Școala Gimnazială Valea Ierii, Primăria şi Consiliul Local al comunei Valea Ierii, organizează Festivalul Bunătăților Tradiționale de la Valea Ierii. Evenimentul va avea loc vineri, 18 mai 2018, începând cu ora 12.00, la Centrul de Informare și Promovare Turistică din localitate.

 

La manifestarea aflată la cea de-a VI-a ediție vor participa câteva sute de elevi proveniți din peste 20 de şcoli din nouă județe ale țării, însoțiți de părinți şi cadre didactice, iar tinerii se vor întrece în cadrul mai multor secțiuni.

Astfel, în cadrul secțiunii creație literar-istorică, aceștia vor prezenta, în format video, monografiile localităţilor de provenienţă, iar în cadrul secțiunii creație artistică va fi parada şi prezentarea costumelor populare tradiţionale, parada cailor – concurs cai de frumuseţe, organizarea unor expoziții de fotografie cu imagini relevante din zona școlilor prezente și a unor expoziţii – ateliere meşteşugăreşti cu ornamente, obiecte din lut și lemn, sculpturi, picturi pe sticlă sau lemn, ţesături, cusături etc.

De asemenea, la secțiunea creație artă culinară vor fi amplasate standuri cu produse tradiţionale agroalimentare naturale şi/sau conservate, iar elevii și părinții de la școala gazdă vor găti preparate tradiționale în aer liber. La secțiunea creație folclorică, tinerii vor interpreta cântece populare și vor prezenta dansuri tradiționale din zona de proveniență.

La finalul competiției, un juriu de specialitate, din care fac parte și angajați ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, va desemna câștigătorii la toate secțiunile, care vor primi premii și diplome.

Manifestarea va continua după-masa cu un spectacol folcloric, susținut de interpreți locali și invitați Ana Georgeta Balla și Narcisa Balla, Eugenia Corpodean Ciceu, Maria Grosu, Diana Beldean, Dana Cristina Crăciunescu, Adriana Felicia Felea, Mihaela Toșa, Ionuț Candrea, Ioana și Andreea – Fetele de la Bihor și Ansamblul de dansuri populare „Mândra de pe Criș”.

Întregul eveniment va fi prezentat de coordonatorul proiectului, profesorul Sorin Ionel Brăileanu, alături de Narcisa Balla.

Festivalul Bunătăţilor Tradiționale de la Valea Ierii are ca scop dezvoltarea interesului elevilor din învățământul preuniversitar pentru cunoașterea, păstrarea și transmiterea portului popular, a tradițiilor și obiceiurilor specifice locale și dezvoltarea dragostei pentru valorile românești.

1,279 Vizualizări totale, 6 Vizualizări azi

Comentarii Facebook