Articole care merită citite
A fi tolerant

A fi tolerant

access_time 10 februarie 2014

Binele și răul din poveștile copilăriei, elementele de morală preluate prin învățare socială de la persoanele semnificative, ne ajută să

Handbal masculin: Potaissa se pregătește pentru ”finale”

Handbal masculin: Potaissa se pregătește pentru ”finale”

access_time 8 ianuarie 2015

În perioada următoare formația turdeană va juca o serie de partide amicale la Turda. Elevii lui Horațiu și Ovidiu Gal

Prinși la furat de materiale de construcții

Prinși la furat de materiale de construcții

access_time 3 august 2015

Două persoane au fost prinse duminică, 2 august, în timp ce transportau bunuri pe care le-ar fi sustras de pe

Fotbal: SESO Câmpia Turzii, finanţată de la bugetul Turzii

Fotbal:  SESO Câmpia Turzii, finanţată de la bugetul Turzii

Fotbal: SESO Câmpia Turzii, finanţată de la bugetul Turzii

access_time 20 august 2012 chat_bubble_outline 0 comentarii

Dorel Corpodean, artizanul aducerii la Turda a echipei din Câmpia Turzii

Din ediţia de campionat 2012-2013, formaţia de liga a III-a SESO Câmpia Turzii va fi finanţată de la bugetul Turzii. Conform clauzelor cuprinse în contractul de asociere dintre Consiliul local Turda şi divizionara C din Câmpia Turzii, în ultimele cinci luni ale anului SESO va primi 385 de mii de lei, respectiv câte 77 de mii de lei, lunar. În ultimele două ediţii de campionat, în virtutea asocierii cu forul deliberativ din Câmpia Turzii, SESO primea de la bugetul local al oraşului din vecinătatea Turzii câte 30.000 de lei, lunar, în sezonul 2010-2011, respectiv câte 40.000 de lei, lunar, în sezonul 2011-2012.

Potrivit articolului 3 din hotărârea adoptată de Consiliul local Turda în şedinţa extraordinară din 16 august, contractul de asociere intră în vigoare după îndeplinirea, de către SESO, a câtorva condiţii prealabile. Conform anexei de la contractul de asociere, SESO Câmpia Turzii va trebui să includă în conducerea asociaţiei încă patru persoane „care vor reprezenta exclusiv interesele municipiului Turda”. Iniţiatorul asocierii, consilierul Dorel Corpodean, preşedintele Comisiei de Cultură, Învăţământ, Sănătate şi Sport din cadrul forului deliberativ turdean, a nominalizat pentru cele patru noi funcţii de conducere de la SESO pe Cristian Inţe, Liviu Botezan, Cristian Arion şi Augustin Oltean. Aceştia vor decide modul de gestionare a sumelor alocate formaţiei SESO Câmpia Turzii de la bugetul Turzii. O altă condiţie, necesară pentru intrarea în vigoare a contractului de asociere, impune asociaţiei SESO Câmpia Turzii preluarea a 18-20 de fotbalişti care activează la echipele din Turda şi susţinerea echipelor de juniori din acest oraş.

SESO va trebui să întreprindă la Federaţia Română de Fotbal demersurile necesare pentru aprobarea de către acest for a disputării partidelor din campionat, considerate „acasă” pe stadionul din Turda.

O altă condiţie impusă pentru intrarea în vigoare a contractului de asociere este cea a schimbării denumirii echipei, din SESO Câmpia Turzii în AFC SESO Potaissa Turda.

Asocierea a fost susţinută de către consilierii USL, care, împreună cu cei ai PP-DD au format o alianţă ce deţine majoritatea în Consiliul local Turda. Consilierii din grupul PDL-UDMR au propus varianta susţinerii, în continuare, a formaţiei FCM Turda, dar tentativa lor nu a avut sorţi de izbândă.

Emil HĂLĂŞTUAN

Comentarii Facebook