Articole care merită citite
Periplul colindătorilor de la Turda-Tin continuă

Periplul colindătorilor de la Turda-Tin continuă

access_time 6 decembrie 2012

Campania electorală pentru alegerile parlamentare a ajuns la finiş. Treptat, treptat, preocupările pământeşti legate de visuri de mărire, mai mult

Saint Gobain face angajări la Turda

Saint Gobain face angajări la Turda

access_time 24 iunie 2017

SAINT-GOBAIN CONSTRUCTION PRODUCTS ROMANIA SRL FACE ANGAJĂRI PENTRU PUNCTUL DE LUCRU DIN TURDA. NU MAI PUȚIN DE 9 POZIȚII SUNT

Iepurașul vine la Turda

Iepurașul vine la Turda

access_time 10 aprilie 2014

Înainte de Paști copiii ”vânează ouă” la Turda. Cea de a V-a ediție a programului ”Surprizele Iepurașului” organizată de Consiliul

Articol

Finanțările europene de la Turda subiect de reportaj la NCN!

Finanțările europene de la Turda subiect de reportaj la NCN!

access_time 10 octombrie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

În cadrul emisiunii/rubricii Money News, din cadrul postului de televiziune NCN, realizatorul Ancuța Stăvar a prezentat modul în care Turda se va transforma cu ajutorul fondurilor europene, fiind considerat singurul oraș din România care a reușit să atragă finanțări europene pe proiecte de anvergură.

”Planul de Mobilitate Urbană sau reamenajarea obiectivelor turistice din zonă sunt doar două exemple de proiecte care în câțiva ani vor fi poli de interes pentru 1 milion de turițști, anual”, spune realizatoarea emisiunii economice.

”Orașul care vânează bani europeni”, cum a fost denumit Turda, determină administrația locală să producă o schimbare radicală a imaginii celui mai mare municipiu nereședință de județ din România.

Edilul din Turda spune că nu a căutat să se compare cu alte orașe, precizând că nici prin cap nu i-a trecut că proiecte ca cele semnate deja la Turda, cu fonduri europene, nu se regăsesc în alte orașe mari ale țării.

”Eu nu-mi doresc să mă compar cu niciun oraș! Avem foarte multe solicitări de relocări a unor fabrici, chiar familii, chiar persoane din zona eco-metropolitană Cluj, spre zona noastră. Eu am spus un singur lucru: mi-ar place, datorită și faptului că suntem lângă o zonă turistică extraordinară, Munții Apuseni, care sunt comparabili cu traseele din Elveția, mi-aș dori ca Turda să fie un oraș de reședință a acestei zone minunate pe care o avem, aici la munte, și să fie un oraș elvețian”, spune primarul Cristian Matei.

880 Vizualizări totale, 2 Vizualizări azi

Comentarii Facebook