Articole care merită citite
Concurs de poezie ”Teodor Murășanu” la Turda

Concurs de poezie ”Teodor Murășanu” la Turda

access_time 6 mai 2015

Biblioteca municipală ”Teodor Murășanu” din Turda organizează cea de a XVII-a ediție a concursului de poezie intitulat ”Teodor Murășanu”. Elevii

Neacordarea priorității face victime

Neacordarea priorității face victime

access_time 28 iulie 2015

Luni, 27 iulie, la Cluj-Napoca a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea usoară a unei persoane și cu

Amfiteatrul neîncăpător la concertul din Salină

Amfiteatrul neîncăpător la concertul din Salină

access_time 22 august 2013

Prim-sopranele Amelia Antoniu și Bianca Ionescu au cântat în premieră joi, 22 august, într-o salină. Concertul desfășurat în amfiteatrul ”Rudolf”

Impozitul forfetar ar putea fi aplicat în agricultură

Impozitul forfetar ar putea fi aplicat în agricultură

Impozitul forfetar ar putea fi aplicat în agricultură

access_time 20 ianuarie 2013 chat_bubble_outline 0 comentarii

 

Guvernul intentioneaza introducerea impozitului forfetar şi în agricultură după ce iniţial se vorbea despre implementarea acestuia în domeniul serviciilor.

Acest nou tip de impozit se va aplica în funcţie de suprafaţa terenului aflată în proprietate, dar şi în funcţie de calitatea acestuia şi culturile care se află pe el. Impozitul se referă la persoanele fizice, care sunt în număr de 1.030.000 la nivelul întregii ţări, aceştia fiind subventionaţi de către stat cu suma de 680 milioane euro. Anunţul a fost lansat de Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa.  “Va fi un impozit forfetar care se va aplica din momentul în care se vor acorda ajutoarele care se dau pentru agricultori şi practic se vor reglementa atunci”, a declarat presedintele Cartel ALFA, Bogdan Hossu, pentru România TV.

Introducerea impozitului forfetar este însă incertă în acest moment.Premierul Victor Ponta a afirmat   într-o  conferinţă de presă din cursul săptămânii trecute că “impozitul forfetar va fi reanalizat iar daca aduce beneficii, va intra în aplicare din  luna iunie, daca nu, nu  va intra nici din  iunie încolo”. Impozitul forfetar a fost gândit iniţial  pentru zona serviciilor, considerată cu grad redus de fiscalizare, unde ar urma să se introducă selectiv

Impozitul forfetar este un impozit de suma fixă, atât persoanelor fizice autorizate cât şi firmelor.. Fie că are profit sau declară pierdere, firma plateşte periodic statului o suma fixă pentru simplul fapt că este înregistrată şi are activitate.
Dificultatea o întâlnesc persoanele fizice, care  platesc o suma pre-stabilita de fisc, indiferent de venit, iar cheltuielile nu se încadrează la categoria deductibile.

Mihaela TRIF

Comentarii Facebook