Articole care merită citite
Electrica ia și mâine curentul la Turda

Electrica ia și mâine curentul la Turda

access_time 29 martie 2018

Lucrările executate de societatea Electrica continuă în zona Poiana, dar și la Iara, motiv pentru care vineri, 30 martie, va

Conferinţa Internaţională a Tinerilor Cercetători: Medalii de aur şi de argint pentru elevii de la CNMV

Conferinţa Internaţională a Tinerilor Cercetători: Medalii de aur şi de argint pentru elevii de la CNMV

access_time 29 aprilie 2015

Doi dintre cei trei elevi de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Turda, care au participat la cea de-a XXII-a

Senatorul PSD Alexandru Cordoş : PSD-ul nu susţine ruptura USL-ului acum, dar evenimentele merg într-o zonă de separare

Senatorul PSD Alexandru Cordoş : PSD-ul nu susţine ruptura USL-ului acum, dar evenimentele merg într-o zonă de separare

access_time 20 februarie 2014

    Senatorul Alexandru Cordoş va discuta în această seară, de la ora 19.30 in emisiunea Subiectul Zilei de la

INFOCONS: Putem găsi sare și în plicurile de răceală?

INFOCONS: Putem găsi sare și în plicurile de răceală?

INFOCONS: Putem găsi sare și în plicurile de răceală?

access_time 12 iulie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Infocons a realizat un studiu asupra medicamentelor/suplimentelor alimentare tip pulbere pentru soluție orală  și a suplimentelor alimentare împotriva răcelii și gripei. Au fost analizate 17 produse.

 

Distribuitorii sunt: Smithkline Beecham S.A. (Coldrex Max Grip Lemon, Coldrex Honey&Lemon, Coldrex Lemon, Coldrex MaxGrip Fructe de pădure&Mentol), Bristol Myers Squibb KFT (Fervex pentru adulți, Fervex pentru copii), Zentiva KS (Modafen Hot Drink), SC Slavia Pharm SRL (Faringo Hot Drink), Wrafton Laboratories Limited (Revigrip Hot Lemon Max), Glaxosmithkline Consumer Healthcare (Theraflu EXTRA răceală și gripă, Theraflu SINUS răceala și gripă), Zdrovit (Gripovit Junior, Gripovit Max C), SC Fiterman Pharma SRL (Propolis C Răceala&Gripă pentru copii și adulți), Angelini Pharma Österreich GMBH (Tantumgrip – lămâie, lămâie&miere, portocală) și Vitar s.r.o (Herbaflu răceală și gripă). Rezultatele acestui studiu au fost, după cum urmează:

 

Din punct de vedere al conținutului de sodiu, 36,84% din produse au înregistrat cantități de sare, variind între 42,2 și 135,8mg.

 

Citește și:

 

– Despre suplimentele alimentare

 

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă consumul a mai mult de 5g (echivalentul unei lingurițe) de sare zilnic. Cantitatea medie de sare consumată de o persoană zilnic este de 9-12 grame. Reducerea acesteia la mai puțin de 5g poate reduce riscul de boli cardiovasculare, infarct sau accident vascular cerebral. De altfel, în România, în perioada 2010-2016, 576.328 de persoane au suferit un accident vascular cerebral.

 

Denumire Sare (mg/per plic)
Theraflu EXTRA răceală și gripă 42,2
Theraflu SINUS răceală și gripă 42,2
Tantumgrip Lamaie Revigrip Hot Lemon Max 112,9
Revigrip Hot Lemon Max 117
Modafen Hot Drink 121,39
Tantumgrip Lamaie&Miere 135,8
Tantumgrip Portocala 135,8

 

Pentru a vedea mai multe date despre acest studiu, click aici.

 

Sorin Mierlea, președinte InfoCons

 

„Chiar dacă este vară, putem răci. Răcim și iarna, răcim și primăvara, chiar și toamna. Indiferent când răcim, mulți dintre noi mergem repede la prima farmacie și cumpărăm tot felul de produse de răceală, de cele mai multe ori fără recomandarea medicului. Astfel, ajungem la celebrele ”plicuri de răceală”, substanțe cu care sperăm să ne facem bine cât mai repede. Ar trebui să fim atenți la ce conțin aceste produse, deoarece multe dintre ele conțin substanțe active, dar și mulți coloranți, aromatizanți, zahăr pentru a le îndulci. Dacă ne uităm pe eticheta unui astfel de produs, nici nu știm dacă suntem în galantarul cu mâncare sau cu medicamente. Dar ATENȚIE, astfel de produse conțin și sare ! Cred că nimeni nu s-ar fi gândit la așa ceva, și în condițiile în care ingerăm sare din tot felul de produse agro-alimentare, ne mai trezim cu sarea și în produsele care ar trebui să ne facă bine. Trebuie să fim atenți pentru că, mâncând multă sare, s-ar putea să fim nevoiți să ne întoarcem la farmacie.”

Comentarii Facebook