Articole care merită citite
Mașină fantomă pe străzile din Turda

Mașină fantomă pe străzile din Turda

access_time 21 octombrie 2015

Polițiștii rutieri din Turda au identificat, în trafic, marți 20 octombrie în jurul orei 17:00, un bărbat, în timp ce

Concert de Pricesne în Săptămâna Patimilor la Turda

access_time 17 aprilie 2019

În Săptămâna Patimilor vă invităm la tradiționalul Concert de Pricesne pe care Primăria Turda și Casa de Cultură îl organizează

Spațiu comercial de închiriat în hala agroalimentară din Câmpia Turzii

Spațiu comercial de închiriat în hala agroalimentară din Câmpia Turzii

access_time 22 octombrie 2014

Primăria Câmpia Turzii va organiza o procedură de negociere directă pentru închirierea unui spaţiu situat în Hala Agroalimentară “Piaţa Unirii”.

Impozitul forfetar ar putea fi aplicat în agricultură

Impozitul forfetar ar putea fi aplicat în agricultură

Impozitul forfetar ar putea fi aplicat în agricultură

access_time 20 ianuarie 2013 chat_bubble_outline 0 comentarii

 

Guvernul intentioneaza introducerea impozitului forfetar şi în agricultură după ce iniţial se vorbea despre implementarea acestuia în domeniul serviciilor.

Acest nou tip de impozit se va aplica în funcţie de suprafaţa terenului aflată în proprietate, dar şi în funcţie de calitatea acestuia şi culturile care se află pe el. Impozitul se referă la persoanele fizice, care sunt în număr de 1.030.000 la nivelul întregii ţări, aceştia fiind subventionaţi de către stat cu suma de 680 milioane euro. Anunţul a fost lansat de Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa.  “Va fi un impozit forfetar care se va aplica din momentul în care se vor acorda ajutoarele care se dau pentru agricultori şi practic se vor reglementa atunci”, a declarat presedintele Cartel ALFA, Bogdan Hossu, pentru România TV.

Introducerea impozitului forfetar este însă incertă în acest moment.Premierul Victor Ponta a afirmat   într-o  conferinţă de presă din cursul săptămânii trecute că “impozitul forfetar va fi reanalizat iar daca aduce beneficii, va intra în aplicare din  luna iunie, daca nu, nu  va intra nici din  iunie încolo”. Impozitul forfetar a fost gândit iniţial  pentru zona serviciilor, considerată cu grad redus de fiscalizare, unde ar urma să se introducă selectiv

Impozitul forfetar este un impozit de suma fixă, atât persoanelor fizice autorizate cât şi firmelor.. Fie că are profit sau declară pierdere, firma plateşte periodic statului o suma fixă pentru simplul fapt că este înregistrată şi are activitate.
Dificultatea o întâlnesc persoanele fizice, care  platesc o suma pre-stabilita de fisc, indiferent de venit, iar cheltuielile nu se încadrează la categoria deductibile.

Mihaela TRIF

Comentarii Facebook