Articole care merită citite
Turdean la pușcărie pentru conducere fără permis

Turdean la pușcărie pentru conducere fără permis

access_time 23 mai 2017

Pe, 22 mai a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Turda au organizat şi desfăşurat o acţiune pe

Potaissa: Debut promițător în Cupa EHF – Maccabi Castro Tel Aviv-Potaissa Turda 25-32 (10-16)

Potaissa: Debut promițător în Cupa EHF – Maccabi Castro Tel Aviv-Potaissa Turda 25-32 (10-16)

access_time 14 septembrie 2014

Formaţia turdeană a debutat cu o victorie la prima sa participare într-o cupă europeană. Sâmbătă, 13 septembrie, într-un meci considerat

„Moş Crăciun PNL”, acuzat de mită şi corupţie

„Moş Crăciun PNL”, acuzat de mită şi corupţie

access_time 17 iunie 2014

       O parte a cadourilor de Crăciun asigurate de cabinetul deputatului Elena Uioreanu  au fost obţinute prin mită,

Articol

În Noaptea Muzeelor, expoziții și concert de jazz la Turda

În Noaptea Muzeelor, expoziții și concert de jazz la Turda

access_time 18 mai 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

muzeu-noapteaLa fel ca în fiecare an, în „noaptea” în care muzeele beneficiază de cea mai mare vizibilitate, Muzeul de Istorie Turda își așteaptă publicul cu un program inedit care se adresează în egală măsură iubitorilor de istorie, artă, etnografie și muzică, fie ei părinți, copii sau bunici.

 

Începând cu ora 19:00, în curtea muzeului, va avea loc concertul de jazz susținut de trupa Trio Hepp din Cluj-Napoca. Artiștii vor oferi publicului o scurtă, dar colorată incursiune în lumea improvizației muzicale, interpretând piesele celor mai importanți muzicieni si compozitori ai jazz-ului “clasic” și contemporan: Miles Davis, Thelonius Monk, Horace Silver, Antonio Carlos Jobim, Lizz Wright, Avishai Cohen. Vor fi interpretate și piese mai cunoscute compuse/interpretate de Sting, Bill Whiters sau excentricul actor/blues-man/compozitor de muzică de filme Tom Waits, fără a se îndepărta atmosfera jazz-ului si a improvizației.

Cele peste două mii de obiecte expuse, grupate în cinci expoziții permanente ale muzeului, fac o incursiune în istoria orașului din cele mai vechi timpuri până în zorii epocii moderne. Pentru prima dată, publicul va avea ocazia să admire valoroasa colecţie vestimentară de etnografie a muzeului care aduce în prim-plan portul românesc și unguresc din zona Văii Arieșului, în cadrul expoziției temporare Ia cu ciupag – identitate, artă, valoare. Portul tradiţional de pe Valea Arieşului. Nu sunt uitați nici micii iubitori ai poveștilor, care vor avea ocazia să admire nu mai puțin de 36 de păpuși care au animat, de-a lungul anilor, spectacole ale Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european, desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la cea de-a 13-a ediţie.

 

Programul special al Nopții Muzeelor va începe sâmbăta, 20 mai 2017, de la orele 18.00 și se va termina la orele 24.00 (ultima intrare 11:30). Vor fi deschise pentru public expoziția permanentă și expozițiile temporare:

 

  • „Ia cu ciupag – identitate, artă, valoare. Portul tradiţional de pe Valea Arieşului”
  • „Muzeul Păpușilor”

 

Cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, accesul publicului este gratuit atât în cadrul expozițiilor permanente și temporare, cât și la concertul de jazz.

 

 

 

892 Vizualizări totale, 2 Vizualizări azi

Comentarii Facebook