Articole care merită citite
Valoarea tichetelor de masă poate crește din 1 decembrie

Valoarea tichetelor de masă poate crește din 1 decembrie

access_time 5 decembrie 2016

  Patronii au mână liberă să majoreze valoarea tichetelor de masă până la maximum 15 lei, față de 9,5 lei

Spectacole pentru copii și adulți la Teatrul ”Aureliu Manea” din Turda

Spectacole pentru copii și adulți la Teatrul ”Aureliu Manea” din Turda

access_time 2 februarie 2016

În luna februarie la Teatrul ”Aureliu Manea” din Turda sunt programate mai multe spectacole destinate atât copiilor, cât și adulților.

Locuitorii sunt nemulțumiți de felul în care s-a asfaltat o stradă din Câmpia Turzii

Locuitorii sunt nemulțumiți de felul în care s-a asfaltat o stradă din Câmpia Turzii

access_time 1 iulie 2015

Locuitorii municipiului Câmpia Turzii au postat în ultima perioadă mai multe sesizări și întrebări pe pagina de internet a primăriei.

Articol

În Noaptea Muzeelor, expoziții și concert de jazz la Turda

În Noaptea Muzeelor, expoziții și concert de jazz la Turda

access_time 18 mai 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

muzeu-noapteaLa fel ca în fiecare an, în „noaptea” în care muzeele beneficiază de cea mai mare vizibilitate, Muzeul de Istorie Turda își așteaptă publicul cu un program inedit care se adresează în egală măsură iubitorilor de istorie, artă, etnografie și muzică, fie ei părinți, copii sau bunici.

 

Începând cu ora 19:00, în curtea muzeului, va avea loc concertul de jazz susținut de trupa Trio Hepp din Cluj-Napoca. Artiștii vor oferi publicului o scurtă, dar colorată incursiune în lumea improvizației muzicale, interpretând piesele celor mai importanți muzicieni si compozitori ai jazz-ului “clasic” și contemporan: Miles Davis, Thelonius Monk, Horace Silver, Antonio Carlos Jobim, Lizz Wright, Avishai Cohen. Vor fi interpretate și piese mai cunoscute compuse/interpretate de Sting, Bill Whiters sau excentricul actor/blues-man/compozitor de muzică de filme Tom Waits, fără a se îndepărta atmosfera jazz-ului si a improvizației.

Cele peste două mii de obiecte expuse, grupate în cinci expoziții permanente ale muzeului, fac o incursiune în istoria orașului din cele mai vechi timpuri până în zorii epocii moderne. Pentru prima dată, publicul va avea ocazia să admire valoroasa colecţie vestimentară de etnografie a muzeului care aduce în prim-plan portul românesc și unguresc din zona Văii Arieșului, în cadrul expoziției temporare Ia cu ciupag – identitate, artă, valoare. Portul tradiţional de pe Valea Arieşului. Nu sunt uitați nici micii iubitori ai poveștilor, care vor avea ocazia să admire nu mai puțin de 36 de păpuși care au animat, de-a lungul anilor, spectacole ale Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european, desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la cea de-a 13-a ediţie.

 

Programul special al Nopții Muzeelor va începe sâmbăta, 20 mai 2017, de la orele 18.00 și se va termina la orele 24.00 (ultima intrare 11:30). Vor fi deschise pentru public expoziția permanentă și expozițiile temporare:

 

  • „Ia cu ciupag – identitate, artă, valoare. Portul tradiţional de pe Valea Arieşului”
  • „Muzeul Păpușilor”

 

Cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, accesul publicului este gratuit atât în cadrul expozițiilor permanente și temporare, cât și la concertul de jazz.

 

 

 

1,391 Vizualizări totale, 4 Vizualizări azi

Comentarii Facebook