Articole care merită citite
Ecaterina Andronescu propune amânarea concursurilor de directori din şcoli până vara viitoare

Ecaterina Andronescu propune amânarea concursurilor de directori din şcoli până vara viitoare

access_time 17 septembrie 2016

Comisia de  Învăţământ a Senatului a introdus o modificare pe Legea Educației  prin care concursul pentru  posturile de director/director adjunct

WIZZ AIR ÎNCHEIE 2017 CU UN RECORD DE PASAGERI  ŞI PLĂNUIEŞTE CONTINUAREA EXTINDERII ÎN 2018

WIZZ AIR ÎNCHEIE 2017 CU UN RECORD DE PASAGERI ŞI PLĂNUIEŞTE CONTINUAREA EXTINDERII ÎN 2018

access_time 13 ianuarie 2018

28 MILIOANE DE PASAGERI TRANSPORTAŢI ŞI O CREŞTERE CU 24% ÎN 2017 COMPANIA A TRANSPORTAT 1,83 MILIOANE DE PASAGERI PE

Spectacolul caritabil în beneficiul actorului Radu Botar:  Rotarienii turdeni au cumpărat primele bilete

Spectacolul caritabil în beneficiul actorului Radu Botar: Rotarienii turdeni au cumpărat primele bilete

access_time 21 iunie 2014

Primele bilete pentru spectacolul caritabil în beneficiul actorului Radu Botar s-au cumpărat vineri, 20 iunie. ”Au spart gheața” rotarienii turdeni

INFOCONS: Putem găsi sare și în plicurile de răceală?

INFOCONS: Putem găsi sare și în plicurile de răceală?

INFOCONS: Putem găsi sare și în plicurile de răceală?

access_time 12 iulie 2018 chat_bubble_outline 0 comentarii

Infocons a realizat un studiu asupra medicamentelor/suplimentelor alimentare tip pulbere pentru soluție orală  și a suplimentelor alimentare împotriva răcelii și gripei. Au fost analizate 17 produse.

 

Distribuitorii sunt: Smithkline Beecham S.A. (Coldrex Max Grip Lemon, Coldrex Honey&Lemon, Coldrex Lemon, Coldrex MaxGrip Fructe de pădure&Mentol), Bristol Myers Squibb KFT (Fervex pentru adulți, Fervex pentru copii), Zentiva KS (Modafen Hot Drink), SC Slavia Pharm SRL (Faringo Hot Drink), Wrafton Laboratories Limited (Revigrip Hot Lemon Max), Glaxosmithkline Consumer Healthcare (Theraflu EXTRA răceală și gripă, Theraflu SINUS răceala și gripă), Zdrovit (Gripovit Junior, Gripovit Max C), SC Fiterman Pharma SRL (Propolis C Răceala&Gripă pentru copii și adulți), Angelini Pharma Österreich GMBH (Tantumgrip – lămâie, lămâie&miere, portocală) și Vitar s.r.o (Herbaflu răceală și gripă). Rezultatele acestui studiu au fost, după cum urmează:

 

Din punct de vedere al conținutului de sodiu, 36,84% din produse au înregistrat cantități de sare, variind între 42,2 și 135,8mg.

 

Citește și:

 

– Despre suplimentele alimentare

 

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă consumul a mai mult de 5g (echivalentul unei lingurițe) de sare zilnic. Cantitatea medie de sare consumată de o persoană zilnic este de 9-12 grame. Reducerea acesteia la mai puțin de 5g poate reduce riscul de boli cardiovasculare, infarct sau accident vascular cerebral. De altfel, în România, în perioada 2010-2016, 576.328 de persoane au suferit un accident vascular cerebral.

 

Denumire Sare (mg/per plic)
Theraflu EXTRA răceală și gripă 42,2
Theraflu SINUS răceală și gripă 42,2
Tantumgrip Lamaie Revigrip Hot Lemon Max 112,9
Revigrip Hot Lemon Max 117
Modafen Hot Drink 121,39
Tantumgrip Lamaie&Miere 135,8
Tantumgrip Portocala 135,8

 

Pentru a vedea mai multe date despre acest studiu, click aici.

 

Sorin Mierlea, președinte InfoCons

 

„Chiar dacă este vară, putem răci. Răcim și iarna, răcim și primăvara, chiar și toamna. Indiferent când răcim, mulți dintre noi mergem repede la prima farmacie și cumpărăm tot felul de produse de răceală, de cele mai multe ori fără recomandarea medicului. Astfel, ajungem la celebrele ”plicuri de răceală”, substanțe cu care sperăm să ne facem bine cât mai repede. Ar trebui să fim atenți la ce conțin aceste produse, deoarece multe dintre ele conțin substanțe active, dar și mulți coloranți, aromatizanți, zahăr pentru a le îndulci. Dacă ne uităm pe eticheta unui astfel de produs, nici nu știm dacă suntem în galantarul cu mâncare sau cu medicamente. Dar ATENȚIE, astfel de produse conțin și sare ! Cred că nimeni nu s-ar fi gândit la așa ceva, și în condițiile în care ingerăm sare din tot felul de produse agro-alimentare, ne mai trezim cu sarea și în produsele care ar trebui să ne facă bine. Trebuie să fim atenți pentru că, mâncând multă sare, s-ar putea să fim nevoiți să ne întoarcem la farmacie.”

Comentarii Facebook