Articole care merită citite
Din ”boacănele lui Boc”: Taxa auto, ilegală

Din ”boacănele lui Boc”: Taxa auto, ilegală

access_time 25 februarie 2014

Românii care au fost obligați să plătească taxa auto introdusă de Guvernul Boc în februarie 2012 își vor primi banii

Vine gerul în Ardeal

Vine gerul în Ardeal

access_time 22 ianuarie 2014

Până duminică, 26 ianuarie, temperaturile maxime vor scădea în Ardeal cu aproximativ 10 grade Celsius. Meteorologii estimează ca după data

Interpelare senatorul Alexandru Cordos cu privire la medicamentele conţinând metamizol un pericol pentru sănătatea cetăţenilor. Vezi si celelalte interpelări !

Interpelare senatorul Alexandru Cordos cu privire la medicamentele conţinând metamizol un pericol pentru sănătatea cetăţenilor. Vezi si celelalte interpelări !

access_time 15 septembrie 2016

Stimate domnule Ministru, În România, conform statisticilor, medicamentele pe bază de metamizol continuă să fie folosite în exces. Dintre cele

Finanţarea lucrărilor de reabilitare a spitalului turdean, amânată

Finanţarea lucrărilor de reabilitare a spitalului turdean, amânată

Finanţarea lucrărilor de reabilitare a spitalului turdean, amânată

access_time 29 ianuarie 2013 chat_bubble_outline 1 comentariu

Parlamentarii nu au dat undă verde alocării celor două milioane de lei pe care deputatul Mircea Irimie îi dorea repartizaţi, de la bugetul statului, pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a pavilionului central al Spitalului municipal Turda.  După încheierea dezbaterilor pe marginea proiectului de buget pentru anul în curs, Mircea Irimie a declarat că amendamentul său, cu privire la alocarea de fonduri pentru lucrările de reparaţii necesare spitalului turdean, a fost respins de Comisia de Sănătate. „Toate cele 178 de amendamente ale bugetului, ce vizau alocarea de fonduri pentru Sănătate, au fost respinse în bloc” a precizat Mircea Irimie.

Cum speranţa moare ultima, deputatul turdean dă asigurări că se va bate, în continuare, pentru a face posibilă începerea lucrărilor de reabilitare de la Spitalul municipal. „Voi discuta cu preşedintele Comisiei de Sănătate, Rodica Kassar şi sper că aceasta va ţine seama de argumentele ce justifică alocarea de fonduri pentru spitalul turdean” a declarat Irimie pentru TurdaLive. Acesta a menţionat că, din cele două milioane de lei solicitate, 700 de mii de lei ar costa aparatura de care are nevoie spitalul, iar ceilalţi 1.300.000 de lei se vor folosi pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare ale pavilionului central.

„Spitalul din Turda deserveşte circa 150 de mii de pacienţi. Cu toate acestea, unitatea nu a mai primit fonduri consistente de foarte mulţi ani. În plus, spitalul se află într-o zonă cu sit-uri contaminate cu deşeuri industriale ce au afectat sau pot pune în pericol sănătatea locuitorilor oraşului” a enumerat Irimie câteva din argumentele ce îndreptăţesc cererea de alocare de fonduri pentru această instituţie de sănătate publică. Deputatul turdean şi-a exprimat convingerea că, cel târziu până în luna aprilie, se vor aloca, de la bugetul statului, cele două milioane de lei de care are nevoie spitalul turdean.

Cu tot optimismul, Mircea Irimie nu neglijează dificultăţile financiare cu care se va confrunta Puterea în acest an. Din cauza bugetului „subţire” se va putea acoperi doar o parte din restanţele înregistrate la 31 decembrie 2012 faţă de bugetul Ministerului Sănătăţii. Plata altei părţi din aceste restanţe se va amâna pentru anul viitor, a precizat Mircea Irimie.

Deputatul turdean a spus că parlamentarii USL nu au acceptat niciun amendament la proiectul Legii Bugetului pentru anul 2013. „Peste 10 mii de amendamente au căzut, după dezbaterile în comisiile de specialitate ale Parlamentului” a precizat Irimie. Cu toate acestea, parlamentarul conservator se arată optimist: „Am convingerea că în acest an vor veni bani la Turda” crede Irimie.

 Emil HĂLĂŞTUAN                

Comentarii Facebook

  • Crina Antonia

    Ajunge un om in parlament, se muta de partea puterii si tot nu obtine nimic… in ce sa ne mai punem increderea?