Articole care merită citite
PROGRAM: Târgul de Crăciun Turda 2016

PROGRAM: Târgul de Crăciun Turda 2016

access_time 12 decembrie 2016

  Scenă 17.00 Spectacol de dans tematic, Clubul de Dans Sportiv Potaissa Turda, Clubul Copiilor Turda Patinoar 10.00 – 22.00

Pușcăriașii mănâncă mai bine decât bolnavii din spitale

Pușcăriașii mănâncă mai bine decât bolnavii din spitale

access_time 17 februarie 2017

Bolnavii primesc hrană în limita a 15 lei pe zi, în timp ce alocaţia de hrană pentru un deţinut este

Gunoiul aruncat direct pe strada 22 decembrie „l-a ars ” la buzunare pe un turdean!

Gunoiul aruncat direct pe strada 22 decembrie „l-a ars ” la buzunare pe un turdean!

access_time 31 iulie 2018

Aceasta și-a aruncat gunoiul menajer în stradă fără să se gândească la repercusiuni.     „A fost sancționată contravențional și

Festivalul FânFest prezentat la Turda

Festivalul FânFest prezentat la Turda

Festivalul FânFest prezentat la Turda

access_time 19 iulie 2014 chat_bubble_outline 0 comentarii

Sursa imaginii: www.facebook.com/moima.fanfest/photos_all

Sursa imaginii: www.facebook.com/moima.fanfest/photos_all

Timp de o zi la cafeneaua Marta’s Coffee & Tea Cottage,  asociația Slow Food Turda organizează un program amplu pentru a prezenta festivalul FânFest, ce se va derula în perioada  11-17 august, la Roșia Montană. Evenimentul de sâmbătă, 19 iulie, include un bazar, în care oameni își pot vinde obiectele de care nu mai au nevoie. De asemenea, vor fi expuse fotografii realizate de Tică Darie, care a militat în toată Europa împotiva proiectului de la Roșia Montană. ”Fotografiile ilustrază viața din Roșia Montană” a menționat Marta Pozsonyi, preşedinte Slow Food Turda. De la ora 16, la cafenea se va găti un gulaș la ceaun, iar fondurile strânse, din vânzarea mâncării, se vor dona pentru organizarea festivalului FânFest. De la ora 19, la Marta’s Coffee & Tea Cottage, vor cânta Titiu Bogdan și formația turdeană Red Dust, iar de la ora 21 va rula un film de prezentare a festivalului FânFest și filmul Noul El Dorado, realizat de Tibor Kocsis. ”Toți cei care vor fi prezenți la cafenea sunt implicați în campania Salvați Roșia Montană, a declarat Marta Pozsonyi.

Festivalul FânFest a fost iniţiat în anul 2004 de către de Asociaţia Alburnus Maior și de Campania Salvaţi Roşia Montană împreună cu câteva organizaţii non-guvernamentale. Festivalul FânFest, din acest an, va aduce împreună tineri care vor fi  găzduiţi  în diferite locații, în șura cu fân, la localnici sau în locul de campare cu corturi. Evenimentul va debuta cu un tur istoric al satului, al bisericilor şi al caselor monument istoric din Roşia Montană. Programul FânFest  mai cuprinde  activități recreative, evenimente speciale, expoziții, filme, un forum social, seri de literatură, lounge, muzică, teatru şi târguri. ”FânFest este singurul festival de activism, prin care prezentăm tot ce s-a întâmplat în decursul unui an, în cadrul campaniei Salvați Roșia Montană.  Asociația Slow Food Turda se implică la bucătăria din tabăra de bază unde se gătește pentru artiști, voluntari și organizatori.”Anul trecut, am gătit pentru 380 de oameni, suntem zece voluntari, care pregătim mâncare pentru artiști, voluntari și organizatori. Oricine vine la festivalul FânFest pot să vadă tot ceea ce se face pentru Roșia Montană. Noi suntem împotriva proiectului Roșia Montană, care în acest moment a picat, dar noi nu lăsăm garda jos ” a adăugat  Marta Pozsonyi.

În cadrul festivalului asociația Slow Food Turda va organiza ateliere de educație culinară pentru copiii din Roșia Montană. ”Îi vom învăța să gătească folosind ca materie primă produse locale” a încheiat Marta Pozsonyi. În 2013 la festivalul FânFest de la Roșia Montană au participat peste șase mii de turiști, printre care mulți străini.

Camelia TEREC

Comentarii Facebook