Articole care merită citite
Concurs pentru ocuparea postului de Șef Serviciu la Administrarea Piețelor și Oborului Turda

Concurs pentru ocuparea postului de Șef Serviciu la Administrarea Piețelor și Oborului Turda

access_time 7 octombrie 2017

MUNICIPIUL TURDA SERVICIUL PUBLIC ADMINISTRARE PIEȚE ȘI OBOR ORGANIZEAZĂ CONCURS ÎN DATA DE 30 OCTOMBRIE, ORELE 11,00 PENTRU OCUPAREA POSTULUI

Handbal masculin: Juniorii II de la Minaur Baia Mare au câștigat campionatul național

Handbal masculin: Juniorii II de la Minaur Baia Mare au câștigat campionatul național

access_time 26 mai 2014

Juniorii II de la Minaur Baia Mare au câștigat titlul de campioni naționali. În perioada 21 – 25 mai, la

Serviciul de sfat medical gratuit ALOPEDI a împlinit doi ani de activitate

Serviciul de sfat medical gratuit ALOPEDI a împlinit doi ani de activitate

access_time 6 iunie 2017

ALOPEDI 0364-917, serviciul gratuit de sfat medical telefonic de urgență al Spitalului de Copii Cluj-Napoca din subordinea Consiliului Județean a

Articol

În Noaptea Muzeelor, expoziții și concert de jazz la Turda

În Noaptea Muzeelor, expoziții și concert de jazz la Turda

access_time 18 mai 2017 chat_bubble_outline 0 comentarii

muzeu-noapteaLa fel ca în fiecare an, în „noaptea” în care muzeele beneficiază de cea mai mare vizibilitate, Muzeul de Istorie Turda își așteaptă publicul cu un program inedit care se adresează în egală măsură iubitorilor de istorie, artă, etnografie și muzică, fie ei părinți, copii sau bunici.

 

Începând cu ora 19:00, în curtea muzeului, va avea loc concertul de jazz susținut de trupa Trio Hepp din Cluj-Napoca. Artiștii vor oferi publicului o scurtă, dar colorată incursiune în lumea improvizației muzicale, interpretând piesele celor mai importanți muzicieni si compozitori ai jazz-ului “clasic” și contemporan: Miles Davis, Thelonius Monk, Horace Silver, Antonio Carlos Jobim, Lizz Wright, Avishai Cohen. Vor fi interpretate și piese mai cunoscute compuse/interpretate de Sting, Bill Whiters sau excentricul actor/blues-man/compozitor de muzică de filme Tom Waits, fără a se îndepărta atmosfera jazz-ului si a improvizației.

Cele peste două mii de obiecte expuse, grupate în cinci expoziții permanente ale muzeului, fac o incursiune în istoria orașului din cele mai vechi timpuri până în zorii epocii moderne. Pentru prima dată, publicul va avea ocazia să admire valoroasa colecţie vestimentară de etnografie a muzeului care aduce în prim-plan portul românesc și unguresc din zona Văii Arieșului, în cadrul expoziției temporare Ia cu ciupag – identitate, artă, valoare. Portul tradiţional de pe Valea Arieşului. Nu sunt uitați nici micii iubitori ai poveștilor, care vor avea ocazia să admire nu mai puțin de 36 de păpuși care au animat, de-a lungul anilor, spectacole ale Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european, desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la cea de-a 13-a ediţie.

 

Programul special al Nopții Muzeelor va începe sâmbăta, 20 mai 2017, de la orele 18.00 și se va termina la orele 24.00 (ultima intrare 11:30). Vor fi deschise pentru public expoziția permanentă și expozițiile temporare:

 

  • „Ia cu ciupag – identitate, artă, valoare. Portul tradiţional de pe Valea Arieşului”
  • „Muzeul Păpușilor”

 

Cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, accesul publicului este gratuit atât în cadrul expozițiilor permanente și temporare, cât și la concertul de jazz.

 

 

 

1,727 Vizualizări totale, 2 Vizualizări azi

Comentarii Facebook